reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipiec 2008

co do pościeli do wózka to ja raczej nie kupuje, mysle że bedzie ciepło i pieluszka wystarczy i kupiłam lekki polarowy kocyk w ikei to mysle ze nie potrzebuje takiej poscieli.

co do majtek, awkłądów i innych rzeczy to ja nie mam zielonego pojecia. Słyszałam ze musza byc przewiewne ale jakie kupie to nie mam pojecia myslalam ze zwykle bawelniane starcza:baffled: a tu jakies cuda pokazujecie wiec moze takie cos kupie:baffled:

reklama
No z tym pediatrą to mnie zaskoczyłaś :baffled: Bo ja nie mam pojęcia jak się nawet zabrać do szukania takiego lekarza. Bo jak jest odpowiednia przychodnia to nie mają tam lekarza o specjalizacji pediatra:-(

najlepiej zrobic wywiad wsrod mam ktore maja dzieci male; dobry pediatra jest wazny
podklady daja w szpitalu, a majtki jednorazowe mozna kupic w aptece albo w sklepie z artykolami dzieciecymi
ja tez mysle,ze posciel jest zbedna do wozka, bo bedzie cieplo i po co grzac maluszka; polarkowy kocyk starczy; w upaly pieluszka; gdyby bylo zimno to grubszy koc;
nie zapomnijcie do torby spakowac telefonu i aparatu plus zapasowe baterie gdyby nawalily ;-)

Wow, widze, że niektóre z Was mocno zaawansowane w szykowaniu torby do szpitala. Ja zabiorę się za to dopiero w czerwcu ;-)
Każdy szpital inny - w moim nie musiałam miec nic dla maluszka. Co do majtek, to faktycznie - trzeba wietrzyć ;-)- i sprawdziły się siateczkowe:tak:Pościeli do łóżeczka nie miałam. Wkłady grube poprodowe jak najbardziej się sprawdziły - i nikt nie obserwował ich zawartości:dry:

hehe czytam i nie wierze
ja jeszcz w polu z pakowaniem i innymi rzeczami
nie mam nic naszykowane, i jakos mi sie nie spieszy
kupa czasu jeszcze

Heksa, ja krwawilam bardzo mocno 3 tygodnie
a potem szwy mi sie rozpuszczaly... dopiero po tygodniu moglam zalozyc zwykle podpaski

Andziaaa remontujemy lazienke, a wlasciwie robimy ja od podstaw
mamy nowe mieszkanie i jeszcze kuuuuupa rzeczy do zrobienia
kibelek dopiero zostal skonczony niedawno, a w duzympokoju nawet jeszcze podloga nie polozona... a moje maluchy beda miec razem pokoj, wiec szykowanie mi opdada bo juz pokoj dzieciecy mam ;-)

aaaa u nas z pediatra byl inny motyw
dostalismy do reki karte szczepien, musielismy zaniesc ja do rejonu do poradni k
jak przychodzila polozna na patronaz do domu wypisywala karte do pediatry i sama zanosila do przychodni (mimo ze w jej przychodni nie bylo pediatry, nosila do innej)
ja musialam tylko zadzwonic do rejestracji i po 6 tygodniu zycia Jaska isc do pediatry na mini bilans i po witamine d3
a pediatre doradzila mi polozna ktora przyszla na patronaz
i jestem mega zadowolona

Dziewczyny z tym sprawdzaniem zawartosci podkladu - hmmm...jakby to powiedziec nie wymyslilam sobie tego, dziele sie tutaj wiedza wyniesiona ze szkoly rodzenia, gdzie zajecia prowadza polozne, tak wiec osoby, ktore najlepiej sie na tym wszystkim znaja...
Roni a mieszkanko macie na jakims nowo wybudowanym osiedlu w Pruszczu (bo tam teraz dosc sporo tego powstaje i mieszkania sa w calkiem fajnej cenie, bynajmniej duzo tansze niz w centrum) czy macie wolnostojacy dom ?

ja jak narazie zbieram informacje od bardziej oczytanych mam jezeli chodzi o pakowanie torby he he:-D takze jak juz wszystko bede wiedziala to wtedy sie za to zabiore tak na serio czyli dosłownie pakowała do torby

reklama
hmmm z podkladami moje zdanie jest taki
z jakiegos powodu jest podzial na wklady poprodowe, a podpaski ;-)
jakby wklady poprodowe nie mialy znaczenia, to wszedzie kazaliby wkladac podpaski :sorry2: a mi podklady sprawdzali, przynajmniej w pierwszej dobie po porodzie
wiadomo ze nie mialam caly czas glowy poloznej miedzy nogami, ale jak jeszcze mialam zabronione sie ruszac no to ktos musial popatrzec czy tam wsio ok
po porodzie naturalnym chyba tez sie odrazu nie biega jak sarenka...

Andzia mamy 60 m mieszkanko
nowiutkie, wszystko musimy od podstaw klepac :dry:
a ceny juz sa zblizone jak w gdansku
oczywiscie nie w centrum bo tam ceny sa makabryczne ale w ruszczu tyle samo kosztue mieszkanie co na zakoniczynie czy innych takich

Do góry