reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Surv trzymam kciuki za A, oby szybko poszło i miała Bena przy sobie:-)
My już sporo kartek dostaliśmy, wszystkim dziękujemy. Jak będę w domu to sprawdzę od kogo, dziękujemy Maciusiowi, Tosi, Antosiowi, Florce a dalej nie pamiętam. Ja dopiero dziś wysłałam ale to z powodu braku funduszy, niestety.
W ogóle to jestem wściekła bo odmówili nam stażystki z powodu braku funduszy. W styczniu znowu złoże wniosek.
D ma operację 26 października i minimum miesiąc rehabilitacji. Nie wiem jak damy radę, bo D jest zarejestrowany na najniższą krajową, to nie wiem ile dostanie tego chorobowego, masakra:wściekła/y: Nie wiem jak damy radę finansowo. Mam doła strasznego , na okrągło coś. Kiedy wreszcie będzie lepiej. Przepraszam , że tak tylko o sobie, ale nie mam weny do pisania.:-(

reklama
Witam!
Surv aaaaa trzymam kciuki za szybki poród:tak:pewnie juz emocje dają górę:-)
Kamu wszytsko będzie dobrze, musi być!u nas też nie za wesoło z kasą a to wszytsko przez ten cholerny dom, po co mi to było....:baffled::dry:
Madzia oj no musimy poczekać,ale powiem szczerze że lubie takie słońce:tak:rozłożylismy basen małemu,a w weekend chyba jedziemy do Wadowic do chrzestnego od małego:tak:
idę cos do ogródka porobić bo wczoraj praktycznie nic nie zrobiłam a jakiegoś grilla bym zrobiła wieczorkiem:-)
miłego dnia!

Kamu, skoro operacja za 3 miesiące, to sprawdźcie za jaki okres się chorobowe liczy, bo może warto, żeby D teraz zmienił sobie ZUS na najwyższy, a potem miał najwyższe chorobowe? Wiem, że gdzieś czytałam o takim myku w przypadku ciężarnych z własną działalnością...

Kasia, no nie każdy ma takiego fuksa, żeby rodzić w kwadrans:-D Tu idzie powoli, ale idzie...do wieczora powinno się rozwinąć obiecująco, jak sądze...ale my wiedzę porodową czerpiemy tylko z internetu, bo żadna z 3 sióstr F nigdy nie rodziła naturalnie:-p:-p

nic, wracam do Listy Schindlera, oglądamy dla zabicia czasu oraz prenatalnego wrzucenia dziecku schematu \dobrego Niemca":-D

no Benek wyskakuj....oddycham głęboko :) i czekam na wiesci
kurna musze do mlodego bo wyczail ze stukam w klawisze
ech
paaaa
ps.Antonio,Flo, Tosiu dziekujemy :)

Hej!
Surv i jak??? Jest Ben na świecie? Czy dalej staje okoniem ;-)
Kamu, karta kiedys się odwróci - trzymam kciuki
Doszła do nas burza - lało w nocy ale wstaje rano i znów 20 na termometrze...
Wczoraj byliśmy u znajomych - dzieciaki wyszalane, bo na zmiane było: basenik, piaskownica i trampolina
Bardzo dziękujemy Antosiowi i jego Rodzicom za karteczkę. Ale Olga się cieszy. Aha, otwiera Mikołaj ;-)

hej hej
Ja na chwilę przed pracą
Z tego co wiem to Ben zmienił zdanie i postanowił jeszcze trochę się polenić....wiecie ciepło, jedzenie jest na każde żądanie, kołyszą i pieluch nosić nie trzeba :)
my na nogach od 6-tej, młody robi demolkę w naszej sypialni a młoda śpi jeszcze
u nas lepiej tzn.. młoda nie ma kropek już na gardele i dbrze się czuje.
Młody oczywiście poszedł w jej ślady tzn dostał gorączki 39,8 i w poniedziałek był u nas znowu lekarz. dostaliśmy pulmeo bo gardło trochę zaczerwienieone było Zakupiłam we wtorek rano ale..nie podałam..bo młodemu samo przeszło..psiknełam ze dwa razy tantum verde
oczywiście jemu gorączka nie przeszkadzała w zabawie wogóle
w nocy nie spał oczywiście tylko się bawić chciał. ale jak zeszła to już odleciał....taki mój aktywista.....nadrabia za Ikę ...jak ciotunie chciały :)
poczytam jeszcze ciut i do pracy

