reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam, trochę mnie nie było bo mam laptopa w naprawie (te awarje chyba zaraźliwe:-p) a dopiero dziś mnie oświeciło, że mój stary komp, gdzie RAM - u jest tyle co nic stoi bezczynnie, więc prze.łożyłam kanel i oto jestem:rofl2: nawet się tak nie muli jak myślałam:-D:-D:-D
Wikusia dużo zdrówka życzę:-)
Madzia życzę spokojnej przeprowadzki i szybkiego powrotu na BB - wiem co o uzależnieniu od forum:-p
Mamabartkainatalki udanej podróży i miłego odpoczynku:-D

a tak przy okazji to na tym kompie forum wygląda nieco inaczej i mam zajebiaszczo wielkie zdjęcie Antka aż mi wstyd, że tyle miejsca zajmuje:zawstydzona/y::-p MIŁEGO WIECZORU:-D

reklama
Kicrym - jak najbardziej można nosić nawet nowonarodzone dziecię:-) Dziewczyny z forum najbardziej polecają chusty elastyczne na początek - Gabi, Polekont, Lenny Lamb....ja osobiście kupiłam elastyka z chusty.pl - ale nie mogłam sie z nim dogadać, więc kupiłam tkaną Nati.
W takiej elastycznej mozna spokojnie dziecia do pół roku nosić...
Na początek polecają pozycję kołyski, żeby takiego malutkiego dzieciaczka nie pionizować, ale radziłabym poczekać do kontroli ortopedy czy nie ma problemu z bioderkami. Jeśli byłby problem to wtedy noszenie w kołysce odpada, wtedy juz w pionie kieszonke na przykład.
Podaj koleżance tego linka:
chusty.info • Strona główna
tam może pytać do woli i dziewczyny doradzą, pozatym w róźnych miastach są organizowane spotkania mam chustowych, w dziale SPOTKANIA/WARSZTATY może sobie sprawdzić czy gdzieś w pobliżu jej są i sobie pójśc na takie spotkanie, pooglądać chusty, poradzić sie....naprawdę polecam, dziewczyny są ogólnie bardzo sympatyczne i fajnie doradzają.
Ja jestem przeciwna nosidełkom - są sztywne i obciązają kręgosłup dziecka...chyba że takie ergonomiczne - manduca ( podobno można w niej nosić małe dzieciaczki ), beco, aplx.....albo takie szyte MT ....ale one i tak są dla dzieciaczków które już potrafia same siadać. Natomiast w chuście czy pouchu można nosić od urodzenia.
Kicrym - jeśli koleżanka też jest z Katowic to:
Katowice

każda pierwsza sobota miesiąca w Akademii Rodzica godz. 11.00 ( Akademia Rodzica Katowice, ul. Skłodowskiej 45, na stronie akademii jest mapka dojazdowa )
każda trzecia sobota miesiąca w kawiarni Kalimba ul. Grażyńskiego 49a budynek Domu lekarza, wejście od strony parku Katowice

Ostatnia edycja:
tak spojrzalam dzis na naszą liste lipcowych maluszkow i otwiera ją Justine ktora urodziła w 27tc, czy wiecie co u niej i u małego??? i co sie dzieje z Heksą????

pabla dzieki za info o chustach
ja kupilam hamalulu i strasznie żaluję bo jak kulą w płot trafiłam
może jak Tymek podrośnie to sie nada na bujanie
póki co mamy MT ale zaczniemy jej używać pewnie na wiosnę
Madzia szybkiej przeprowadzki i powrotu na forum
mamabartka ależ ci fajniutko z tym wyjazdem
ja początkiem grudnia też jade do rodziców i już się cieszę
no i co śmieszne Tymek też zawsze ma największą walizkę
Wikusia caluski - rośnij zdrowo!!!

Liwus mam do Ciebie pytanie dotyczące tego linku o pracę co załączyłaś w swoim profilu- bawisz się w to? jeśli tak to jak to wszystko wygląda? przyznam szczerze,że jeśli to nie jest jakieś oszustwo i nie ma strachu, że wyląduje za kartakami za jakieś krętactwa to byłabym zaintersowana:tak:

WIKUSIA WSZYTKIEGO NAJ.. W TWOJĄ 4 MIESIĘCZNICE ŻYCIA.

KATE
nie są krętactwa bo ankiety wypełniasz anonimowo ewentualnie Twoje dane idą tylko do firmy. Muszą Cię też wybrać do ankiety :happy: No ale też masz profity za to że zwerbujesz kogoś i ta osoba się zarejestruje. Te informacje mam od koleżanki , bo sama dopiero w to weszłam. Sprawdzić nie zaszkodzi a może jakiś grosz będzie.

A na tym wątku : https://www.babyboom.pl/forum/ogloszenia-f59/praca-chalupnicza-1615/index15.html#post2889316 ( ostania strona) dziewczyna podaje listę innych firm które proponują podobną pracę i pisze też które firny są oszustami :happy:

Ostatnia edycja:
Mój starszak przechodzi jakiś kryzys pięciolatka? zazdrość? i jest nieznośny.
W grzeczniutkiego chłopczyka diabeł wstąpił. Wszystko nie, dzisiaj nawet nieubrany na pole mi uciekł:baffled: już nie mówiąc o jękach i hałasowaniu. Wieczorem marzyłam tylko o ciszy zwłaszcza, że maluch marudny i zaśliniony.

Renia - ja mam bebelulu i jak dla mnie kompletna porażka, właśnie zamierzam sprzedać na allegro. A jak któraś ma ochotę to też sprzedawać będę wiązaną elastyczną z chusty.pl - za 70 zł. My się nie dogadałyśmy a moze komuś innemu podpasuje. Mogę przesłać fotki.
Mój MT też sie juz szyje:-)

reklama
Ja mam nosidlo chicco i jak na krotkie wyjscie do sklepu jest ok to na dluzszy wypad masakra:baffled:Nie wiem czy Michal jest za ciezki czy nosidlo zle wyprofilowane ,ale bardzo mnie plecy bolaly zla juz jestem na siebie ze je kupilam bo tak sie zrazilam ze juz go nie uzywam.To nosidlo ma bardzo dobre opinie wiec jestem zaskoczona ze mi tak nie podpasowalo.Przez pierwsze dni bylam bardzo zadowolona ale uzywalam go zaledwie 40 min dziennie jakies 2 tyg pojechalam do miasta nie bylo mnie okolo 2h i myslalam ze umre tak mnie plecy bolaly:baffled:Dziewczyny napiszcie cos o MT zastanawiam sie nad kupnem.
Renia zadowolona z niego jestes??Czytalam ze jeszcze go nie uzywasz,ale probowalas chociaz Malego wsadzic dla proby??

Do góry