reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Survivor to widzę,ze sytuacja u Was podobna z tą robotą:baffled: Prawdopodnobnie będzie wypowiedzenie od 1.11,ale jeszcze jest nadzieja co w czwartek zdecydują,firma się sypie:crazy: Akurat teraz noooo:no::baffled:

Tak mnie to jakos wkurzyło ,a moze zdołowało,ze się zabrałam za komkretne porządki,chociaz wiem ,ze nie powinnam:no:.Aż w szoku jestem ile zrobiłam,ale za to czuję się jak 100-letnia baba.
Kicrym pamiętam,nawet sobie dzisiaj twój nr spisałam;-):tak:
Sylcia zdrówka dla dziewczyn!!!

Idę się walnąc na kanapę.Po Macka nie musze jechać bo mama mi go odbierze,za to na 16.15 mam zebranie trójek rodziców,bo sie przecież zapisałam:baffled:

reklama
Madzia, a ma K prawo do zasiłku? bo jeśli tak to może dobrze, że akurat teraz: zajmie się Wami po porodzie, jakieś tam pieniadze będą, a pewnie wkrótce znajdzie nową pracę, bo przecież do tej pory dość szybko znajdował, nie?

Mnie oczywiście strata pracy R też stresuje, bo wcale nie jest pewne czy tak szybko znajdzie nową...niby w Chmielnie też miał być na zasiłku, no ale tam byłoby inaczej, remontowałby dom etc., a że o kredycie nadal cisza, więc pewno nic z tego nie bedzie...ale mimo wszystko wolę, żebyśmy teraz żyli z jednej pensji, poki ja jeszcze mogę normalnie pracować niż w maju, kiedy bedziemy żyć tylko z oszczędności...o ile zdążymy odłożyć cokolwiek:-p

Kic, ten ikeowski zestaw chcecie dla Kuby? Bardzo fajne są...oj też bym do Ikei pojechała, ale na razie wstrzymuję się ze wszelkimi zakupami domowymi, póki jest jeszcze promil nadziei, że się wyprowadzimy;-)

Pabla, no Flo wlaśnie też się na pociąg zdecydowała, po pogadance że mikołaja nie stać na całe miasteczko, bo mu kasy na prezenty dla innych dzieci zabraknie:-) ...w reklamie sprytnie prezentują kilka zestawów jako calość:angry:

dobra, zamykam na chwilę warsztacik i idę po mlodą;-)

Madzia szalejesz a masz sie oszczędzać

Surv beznadziejna syt na rynku pracy. Ale oby wszystko potoczylo sie po Twojej myśli. No i pogoda zła dotarła do nas. Pada:-(

Sylcia zdrówka dla dziewczynek

Dzis u Tyma w przedszkolu pustki bo jakas zaraza. Buuuu. Kiedy ta paskudna jesień z wirusami sie skończy?

A ja pieke ciasto:-) i zobaczymy czy zakalec
Wg przepisu z moich wypiekow Sernik w cieście czekoladowym

Pózniej opiece doznania smakowe( jeżeli takowe bedą)

Ostatnia edycja:
Wikusię zmożył sen, śpi już 2 godziny :tak:

Surv, Madziu oby z pracą waszych małżów nie było źle, i wszystko jak najlepiej się ułożyło. :tak:

Reniu koniecznie napisz jak sernik, to zrobię go na imieniny :laugh2::-p

Pogoda u nas też paskudna, wieje wiatr, i jakoś tak nie miło, a jeszcze po Olę muszę iść :happy2:

tadadadam

wreszcie udało mi się upiec nie zakalca:-)

Sylcia właśnie kosztuję jeszcze ciepłego murzynko-sernika i mi smakuje:tak:
jak próbowałam masy serowej przed wlaniem na blaszkę wydawała mi się mało słodka, ale po upieczeniu okazuje się, że ciasto jest w sam raz
Jeszcze popruszone cukrem pudrem dla lubiących dużo słodu (patrz mój syn kochający cukier puder) IDEALNIE:-)

no nareszcie zła passa minęła:happy::happy::happy:
jutro biorę się za dynię i zupę dyniową
Dorka będę próbowała z tego przepisu
Zupa krem z dyni Agnieszki Kręglickiej - rondelek.pl

aż mi mdłości z radości przeszły:-)

Dzien dobry!!!!
Renia moje gratulacje!!!!! Zupke z dyni moze zrobie:tak:
Sylcia to jeszcze raz zdrowka dla dziewczyn, oby Wiki szybko przeszla choroba:tak:
Madzia na pewna K cos znajdzie:tak: trzymam kciuki:tak: Ty sie tak nie przemeczaj!!!!
Survi to Flo wie czego chce a jak pytam Misi co chce to wymysla prezenty dla nas:baffled: Mysle zeby jej kupic takiego wiekszego bobasa ktorego mozna kapac itp., do tej pory sie nie bawila lalkami ale od czasu do czasu troche sie pobawi:tak:
Kic fajny prezent bedziecie mieli dla Kuby:tak: Te szafy z Ikei sa fajne tylko drogie tzn, wszystkie dodatki:tak:

