reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

andziaa ja takie klocia to mam juz od jakiegos czasu, nasilaja sie szczegolnie wieczorem i w nocy :wściekła/y: tez sie zastanawiam co to jest, bo to raczej do malo przyjemnych uczuc nalezy:szok:

reklama
Qlka witamy na lipcóweczkach :-)

widzę, że dzisiaj od rana, a właściwie od nocy ruch na BB :-) ja dopiero o 11 wstałam i mam strasznego lenia... No ale trzeba iść zrobić obiad, bo moja druga połowa nie byłaby zadowolona ;-)

Agnieszka, życzę szybkiej i mało bolesnej akcji porodowej, może Ty zaczniesz masowe rozpakowywanie :-)

u mnie na razie jakichkolwiek konkretnych objawów brak, ale to może i dobrze bo moja gin wraca dopiero w poniedziałek po urlopie, wizyta dopiero we wtorek i do tego czasu pozostaje mi spokojne czekanie na wszelkie badania. Aha, też jestem spuchnięta i tak jak większość z was widzę to tylko ja... :blink:

andziaa też tak mnie boli i to juz od dawna - tak jakby mały chciał wystawić rękę na zewnątrz, dodatkowo spojenie łonowe rwie obowiązkowo każdej nocy :-( już nie wiem jak się układać...

to chyba są te bóle zawiastuny:-)
tez mnie dręczą te skurcze i pokłówania w dole brzucha
może to szyjka się skraca???
a jeszzce jak mały zacznie szleć i sie wypinać to wogóle ledwo się ruszam i zapominam o oddechu;-)

No u mnie noce spokojne i bez dolegliwosci, przesypiam cale jak Mlody Bog i wstaje wypoczeta...nawet rozmiar brzucha mi nie przeszkadza:szok: jedyne co, to przy zasypianiu, lezac na boku walczymy z Toska o miejsce:-D wowczas moja cora dokazuje i mocno cisnie mnie w bok , na ktorym mi wlasnie wygodnie sie lezy:-) uparciucha...:happy2: klucia odczuwam od jakis 2-3 tyg, na poczatku bardzo sporadyczne, teraz jakby czestsze, ale tez nie do przesady, np. dzisiaj zadnego klucia jeszcze nie czulam:confused: boli jak na miesiaczke nie posiadam, moze raz cos takiego mialam okazje poczuc... mowie Wam naprawde nic sie u mnie nie kroi na porod, a na pewno nie w terminie:wściekła/y: choc ja raczej jestem pewna daty zaplodnienia, wiec niby powinno wszystko pojsc terminowo... bo chyba te 2 tyg w przod i w tyl, spowodowane jest czesta nieznajomoscia dnia zaplodnienia, nie myle sie ?

Andzia ja te kłucia odczuwam jakby mały mnie "orał" pazurkami i powiedzialam, że od razu po porodzie mu je obcinam:-)

ja juz złożyłam łóżeczko- sama:happy2: i pościeliłam, naszykowałam przewijak. teraz mocze nogi w ciepłej wodzie i czekam z utęsknieniem.

gdyby nie deszcz to pewnie bym sie jeszcze poopalała a tu lipa- jeden czynnik przyspieszający odpada

agnieszko u mnie tak jak napisalam zreszta wczesniej tez to klucie odczuwam jakby Antocha mi pazurkami sie wbijala w macice :-) smieje sie zawsze i krzycze do niej: Toska, won z pazurami od mamy :-)

reklama
faktycznie czasami jest wrażenie jakby mała pazurkami jeździła :-D No ale nie na tyle często, żeby zacząć się zastanawiać czy to już :-p Ja miałam tylko w poniedziałek podejrzanie dużo kłuć i bóli brzucha, że myślałam, że coś się zaczyna dziać- ale wszystko przeszło. Był to chyba efekt niedzielnych nerwów...
A właśnie - wszystkie przeterminowane może to jest sposób- konkretne zdenerwowanie i coś się ruszy? :confused:

Do góry