ciesze sie ze wszystko w porzadku :-) taka aktywna dzidzka-pewnie sama radosc z patrzenia na takie ruchliwe malenstwo :-)witam... czytam z zapalem na biezaco,ale nie daje rady nic pisac...
wczoraj bylismy na usg polowkowym i widzielismy nasza kruszyne :-) ruszala sie tak,ze musze isc na ponowne usg za tydzien,bo techniczka nie mogla zrobic pomiarow,ale powiedziala nam,ze wyglada na to iz bedzie dziewcze:-) jestem przeszczesliwa:-) u gina bylo ok, jestem znowu na antybiotyku i musze robic codziennie pomiary cisnienia i jesli bedzie sie utrzymywac tak wysoko to bede musiala brac leki… poza tym mam ciagle bakterie,na ktore wlasnie musze brac antybiotyk i wedlug gina wlasnie ta bakteria mogla sie przyczynic do poronienia w sierpniu… poza tym wszystko ok i kruszyna rowniez u niego podczas wizyty byla bardzo aktywna,bo on sam powiedzial…. jestesmy przeszczesliwi – Joe lekko zawiedziony,bo przyzwyczail sie do mysli,ze to chlopiec ( poprzednio na wizycie moja rodzinna zasugerowala,ze pewnie chlopiec bo serduszko bilo 136 uderzen na minute i wedle starych wierzen ponizej 140 sugeruje wlasnie chlopca)... jesli na usg za tydzien sie potwierdzi to mialam dobre przeczucia od poczatku ciazy :-)
zdjecia kruszyny wkleje za chwile do naszego watku zdjeciowego:-)
reklama
Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
Andziaa-niesamowite uczucie tymbardziej,ze widzielismy kruszyne pierwszy raz "na zywo" ... na usg z 13 tc nic mi nie pokazano,mam tylko dwa zdjecia,na ktorych tez ledwo co widac,bo mala nie wspolpracowala z techniczka wykonujaca usg... wczoraj byla powtorka i musze za tydzien isc jeszcze raz,bo mala byla zbyt ruchliwa zeby zrobic wszystkie pomiary...mam nadzieje,ze przez tydzien nic jej nie wyrosnie miedzy nogami ;-)

Ale wciągające jesteście forumowiczki:-) robie obiad z laptopem w kuchni hi hi:-) gdyby mąż widział....:-)
Ewa-Krystyna ja też pamiętam każde usg na którym widzieliśmy naszego szkrabka:-) mogłabym chodzić codziennie:-) a raz jak było pięknie jak na powitanie nam rączką machał, niezapomniane widoki i wzruszające bardzo!
ja wybieram się w przyszłym tygodniu to może też już będę wiedziała jak płeć, mam nadzieję:-)
Ewa-Krystyna ja też pamiętam każde usg na którym widzieliśmy naszego szkrabka:-) mogłabym chodzić codziennie:-) a raz jak było pięknie jak na powitanie nam rączką machał, niezapomniane widoki i wzruszające bardzo!
ja wybieram się w przyszłym tygodniu to może też już będę wiedziała jak płeć, mam nadzieję:-)
survivor26
Mamy lipcowe'08
Ależ Wam zazdroszczę, że już wiecie - ja jeszcze mam 2 tygodnie czekania:/ Za to wygrałam wczoraj batalię o imię - mąż jest tak pewien, że będzie chłopak - twierdzi, że mu się takie przeczucia zawsze sprawdzają
- że powiedział, że jak jakimś cudem nie ma racji, to zgadza sie na każde imię dla dziewuszki, jakie wymyślę
no więc teraz pozostaje tylko afirmować, żeby mały pływak który właśnie sunie mi żabką po całym brzuchu
był Florentynką 
Niezła sztuka z Ciebie survivor26, podstępem go wzięłaś :-) u nas zgoda na imię dla chłopca - Filipek, dla dziewczynki chciałam Zuzkę, mąż na początku nosem kręcił a teraz chce - też wyczuwam w tym jakiś podstęp, ale batalia się zacznie jak już będzie wiadomo jaka płeć :-)
Ewa-Krystyna jak takie masz nastawienie na dziewuszke to zycze coreczki :-) zazdrosze Ci ze za tydzien idziesz kolejny raz na usg, popatrzysz sobie na swoje Malenstwo :-)
U mnie bedzie prawdopodbnie dziewczynka , no chyba ze do 22 tyg cos wyrosnie miedzy nozkami i okaze sie ze w brzuszku rosnie synek :-) dla mnie plec nie ma znaczenia, na poczatku nastawialam sie na chlopca, pod koniec 17 tyg dowiedzialam sie ze bedzie dziewuszka, i bardzo sie ciesze :-) juz sie nie moge doczekac polowkowego ;-) bo na ostatnim badaniu cos Malenstwo nie bardzo chcialo sie ujawniac :-) malo co widzialam :-( co do imion- to dla dziewczynki mielismy maly spor, ale tez tylko miedzy dwoma imionami, ktrore obojgu nam sie podobaja, jednak Mackowi bardziej do gustu przypadla Zosia mnie z kolei Antosia, no i postawilam na swoim :-) co do chlopca jednomyslnie wybralismy Stas :-)
