reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2008

Kaja - mi też sie wydaje że mała odreagowuje poród ....ciesz sie póki mozesz ze Ci duzo śpi, potem sie pewnie zrobi nadaktywna i zero będziesz miała czasu dla siebie. A rośnie Ci jak na drozdzach - 1,5 mca i 7 cm:szok: to bardzo duzo...ciekawe jak to u mojej wygląda...

reklama
Witam w niedzielny poranek :-) cisza na forum widzę, czyżby wszystkie mamy jeszcze spały?:-)
Moja mała jeszcze kima, ja już po śniadanku, wykąpana, obiadek przyszykowany...nocka jak zwykle w miarę, standard od rana - stękanie, kwękanie i o 06:00 kupa:-)
My z okazji skończonego 2-go mca odciskaliśmy wczoraj stópkę i rączkę w gipsie, stópka wyszła, rączka niestety została zaciśnieta i mała była cała w gipsie i moja bluzka:-)
o, już się budzi....miłego dnia życzę

Witam jestesmy spowrotem szybciej bo Natala i Tatus sie pochorowali na cacy jak znajde chwilke to sie odezwe niestety odrazu przeraszam ale nie jestem w stanie nadrobic 2 tyg.

Heksa - własnie ostatnio myślałam o Tobie, jak tam wypoczywacie na urlopie:-) Mam nadzieję że córcia i mąz szybko dojdą do siebie.

Myśmy wczoraj wybrali się na wycieczkę do zamku - Flora wycieczkę zniosła super, tatuś nieco gorzej, bo musiał wózek po wybojach prowadzić:-p Wycieczki będziemy jednakowoż powtarzać, bo rodzice Flory okazali się zmurszałymi tetrykami i po parogodzinej przebieżce po górkach, dziś wstali połamani jak stare dziadki, wiec trzeba ćwiczyć, bo jak Młoda podrośnie to nas wykończy energią kilkulatka:-D A dziś podejmowałyśmy 2 mce starszego kolegę z rodzicami - nadmiar dziewczynek z tego rocznika jest taki, że trzeba działać szybko, jak nie chcemy mieć za dzieścia lat starej panny:-) niestetyż Flora nie doceniła starań rodziców i większość spotkania przeryczała, niwecząc szczwany plan zaprezentowania jej jako miłej, dobrze ułożonej dziewczynki:-p Teraz leży i żali się misiowi:tak:

a my zaraz po obiadku wybywamy z młodą na stare miasto - jakis festiwal kultur jest czy cóś.....zabieram młodą w chuscie:-)

My dzisiaj siedzimy w domu, pogoda nieciekawa- leje, a tatus w pracy. Wlasnie przed chwila, czyli o 14.00 wzielam prysznic bo mala spala, jednak jak bylam w lazience to syrena musiala sie wlaczyc:crazy:.

Moja corka preferuje swojego tatusia, wczoraj po raz kolejny tego dowiodla. Nie spala do 2 w nocy i oczywiscie tylko tatus byl lekiem na cale zlo. Jak tylko ja bralam na rece to patrzyla na mnie jak na intruza i wyla. Tak byc nie moze:no:, oj nie.

reklama
.

Moja corka preferuje swojego tatusia, wczoraj po raz kolejny tego dowiodla. Nie spala do 2 w nocy i oczywiscie tylko tatus byl lekiem na cale zlo. Jak tylko ja bralam na rece to patrzyla na mnie jak na intruza i wyla. Tak byc nie moze:no:, oj nie.
no w sumie...a czemu nie? Pomyśl o świętym spokoju, jaki byś miała, gdyby każdorazowo przy ryku małej musiał zajmować się nią tatuś?:-) U nas niestety jest odwrotnie: tatuś jest cool, dopóki w majtkach sucho, nic nie boli i brzuszek pełny, ale na wszelkie troski i niedole jest mama - zastanawiam się czy to kwestia większego zaufania do mnie, czy też chęć oszczędzenia tatusiowi przykrych wrażeń?:-D
Apropos uśmiechów jeszcze: dziś znajomi byli u nas z 4-mcznym chłopczykiem i ich Dominik zaczął uśmiechać się dopiero miesiąc temu... za to teraz uśmiecha się jak słoneczko w pełni, czego o Florze powiedzieć nie można, bo ona nadal słoneczny uśmiech ma zarezerwowany dla aniołków, a do tatusia co najwyżej półgębkiem - ja uśmiechu od niej się pewnie nigdy nie doczekam:baffled:

Do góry