reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

reklama
Izabelka to pięknie, że normalnie funkcjonujecie:-)
tak trzymaj a so stycznia daleko wiec poki co o pracy nie musisz myśleć;-)

Ja dziś już znowu po lekarzu.Szyjka z centrowana i zaczyna byc miękka,pani dr stwierdziła że bardzo jej się podoba.No i w pierwszej wersji ustaliłyśmy abym 16 przyszła do szpitala to ona mi zrobi ktg i masaż szyjki,więc może byśmy coś rozruszali.
Ale mój mądry mąż wystartował że jesteśmy umówieni na wizytę na 17.07 więc stwierdziła żebyśmy przyszli jeszcze na wizytę i na wizycie mi zrobi ten masaż no i 100 zł znowu pójdzie.Ale mnie wkurzył no po cholerę się odzywał,a nóż po tym masażu w szpitalu zaczęło by się coś dziać:wściekła/y:
Madzia gratuluję odejście czopa,życzę żeby malinki i wiesiołek idealnie poskutkowały i poród był szybko i jak najmniej bolesny.

Madzia no trzymam kciuki - moze kolejny dzidzius zechec wyjsc:tak:
och z tymi lekarzami traktuja nas okropnie:no:ja tez juz sie namyslałam swoje a potetm okazało sie ze wszystko ok:tak:

Madzia nie straszę ale coś czuje że lada moment i dzidzia sie pojawi:-)
Roni ale Ciebie wymęczą strasznie, już by się zlitowali i Blaneczka by na świecie już była, szok...
Izabelka, fajnie że wszystko ok, przywracasz wiarę ze po porodzie może być pięknie i wszystko da sie pogodzić:-)
Andzia, na pewno wszystko jest w porządku jak do tej pory było, myślę że lekarz po prostu sobie odpuścił na tym badaniu, a przez takich człowiek się potem martwi...!!!
dziewczyny a taki masaż szyjki nie jest bolący? bo słyszałam że dosyć nieprzyjemny? Kamu oczywiście nie chcę straszyć:-) tak pytam na przyszłość bo też nie wiem co mie może czekać

Gratulacje dla milkii i jej coreczki!
Madzia, to teraz twoja kolej! :-) Trzymam kciuki i daje ci gora dzien... ale terminowy ten twoj maluszek...:-D niech wszystko pojdzie gladko i szybko!
Kaja siedzi cicho... mysle, ze jednak te skurcze cos zdzialaly... i ujawni sie niedlugo juz rozpakowana :tak:.
Roni, biedulko niech te skurcze juz cos zdzialaja... skoro sa i mecza!
Andziaa nie smuc sie, te pomiary to wiesz o co czasem potluc? Nawet najlepszy sprzet nie jest na tyle dokladny by wszystko dokladnie wymierzyc. Glowa do gry!

A ja siedze na werandzie ale dlugo nie wytrzymam, bo w cieniu 27 stopni.
Jak Max wstanie chyba polecimy nad basenik - taki dla dzieci przy placu zabaw, to chociaz nogi sobie pomocze, bo zauwazylam, ze w upaly nogi w kostkach troche puchna...
Chyba dzisiaj wieczorkiem zobacze malenstwo tej mojej kolezanki Oli, ktora rodzila z niedzieli na poniedzialek rano. Mowila mi przez tel, ze wszystko ok, czuje sie swietnie, a we wtorek juz z malenstwem byla na dworze (cieplo mielismy) i malo tego, miala na tyle sily i checi, ze pojechali do Ikei na zakupy! Tak to sie rodzi z zzo :-D. Nic dziwnego, ze tyle mamus z dopiero "wyklutymi" kruszynkami po mallach sie kreci, 80% rodzacych korzysta z bezplatn. znieczulenia, to juz standard tutaj...

ja tam zwariuje niedlugo przez te skurcze, ale nic to... jakos zniose, jakby nie one to jeszcze bym do wrzesnia pobiegala

beaa a jak ma na imie corcia? nie wiem jak wpisac w liste
nie wiem tez co poradzic na nocki, u takiego bombla to ciezko z regulacja rytmu dnia...

reklama
Kurna jak ja zazdroszcze niektórym skurczy... u mnie nadal nic... jedyne co mnie boli to głowa przez którą nie śpie juz od 2 :eek: nawet apap nie pomaga...

wogóle od 2 dni jestem jakaś normalna :szok: po prostu gdyby nie brzuch to bym nie powiedziała, ze jestem w ciąży... biegam załatwiam, sprzatam, gotuje i nawet się zbytnio przy tym nie męcze... oj... może to tez już jakaś oznaka zbliżającego się porodu... miejmy nadzieje :-p

Do góry