a jak tam Wasze brzuszki dziewczynki ? bardzo juz zaokraglone ?? i w ogole jak tam wymiary, ja mam wrazenie ze poszerzyly mi sie znacznie biodra czu u Was tez tak jes (kilka cm w przod mam :-) ) ?? no i jak tam ruchy ? :-)
U mnie bedzie prawdopodbnie dziewczynka , no chyba ze do 22 tyg cos wyrosnie miedzy nozkami i okaze sie ze w brzuszku rosnie synek :-) dla mnie plec nie ma znaczenia, na poczatku nastawialam sie na chlopca, pod koniec 17 tyg dowiedzialam sie ze bedzie dziewuszka, i bardzo sie ciesze :-) juz sie nie moge doczekac polowkowego ;-) bo na ostatnim badaniu cos Malenstwo nie bardzo chcialo sie ujawniac :-) malo co widzialam :-( co do imion- to dla dziewczynki mielismy maly spor, ale tez tylko miedzy dwoma imionami, ktrore obojgu nam sie podobaja, jednak Mackowi bardziej do gustu przypadla Zosia mnie z kolei Antosia, no i postawilam na swoim :-) co do chlopca jednomyslnie wybralismy Stas :-)
a jak tam Wasze brzuszki dziewczynki ? bardzo juz zaokraglone ?? i w ogole jak tam wymiary, ja mam wrazenie ze poszerzyly mi sie znacznie biodra czu u Was tez tak jes (kilka cm w przod mam :-) ) ?? no i jak tam ruchy ? :-)
Co do brzuszka to nie jest jakiś olbrzym,raczej mniejszy taki jak porównuje z innymi:-) nie mierzyłam się ale bioderka na pewno trochę mi się poszerzyły bo ledwo dopinam swoje stare biodrówki, więc scowałam je do szfy i w ciążóweczkach śmigam:-)
a co do ruchów to nie jestem na 100% w stanie powiedzieć:-) zdaje mi się że dzidzia się przelewa, mam takie bańki mydlane w brzuszku, to raczej nie są kopniaki :-( :-( dziewczyny a wy czujecie tak bliżej macicy na dole czy bliżej pępka? nie wiem jak to dokładnie opisać? gdzie teraz jest dzidzia? bo chętnie bym go "poszturchała" żeby się ruszył, hi hi :-)
a co do ruchów to nie jestem na 100% w stanie powiedzieć:-) zdaje mi się że dzidzia się przelewa, mam takie bańki mydlane w brzuszku, to raczej nie są kopniaki :-( :-( dziewczyny a wy czujecie tak bliżej macicy na dole czy bliżej pępka? nie wiem jak to dokładnie opisać? gdzie teraz jest dzidzia? bo chętnie bym go "poszturchała" żeby się ruszył, hi hi :-)
survivor26
Mamy lipcowe'08
ja czuję różnie: chyba więcej poniżej pępka, ale generalnie to wygląda tak, jakby młode pływało w kółko dookoła pępka właśnie - ja to odczucie porównuję do takiego "smyrania palcami"
Tak jakby ktoś od środka mnie łaskotał opuszkami palców
Kopniaków nadal brak (czyżby łagodna dziewuszka?
)
W biodrach przybyło mi ok 5 cm i mam nadzieję, że więcej nie będzie, bo tam i przed ciążą mało nei było
Generalnie mam teraz niemal tyle samo w biuście, brzuchu i biodrach - powinam wyglądać jak prostokątny klocek 
W biodrach przybyło mi ok 5 cm i mam nadzieję, że więcej nie będzie, bo tam i przed ciążą mało nei było
takie banki mydlane, to raczej juz Twoj Maluszek dotyka Cie w brzuszek :-) jakie na poczatku tez mialam takie banki teraz ruchy sa juz mocniejsze, choc raz Mala jest aktywna a raz leniwa :-) wiec raz mam kopniaczki a raz banki :-) co do umiejscowienia to u mnie bardzo roznie-podbrzusze, pepek lewa strona prawa strona :-) zalezy od humoru, teraz np puknela mnie delikatnie z prawej strony na wysokosci pepona :-)Co do brzuszka to nie jest jakiś olbrzym,raczej mniejszy taki jak porównuje z innymi:-) nie mierzyłam się ale bioderka na pewno trochę mi się poszerzyły bo ledwo dopinam swoje stare biodrówki, więc scowałam je do szfy i w ciążóweczkach śmigam:-)
co do spodni- ja swoich juz nie wkladalam w 2 miesiacu-co prawda straszny szczupak byl ze mnie :-) wiec musialam nadrobic szybko zaleglosci :-) mam nadzieje ze ciazowe posluza mi juz do konca ciazy i w tylku juz nie bede rosla, a jedynie w brzusiu :-) co do ktorego mam takie same odczucia jak AHaa :-) jest widoczny , ale nie jakos bardzo :-) pewnie nam dopiero wyskoczy..hehe

reklama
o to super by było:-) tak właśnie przeczuwałam, bo są one inne i częstsze niż jakieś zwykłe ruchy w brzuszku:-) tylko myślałam że mam od razu się kopniaków spodziewać:-)takie banki mydlane, to raczej juz Twoj Maluszek dotyka Cie w brzuszek :-) jakie na poczatku tez mialam takie banki teraz ruchy sa juz mocniejsze,
a co do brzuszka to jeszcze będziemy narzekać że taki balon nosimy za kilka miesięcy:-)