reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

reklama
dziekuje Wam jestescie kochane na razie mnie nie ma bo jestem sobie w pracy a popołudniu Szymko wiec troche z czasem na bakier i mała awaria kompa m cos nakickał.

co do umoralniania i reszty mi brak słów.......
napiłam sie z wami i dowas chociaz Wy w tym dniu miałyscie dla mnie czas i byłyscie mile dzieki.

post ja mam dokladnie ten sam problem co Ty, teraz rozmiar 44:-( a przed tem 38
u mnie podobnie: było 36, a nawet czasem na głodniaka 34, a teraz góra duże 38, a zawieszenie 40:baffled: Massakra..ja wiem, że sporo kobiet w tym rozmiarze wygląda świetnie, ale u mnie to jest dramatyczna zmiana no i przy wzroscie siedzącego psa, jak przymierzam takie wielgachne spodnie a nogawki ciągną się hen za mną, to zastanawiam się czy do czasu schudnięcia nie przerzucić się na spódnice:-p

No i życzenia rocznicowe dla wszystkich świętujących:tak: Mój mąż choć już pognał na Podhale to zdążył z prezentem, przez co mi łyso, bo sobie wykoncypowałam, że zdążę kupić jak go nie będzie, myśląc, że pewnie zapomni...a tu taka niespodzianka:zawstydzona/y: No i teraz przeszukuję Allegro w poszukiwaniu sprzedawcy, co mi w jeden dzień wyśle prezent:-p Ale siedzimy sobie u mamy, mama wnusią się zajmuje, to mam czas między zleceniami w końcu posiedzieć w necie:-)

dlatego ja nie byłam jeszcze na sklepach w pogoni zaz czymś dla mnie do ubrania he he narazie chodze w ciuchach sprzed ciązy jak bede widziała ze cos schud łam to wtedy wybiore sie na zakupy :-D:tak:

surv wszystkiego najlepszego!przede wszystkim dużo miłości!

i ja sie dolaczam do zyczen i wszystkim swietujacym rocznice duzo milosci,ciepla i roadosci ze wspolnego zycia zycze:tak:

My mamy butle TT i tez jestem znich bardzo zadowolona i Macius zreszta chyba tez:tak:
przyjechala do nas ciocia i sie fajnie malym zjmuje,ale troche mi glupio tu klikac jak ona sama siedzi,wiec raczej jej dotrzymuje towarzystwa,stad tez mam mniej czasu na BB.Wlasnie moje kochanie i ciocia zabrali malego na spacer,wiec mam chwile dla siebie:tak:A dzisiaj w nocy kolejna ciotka przylatuje,troche bedzie ciasno,ale jakos damy rade.Martwie sie tylko,zeby Macius sie nie rozregulowal jak one ciotki zaczna nad nim skakac i go nosic,bo co ja pozniej zrobie jak pojada:dry:

Pogoda sie nam dzisiaj lekko popsula,ale na szczescie nie pada.Zreszta juz od 5 dni nie pada:szok: a od czwartku bylo u nas piekne lato,cieplutko i slonecznie,w krotkim rekawku chodzilismy i Macius jeszcze troszke slonca zlapal:-)

Życzę wszystkim świętującym parom powtórki uczuć z pierwszych tygodni związku.
Tak sobie myślę, że to na pewno wspaniałe wspomnienia.:-)
surv no czasu na znalezienie prezenciku masz mało. niech Florcia powie "ta" to pewnie z wrażenia o wszystkim mężu zapomni.;-)
Madzia to fajne masz ciocie. Takie to mogą odwiedzać. A żetroszke rozpieszczą, cóż...U mnie i w rodzinie i wsród znajomych jestem pierwszą mamą więc ciocie co najwyżej potrzymają przez 5 minut.:rofl2:
Ja w końcu zabrałam się za urządzanie pokoju chłopakom. I tak jakoś nie widze, żeby Pysiu się palił do spania w nim.:baffled: Teraz ma łóżko u nas w sypialni a i tak zwykle okazuje się rano, że śpimy w czwórkę. Zresztą jak taty nie ma to i tak wole jak śpi ze mną:-p

Co do butelek - ja rzadko używam, bo na razie tylko cycuś:tak: Ściągałam trochę mleka kilka razy i podawałam z butelki - mała ciągnie zarówno z Aventu jak i dr. Brownie's - takie ze specjalna rurką do odsysania powietrza (antykolkowe). Dzisiaj też biorę, bo szykuje się dłuższy wypad i nie mam ochoty cycować publicznie. Nie to, że mam jakieś opory ale dzisiaj po prostu nie mam na to ochoty. Na to konto odciągnęłam 140 ml mleczka, w Prokocimiu podgrzejemy pod wodą i siup do pyszczka;-) Mam nadzieje, że tyle jej wystarczy:baffled: Tak szczerze mówiąc to ja nie mam pojęcia ile ilościowo ona zjada, bo przecież w cycku miarki nie mam, a innego mleka nie podaję. Ile może zjadać 7 tygodniowy brzdąc? Tak przeciętnie. Wiem, że u każdego dziecka wygląda to inaczej ale może potraficie powiedzieć tak orientacyjnie?

Ze smoczkiem też nie ma problemu - stosujemy najmniejsze Aventu i się sprawdzają idealnie:-D

Magdzik, ja jeszcze w ogóle nie używałam ;-) Włąsnie wyparzam - mam nadzieję, że się spodobają, tzn. zasmakują :-)
Ja nie mam pojęcia ile Olga zjada:sorry2:

reklama
To ja znowu mogłabym latać po sklepach bo ważę ponad 3 kg mniej jak przed ciążą.a waga cały czas troszkę spada.Mały mnie wysysa:-)
Z dobrych wiadomości to mój mąż zgodził się aby moja siostra była chrzestną,więc trzeba teraz ustalić termin

Do góry