reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
Post a no,kiedy to minęło:confused: jakby tydzień temu.Jeszcze poszłam wczoraj do sklepu z K kartą ,a on ma na niej to pierwsze zdjęcie Maciusia,to mi się tak sentymentalnie zrobiło;-)
W lidlu są białe pianki z okazji tygodnia amerykańskiego,sama chyba kupię ze dwa opakowania,chociaż dla Maćka nie robię lukru,ale będzie dla młodej..bo co jak potem w kauflandzie nie będzie??:-p

Kicrym to ile Ci Liwka śpi w dzień?
Moja to jeszcze koniecznie dwie drzemki,a czasem tak jak wczoraj to i trzy. Przysnęło jej sie wczoraj w castoramie po 18,więc poszła spać o 21,wstała godzinę później na mleko czyli o 6,ale teraz w dzień to pilnuje swojego rytmu jak trzeba,a mogła by się przestawić na godzinę później,bo mi jej spanie potem koliduje z wyjazdem po Macka.

Sylcia to z ciebie super kierowca! ja w sumie nie jechałam jeszcze sama tak daleko.

Maciek jedank chce rower czerwony! na szczęście w decathlonie takie są ;-)
Wczoraj dostał symbolicznie playmobilka i szampon z Zygzakiem,żeby mył głowę bez afery ;-)
Impreza miała być w sobotę,ale chyba przesuniemy na za tydzień.

Idę przelecieć się na mopie i poleżę przed tv:-p:-p Jak mała wstanie to się wytoczymy na zakupy...hmmm co tu na obiad zrobić?

Sylcia, szacun! mam prawko x lat a takiej odległości na raz nie przejechalam:zawstydzona/y:No ale mężyk zapowiada, że będziemy się zmieniać w drodze na Chorwację, więc coś tam "utłukę"
Surv, super, że przeżyłaś imprezkę
Kic, to rób studia! Będziesz panią derektor ;-) Fajna ta otlulinka na pałąk

Ogromne buziaki dla wszystkich czterolatków!!!

Witam ja znowu brak czasu na bb ale staram sie czytac:tak:Teraz zaczelam sciagac mleko(jakbym musiala brac antybiotyk) to nawet nie mam jak czytac:baffled:
Macius sto latek i fajnych zabaw z siostra:tak:
Sylcia gratuluje ja tyle sama nie przejechalam:no:
Kasia to sie przygotuj do drogi:-D My jak jechalismy do Wloch to G cala droge prowadzil:tak:Z powrotem ja chcialam ale mi nie dal:no:
Kic nie chce Cie denerwowac ale Misia wstaje ok 10:tak:Maly wczesniej sie budzi ale zaraz jak sie naje zasypia wiec sie nie liczy:tak:
Madzia no wlasnie kiedy to zlecialo nasze dzieci juz koncza 4lata:szok:
Iza mi tylko raz sie zadarzylo tyle tabletek wziasc,teraz dzialam bez tabletek p/bolowych:tak:
My dzis po szczepianiu z Frankiem 5w1 i pneumokoki,maly strasznie plakal:-(Mi sie slabo robilo na widok igiel:baffled:Trzy razy dostal klucia:-(Teraz spi.Maly wazy5300g:tak:

Hej:)
Madzia teraz małą kładę ok 12 (czasami 11.30) i śpi średnio 2 godziny, dziś np spała 3godz:tak:kąpię ich ok 19, więc najpóźniej o 20 już śpi. Kubę też się staram kłaść nie później niż 20.30-21:tak:jak w dzień Kuba nie śpi to nie ma problemu z zasypianiem, ale jak w dzień sobie zrobi drzemkę to lata do 22:dry:ja dziś robię piersi, a wczoraj miałam makaronową patelnię, na jutro planuję placki ziemniaczane z gulaszem, w weekend mieliśmy papryki faszerowane:-p
Dorka no super mały pakuje:tak:nie ma się co dziwić, jednak szczepionki bolą:-(
Kasia myślę, że kiedyś zrobię to zarządzanie:tak::-pale teraz wolałabym coś co mi się rzeczywiście do pracy przyda:tak:

idę zapodać obiad. U nas się zaciąga, pewnie zaraz lunie.Ponoć od jutra ma się ochłodzić, a szkoda bo ja lubię takie ciepełko:happy:

napisałam ogromnego posta i wcięło, bo coś nacisnęłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

sporo dzisiaj załatwiliśmy, wyrabiamy dowody osobiste dziecio-są za darmo, a to ci niespodzianka :-D
Kicrym nie wiem właśnie czy półprywatny żłobek, czy cały, bo się nie znam, dlatego chcę te studia zrobić; myślę, że nie zaszkodzą
Kupiłam sobie dzisiaj 2 sukienki :szok::-D u mnie to rzadkość, żeby tak się rzucić z kasą; ale też rzadko czegoś szukam, czegoś potrzebuję...za tydzień mam egzamin i chciałam wyglądać; ale szok 3 mi się spodobały, śliczne sukienki mają i nawet wyglądam w nich dobrze; więc zadowolonam

zaczęliśmy wojnę z sąsiadem, długo by się rozpisywać, ale mu odbija, i jednej sąsiadce tyż; w każdym razie i my zaczeliśmy pisac pisma; chcieliśmy zrobić osiedlowy piknik integracyjny, żeby dzieci się pobawiły, dorosli wreszcie na ty byli, miał być grill; panu się nie podoba, znalazł paragrafy i musieliśmy odwołać; ale będziemy próbowali zrobić legalnie-kolezanka ma się dowiedziec co i jak
muszę zmykać
sorki że znowu o sobie, ale szlag by trafil trego posta :no:

Dorka mysmy tez na szczepieniu wczoraj byli i placz byl,ale niewiele ;-)
Iza to sie macie z sąsiadem :baffled:
Kicrym łooo to nieźle ci pospała.Moja teraz po godzince sobie drzemki uskutecznia.

u nas popadało dosyć,ale dalej gorąco. Bylismy chwilę na placu zabaw,ale mokro ,więc chłopaki pojechali pooglądać kolarzy,a my wróciłyśmy do domu. Ja się chłodze winkiem,a Majka intensywnie raczkuje po balkonie.Kurcze przez ten tour de pologne nie miałam jak po Maćka pojechac ,bo główne ulice pozamykane:baffled:
Idę ,bo mi dziecko tuje pozjada.

Witam,
poczytałam, ale nadal jestem w tyle jednak wierzę, że wkrótce resztę nadrobię;-)

Maciusiu STO LAT I SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ:-D:-D:-D
Iza 2 sukienki, matko zazdroszczę...:-p a sąsiada wspólczuję, ale załatwcie dziada;-)
Dorka to już zębiska przestały dokuczać???;-) miło wspominam czasy ściągania mleczka, najlepiej było rano bo jeden cycuś był opróżniany przez ssaka a drugi przez laktator:-D
Madziu a Maciuś chętnie jeździ na rowerze??? bo u nas to jest masakra, wcale się nie garnie do roweru, ma taki 12cali ale gdzie tam, niby umie pedałować bo kawałek się przejedzie, ale jest taki leń śmierdzący, że złazi z roweru i mówi, że jest zmęczony i dalej nie pojedzie:baffled: w ogóle fizycznie to jest totalna ciamajda - ostatnio kupiliśmy drugą hulajnogę na 3 kółkach bo wcześniejsza na 2 nie zdała egzaminu bo się boi i co - hulajnoga stoi:wściekła/y::wściekła/y: namawiam, wręcz czasem szantażuję a On woli pójść na nogach niż na czymś jechać:baffled:
Sylcia gratuluję takiej trasy, ja tam nadal poruszam się maksymalnie w promilu 10km:zawstydzona/y:
no i jak zawsze tyle zapamiętałam, aha Post dzięki wielkie za karteczkę, ale zrobiła furorę - Ty to jesteś kreatywna:-D a ja w polu z karteczkami bo Siostra mi się w końcu rozsypała i mamy nową Śliczną Dziewczynkę w rodzinie, a że Jej powrót ze szpitala wiązał się z przeprowadzką do nowego domu to musiała mieć posprzątane, a że tylko ja nie jestem w ciąży to wiadomo kto lwią część pracy wykonał:-p jestem zmęczona, ale też zadowolona a patrząc na Malutką uświadomiłam sobie jak bardzo tęsknię za taką maleńką Istotką:zawstydzona/y: ach, rozmarzyłam się... Siostra poród miała łatwy i ekspresowy, ale pomysł z przejściem na nowy dom w tej sytuacji chyba nie był trafiony, bo Mała wisi na cycu, a do Niej uśmiechają się nie rozpakowane kartony:szok: a że Aśka wszystko chce robić sama bo to jej wymarzony domek to nie dała nam nic poukładać i teraz widzę, że jest przerażona tym wszystkim, jednak nie chce naszej pomocy, zobaczymy może jej się odwidzi:-p a starsza Siostra znaczy się czarownica Hania na Młodą reaguje fajnie, ale niedobra jak pies, normalnie nic nie słucha:baffled:

dobra, konczę niebawem się odezwę:-D buziaki;-)

witam wieczorkiem ja na chwile Misia dziekuje za kartke Dominice,Marcinkowi c.Adze i w.Frankowi:-Dnajbardziej byla zdziwiona jak jej przeczytalam o w. Franku:-D:tak:Zadowolona z karteczki,oczywiscie musialam jej pokazac zdjecia Iki i Cinka:tak:
Kate jeszcze raz gratuluje siostrzenicy,na Ciebie tez przyjdzie pora:tak:
Dobranoc

reklama
Maciuś wszystkiego Najlepszego, abyś zawsze był bardzo szczęśliwy!!! Normalnie aż mi się nie chce wierzyć,że te nasze dzieciaki mają już cztery lata, tak szybko to minęło..... Kate, może jednak siostra przyjmie waszą pomoc, nie powinna się przemęczać. Iza,ale durny ten sąsiad, przecież nie musiał przychodzić na piknik jak mu się nie chciało,ale dlaczego innym zabrania U nas nic ciekawego, szukam przepisu na tort pociąg,bo w sobotę impreza Maksa. Zamówiłam kwatery i jedziemy do Bukowiny Tatrzańskiej,ale na koniec sierpnia dopiero. Co prawda ja o wiele bardziej wole morze no ale cóż, za drogo tam w tym roku dla nas. Dziękujemy za kartki i słodki upominek.

Do góry