reklama
survivor26
Mamy lipcowe'08
Popieram: osobny wątek i zamknięty ze zdjeciami, ale oprócz tego, tak jak proponuje Roni, dobrze byłoby mieć kontakt smsowy, choćby po to, żeby jak któraś z nas zniknie to reszta się nie zamartwiała, że coś z nią nie tak, a nie każda zaraz po porodzie będzie mieć dostęp do sieci:-)
Heksa: trzymaj się dzielnie! już tak niewiele zostało i obyś mogła doczekać w domu!;-)
U mnie 8 mc za tydzień z okładem, za to moja siostra ostro podchodzi do lądowania.....widziałam ją wczoraj, brzuch jej opadł na kolana, czuję, że góra miesiac jej został i zaczynam lekko panikować, że jak się za bardzo jej porodem rozemocjonuję to i sama się rozpakuję
Heksa: trzymaj się dzielnie! już tak niewiele zostało i obyś mogła doczekać w domu!;-)
U mnie 8 mc za tydzień z okładem, za to moja siostra ostro podchodzi do lądowania.....widziałam ją wczoraj, brzuch jej opadł na kolana, czuję, że góra miesiac jej został i zaczynam lekko panikować, że jak się za bardzo jej porodem rozemocjonuję to i sama się rozpakuję

witam wszystkie mamuśki!
oj u mnie ciezki ten weekend he he remont w domu. Ale skonczylismy (prawie
)remont pokoju dla dzidziusia. Tapety połozone, meble skrecone, pomalowane jeszcze tylko kaloryfer zostal do pomalowania.Ciesze sie ze udalo nam sie to skonczyc
jeszcze zostal przedpokoj i koniec remontu ale kiedy to skonczymy to nie wiem he he
renia dzieki za gratulacje- no bedzie Kubuś
dzisiaj bylam na glukozie wszystko oki (przed 80 a po 97)
Heksa trzymam kciuki za ciebie i malenstwo- oby wszystko bylo dobrze i lecz sie w domciu
oj u mnie ciezki ten weekend he he remont w domu. Ale skonczylismy (prawie

jeszcze zostal przedpokoj i koniec remontu ale kiedy to skonczymy to nie wiem he he

renia dzieki za gratulacje- no bedzie Kubuś

dzisiaj bylam na glukozie wszystko oki (przed 80 a po 97)
Heksa trzymam kciuki za ciebie i malenstwo- oby wszystko bylo dobrze i lecz sie w domciu

AlicjaG76
Aktywna w BB
witam,
dziewczyny co znaczy twardy brzuch? i jakiś taki dyskomfort w chodzeniu ?
byłam dzisiaj na zakupach ale nic cieżkiego nie nosiłam
i jakoś tak zaczął mnie boleć brzuch i wydaje mi si eze jest twardy. przyjechałam do domu i sie połozyłam . wydaje mi sie ze jest lepiej, ale nie wiem co to oznacza
i jakoś tak zaczął mnie boleć brzuch i wydaje mi si eze jest twardy. przyjechałam do domu i sie połozyłam . wydaje mi sie ze jest lepiej, ale nie wiem co to oznacza
heksa trzymaj się, może nie będzie tak źle,trzymam kciuki!!!!
a ten oddzielny wątek to dobry pomysł:-)i już niedługo się będzie pewnie zapełniał, hi hi:-)
a gratuluje wszystkim wejścia w 8 miesiąć!!!!!
mi jeszcze troche zostało 7....:-)
a ten oddzielny wątek to dobry pomysł:-)i już niedługo się będzie pewnie zapełniał, hi hi:-)
a gratuluje wszystkim wejścia w 8 miesiąć!!!!!
mi jeszcze troche zostało 7....:-)
witam,
ja mam często twardy brzuch - spina się w taką kulę, tak jakby mięśnie się zbijały i brzuszek robi się twardy! to podobno normalne ale nie za często!
mi się zdarzało baaardzo często i do tego szyjka mi się skracała:-( mam krążek na szyjkę założony ale brzuch nadal się spina!
poleż, poodpoczywaj, jak będzie ci to często dokuczało to powiedz lekarzowi o tym!!!!!
ja mysle zeby na otwartym
zdjecia mozemy wklejac osobno na zamknietym, a dane na otwartym
mysle ze kazda mama bedzie chciala sie pochwalic co i jak ;-)
chodzi mi o dane typu
kto... na kiedy byl termin...kiedy urodzilo sie dziecko... jak ma na imie dzieciaczek... ile wazyl...ile mierzyl... jaki porod (cc, sn)
a watek mozna podkleic do gory zeby sie nie zawieruszyl
Dokładnie o czymś takim myślę!
Roni super, że podejmiesz się zbierania i aktualizowania danych. Poproszę nr kom. na PW to sobie zapiszę ;-)
Myslę, że z czasem jak sie jeszcze lepiej poznamy, to nie tylko nr telefonów będziemy wymieniać ale i adresy ;-)
survivor26
Mamy lipcowe'08
Brzuch jest już cieżki i ma prawo się spinać od wszelkiego wysiłku, byle przechodziło i nie trwało zbyt długo. Możesz mieć także skurcze przepowiadające, ale najpewniej to po prostu od forsowania się - ja już jestem na takim etapie, że każde wyjście kończy się twardym brzuchem, ale wystarczy chwilę posiedzieć, czy poleżeć i przechodzi - nie zaszkodzi natomiast, żebyś powiedziała o tym lekarzowi, żeby przy okazji sprawdził szyjkę, bo u mnei podobnie jak u Ahaa też idzie to w parze z krótszą szyjką, wiec należałoby to wykluczyć...ale generalnie więcej wypoczynku
Spacerki najlepiej w tempie staruszki z balkonikiem no i dystanse nie maratońskie
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
Roni21 o właśnie o to mnie też chodziło

A twardy brzuszek, mnie ostatnio też się to przytrafia jak się namęczę. Czy to moze te skurcze przepowiadające?

A twardy brzuszek, mnie ostatnio też się to przytrafia jak się namęczę. Czy to moze te skurcze przepowiadające?
reklama
Właśnie tak Post_ptaszyna! Ja się z nimi męczę od 24tc. I mam je tak często że właściwie przestałam już na nie zwracać uwagę. W umiarkowanej ilości - są normalnym zjawiskiem fizjologicznym (do 10 na dobę) i nie ma się czym martwić.
Survivor u mnie w weekend była kuzynka która niedawno rodziła, a jej siostra miesiąc po niej i wyobraź sobie że były przy swoich porodach!!!!
Oprócz mężów oczywiśćie! "Tak żeby zobaczyc..." powiem szczerze że byłam w szoku! Chyba nie chciałabym oglądać porodu mojej siostry na miesiąc przed własnym!!! A im się podobało ;-)
Survivor u mnie w weekend była kuzynka która niedawno rodziła, a jej siostra miesiąc po niej i wyobraź sobie że były przy swoich porodach!!!!