witam!
Wchodzę szybciochem gratulować Bena a tu na razie cisza;-)oby jednak się zdecydował i nie męczył już mamusi i cioci:-p
Post nie żebyśmy chciały żeby Cinek taki był:-pale teraz przynajmniej wiesz jak to jest mieć w domu "czystego anioła" i "anioła z czarną dupcią":-p;-)a tak na serio to kiedys mu przejdzie, mój Kuba juz miewa fajne nocki:tak::happy2:
Kasia u nas burzy nie było, chyba że przespałam:-pno i po takich atrakcjach to się nie dziwię że dzieciaki się wyszalały:-)
u nas się robi gorąco, mały jeszcze ostatnie dni do żłobka idzie, ja dziś do czytelni muszę (a raczej chcę) z pracą podgonić...zobaczymy czy coś zrobię...
potem znowu na ogródek bo wczoraj wszystko wycięłam dzisiaj trzeba zbierać:sorry2:a swoją drogą to M się za głowę chwycił jak zobaczył co zrobiłam z ogródkiem:-pale wytłumaczyłam mu że niektórych krzaków już nie potrzebujemy a w ogóle to były zarośniete chwatsami i cięłam co popadnie żeby sie pozbyć dziadostwa:-p:-p
miłego dnia!

No tak, Benek staje nawet już nie okoniem a wielorybem.... wczoraj piękne, pokazowe skurcze co 5 minut...i przeszły zanim taksówkę wezwaliśmy:-p Po szybkiej konsultacji na GG z Post dochodzę do wniosku, że to rzeczywiście może jeszcze potrwać... a ja muszę w niedzielę jechać, bo Flo straszliwie tęskni:-(

no nic, byłyśmy na akupunkturze, polozna jak zwykle trzymała się z dala od potencjalnej rodzącej i stwierdziła spojrzawszy na kalendarz i datę porodu w karcie, że to już nie długo...ech, złote życie ma niemiecka polożna, żadnych obrzydliwości nie robi, jedyne co musi umieć, to podłączyć ktg, a zarobki ma pod 10 tys. Euro:-pTeraz pozostaje już tylko alkohol i fajki (dla rodzącej, nie dla mnie - tutaj zalecają jako wywoływacz:-D)...

Kicrym, mi chyba coś ewidentnie umknęło...Wy się do domu już przeprowadziliście?? Bo ja się zatrzymalam na etapie, że macie do remontu:-p

Nic, wracam do seriali...ostatni raz tyle bzdur na raz oglądałam w Luksemburgu:-D aaa..i upał wraca niestety, tu o 6.30 bylo 25 stopni:baffled:

Witam w upalny poranek. Wczoraj wieczorem tak fajnie chlodno bylo i padalo a dzis znowu duchota:baffled:
Benek na co jeszcze czekasz? Wyskakuj!

Zu, Flo sto lat i usmiechu na twarzy.

Post wspolczje tych nocek:tak: U nas mala przesypia noce choc czasami sie zdarz 1 pobudka:tak:
Kic to mozesz jeszcze spokojnie troche zalatwiac,poczytac bo potem pewnie bedzie problem:tak:
My dziekujemy Flo,Tosi i Prezesowi i im rodzica za sliczne karteczki

Zaraz wychodze na cmentarz rodzica zapalic znicze, przez te upaly dawno tam nie bylam:zawstydzona/y:Potem ide bratowej G zafarbowac wlosy. dzis przylatuje moja siostra Hania z Wloch i jedziemy po nia na lotnisko wiec juz sie dzis nie odezwe:tak:
Milego dnia:tak:

reklama
Ale ze mnie zakręt...

Florentynko, Zuzanno, pięknych kolejnych lat w radości i uśmiechu!

No to się Ben zaparł...
Surv, a jak sie objawia tęsknota Florci? Bidulka...

Do góry