Ja dzis w nocy nie moglam spac, G kichal, kaszlal, chodzil po domu:crazy: Wrocila z przedszkola i sie jeszcze polozylam:tak:Cos mnie glowa pobolewa, ale da sie przezyc:tak: Pozniej przyszla moja siostra na kawe,potem obiad i sprzatanie po nim i teraz dopiero dotarlam do Was:tak: G zaklada listwy na panele, dzis nie chce mi zlozyc mebli:-( Mowi ze zrobi to jutro bo bierze wolne do konca tygodnia:tak:,a ja mam juz dosc wszystkiego, po tej drzemce bardziej mi sie chce spac:baffled: Dobra ide troche ogarnac balagan po remontowy:tak:

Ale okropnie wieje
Mąż przysnal i przegapil trening. Wielkie niezadowolenie:rofl2:
Junior dzis od drzwi ryczy. Maja nowego kolegę, który jeszcze sie oswaja z przedszkolem i chyba nasladownictwo mi syna dopadlo. Normalnie jak nie on. A ja szału dostaje.

No ide szykować kolacje, kąpać młode, stare i spać. Najlepsza metoda na ta beznadzieje jesienna

Izbelka i jak zrobiłaś dynię??myśmy dziś robili, tzn M z Kubą a ja się z Liwcią przyglądałam:-pjutro wkleję zdjęcia jak będę miała chwilkę czasu:tak:
Surv no podobają mi się te mamuty:tak:dziś widziałam zielone krzesełka i super by pasowały bo mamy zielony pokój - tzn dzieci mają:-poj w Ikeii mogłabym zostawić mnóstwo kasy i urządzić sobie super,ale właśnie skąd tą kasę wziąć:baffled:po wydaniu prawie 40tys na elewację i koszty z tym związane chyba przez najbliższe 2-3 lata nic tam nie zrobię:baffled:a tak mi się tam (w Ikeii) podobają kuchnie i te szafy, komody, ach nie nakręcam się:-p
Renia to super że ciasto wyszło, ja robiłam w sobotę tofii i pomimo falstartu (spalił mi sie jeden spód :-p) wyszło pyszne:-pjutro robię szarlotkę, bo mam jeszcze jabłka ze wsi to wykorzystam:tak:
Dorka szafa nie zając:-p;-)
Madzia, Surv oby jak najszybciej nowa praca przyszła:tak:
idę obejrzeć serialik i nyny :)
spokojnej nocki!

Bry;-) Poczytałam o ciastach i czuję natychmiastowy przymus upieczenia czegoś:-) Strasznie się rozżarłam w tej ciąży...mogę jeść non stop najchętniej ciężkostrawne potrawy ala przyjęcie u cioci Wiesi w 1984:-D Wczoraj zrobiłam bigos i sałatkę warzywną, dziś chodzi za mną śledź i jakieś zawiesiste ciasto...a na liczniku 60 kilo:wściekła/y:

Robię dziś Flo swięto wiosny...bo byłam ją budzić 0,5 godziny temu, ale nie dało rady śpi tak twardo, że pomyślałam, że nie bedę taką wstrętną matką i dam jej raz nie pójść do przedszkola;-) W zamian oczekuję niebiańskiej grzeczności i wdzięczności do grobowej deski...ale pewno się przeliczę:-p Pójdziemy na zakupy popatrzeć za kozakami i w końcu zaległe prezenty dla koleżanki córek kupić, bo urodziny były miesiąc temu:sorry2:

Dorka, to skoro G ma wolne to może by nie tylko meble poskręcał, ale i od razu rzeczy na nich poukładał?:-)

Kic, no ja też lubię funkcjonalność Ikei, nawet parę pomysłów wykorzystałam w meblach robionych przez R, no i jeśli zostaniemy tutaj, to z pewnością bliżej przyjrzę się ich propozycjom urzadzenia meiszkania dla 4-osobowej rodziny na 20 metrach:-D

Nic, machnę szybko zlecenie i chyba czas na jakieś śniadanko?;-)

reklama
Survivor no rozszalałaś się z tymi potrawami:-D Ja cały czas jak francuski piesek wybrzydzam:-p,ale krzywdy sobie nie dam zrobić i nadrabiam słodyczami.No nie umiem sie opędzić:-p a na liczniku to juz 73:szok::-p:-p oby Flo doceniła twoją dobroć;-)
Co do zasiłku to nawet nie wiem jakie są zasady:sorry2:ile trzeba mieć przepracowane rok?
Kicrym my mamy właśnie takie zielone krzesełka i jedno żółte,stolik tez chciałam zielony,ale z tych małych były tylko niebieskie.Super są,bo i funkcjonalne i lekkie.Własnie się wczoraj tego naszorowałam ,bo pomalowane pastelami były,a ja wpadłam w szal sprzątania:-p
I chyba sie wczoraj przeforsowałam jednak:sorry2:bo u młodego w pokoju zrobiłam błysk łącznie z segregacją zabawek,sprzątaniem w szafie,myciem podłóg na kolanach,odkurzaniem,rozkręcaniem starej szafy.Do tego 3 prania,obiad,a po południu zebranie w przedszkolu i z koleżankami na pizzy do 23:sorry2: Chyba za dużo tego,bo az spac nie mogłam,a na dodatek mnie gardło zaczęło boleć.Ciekawe jakie po tych wczorajszych wyczynach mam rozwarcie:confused:

Dzisiaj mam zamiar się pobyczyć,chociaz moze łóżeczko skręcę,bo K przywiózł od teśció i mnie korci.

Do góry