reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

no ja mam chyba ten sam termin co Kasia ;-)
ale do 20 czerwca MUSZE wytrzymac bo nie bedzie mial sie kto Jaskiem zajac....

teraz moj apel (poniewaz zdeklarowalam sie zrobic liste mluszkow)
bardzo prosze o wysylanie na priv kontaktu do siebie (najlepiej tez gg i nr tel)
ja wysle do siebie
jesli chcecie mozemy na watku zamknietym zamiescic ogolna liste kontaktowa...
no i mysle ze Sylcia by sie przydala
jest kilka dziewzyn co sie udzielaja juz dosc dlugo i pewnie by chcialy tez byc na ew liscie... napiszcie co o tym myslicie

reklama
KasiaDe u nas tak zawsze bo nie czeka sie na akcje porodową bo potem trzeba ja zatrzymywac(a to bez sensu) poza tym jestes dzien wczesniej w szpitalu, robia wszystkie badania, konsultacja z kardiologiem i podstawa z anestezjologiem i ustala sie forme znieczulenia. wieczorem dostajez juz jakies proszki a od południa juz jestes na diecie ze nie jesz a od wieczora nie pijesz z samego rana tabletka na wypróznienie, oraz jakies inne proszki, wiozą cie na sale na spokojnie, cewnikuja itd, wszystko jest przygotowane i na spokojnie.....

kamu ja nie panikuje ale ja miałam cc teraz mam zagrozenie przedwczesnego.... i bardzo sie boje szczeze nie mam pojęcia jak sie to szysko zaczyna tyle co czytała u dziewczyn z maja jak rodziły..... a ja osobiscie panicznie sie boje naturalnego porodu... nie objawów ale naturalnego mam taka shize......

no ja mam chyba ten sam termin co Kasia ;-)
ale do 20 czerwca MUSZE wytrzymac bo nie bedzie mial sie kto Jaskiem zajac....

teraz moj apel (poniewaz zdeklarowalam sie zrobic liste mluszkow)
bardzo prosze o wysylanie na priv kontaktu do siebie (najlepiej tez gg i nr tel)
ja wysle do siebie
jesli chcecie mozemy na watku zamknietym zamiescic ogolna liste kontaktowa...
no i mysle ze Sylcia by sie przydala
jest kilka dziewzyn co sie udzielaja juz dosc dlugo i pewnie by chcialy tez byc na ew liscie... napiszcie co o tym myslicie

Jestem za ogólną listą na zamkniętym. No i mogę się zgłosić jako alternatywny punkt kontaktowy, żeby nie wszystko było na barkach Roni...:tak:

Co do planowanego CC, to mnie również lekarka mówiła, że lepiej się je robi, gdy akcja już ruszy....oczywiście pod kontrolą, nie przy rozwarciu na 5 palców:-D ale być może co szpital, to inna praktyka, wiec tak czy inaczej chcę to jeszcze sprawdzić w wybranych przez siebie szpitalach, o ile sił i energii mi starczy, bo po wcvzorajszym radosnym rzuceniu się w wicie gniazda, dziś z łóżka na czworakach wstawałam....zakwasy jak po przekopaniu hektarowego pola:-p

Dzien dobry Babeczki :-)
kurcze no, ale plodne jestescie w tych swoich forumowych postach...nie bylo mnie zaledwie 1,5 dnia a tu tyle stron do nadrobienia :szok: jakos sobie poradzilam i przeczytalam wszystko, co napisalyscie, niestety nie jestem jednak w stanie ustosunkowac sie do kazdego poruszonego tu tematu :-)

napisze jedynie ze takze jestem za lista kontaktow na zamknietym watku :-)

co do cc- ostatnio sie dowiedzialam, ze moze mnie to czekac, bynajmniej nie z powodu Antosi, tylko moich oczu. W przyszlym tyg wybieram sie do okulisty i zobaczymy czy nie ma przeciwskazan do porodu naturalnego-mam nadzieje ze wszystko z moimi oczetami ok, bo bardzo nastawilam sie na porod nat.

Trzymajcie kciuki! dzis na 9 mam usg 4d :-) juz sie nie moge doczekac, zdam relacje po :-)

Andzia trzymam kciuki!

Ja już dostałam skierowanie na cc od ortopedy ze względu na biodra... nie ukrywam, ze też nastawiłam się już bardzo na poród naturalny ale zawsze taka opcja jest bezpieczniejsza dla dzidzi... :-)

Sporo tych cesarek będzie na lipcówkach,mam wrażenie że bardzo mało porodów naturalnych.U mnie dzidzius ustawił się na razie dobrze także poród naturalny.Ale nie nastawiam się jakoś specjalnie na naturalny czy cc,będzie tak żeby było dobrze,obojętne mi to jaki będzie.

Hej hej
No ciekawa jestem która będzie pierwsza:tak::tak::tak::tak:
Ja mam termin na 05 lipca i dziewczyna ale z kolei podobno na USG tydzień młodsza wyszła także nie wiem czy to będzie tak szybko.
Wczoraj właśnie byliśmy na USG i widzieliśmy nasze słodkie maleństwo które buźkę zasłaniało rączkami cały czas ale za to płeć w pełnej okazałości oglądać było mozna.
Tak się cieszę że młoda ma się dobrze, no i główka w dół;-);-);-)a ja bardzo chciałabym normalnie urodzić. taaaaa coprawda nie wiem co mnie czeka ale tyle lasek to przeżyło więc przeżyję i ja i tego się trzymam. :)
miłego dnia

u nas skierowanie na cc do szpitala(jesli sa takie wskazania) to wystawia ginka. i ona mi na wizycie wypisuje skierowani na drugi dzien do szpitala na cc własnie. I ja z tym skierowaniem jade do szpitala..... ale u nas jest tylko jeden szpital w okolicy wiec moze takie rozwiazanie sobie znalezli.....

reklama
Hej dziewczyny!
Naprawde sporo tych cc. Ja dowiem sie dopiero w czerwcu czy cc czy pn. W Tczewie slyszalam ze czekaja na az sie zacznie akcja porodowa i wtedy robia cc.

Do góry