reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

My też będziemy chodzić, własnie w czwartek mam dzwonić i uzgodnić dzień tygodnia i godzinę zajęć. Juz sie nie mogę doczekać:-)
a w ten czwartek jedziemy do babć, mój M wyjeżdża na tydzień na Maderę ( wygral wycieczke z pracy, wszystko za darmo, nie miałam serca mu zabronić ) i nas odwozi do mojej mamy, żebym nie siedziała w Wawie sama. Cieszę sie bo siotra też będzie z siostrzenicą, przynajmniej nudzić sie nie będziemy.

reklama
Ja też chce z małym na basen! Niestety u nas nie ma ozonowanych basenów ale pewnie zaryzykuje zwykły za jakiś mc- dwa. Tyle, że starszy też by chciał a sama sobie z dwójką nie poradzę.
Na Madere też bym chciała.

Kto by nie chciał na Maderę...:-D Pabla gratuluję łagodnego charakteru i mądrości życiowej: ja bym pewnie nie puściła męża samego w tropiki, albo puściła ryjąc beret straszliwie, żeby mu się odechciało wczasowania:-D:-D chociaż z drugiej strony..taki tydzień bez męża też ma swoje dobre strony:tak: A mój mąż właśnie odpadł jednocześnie z Florą, więc chyba zaszaleję i korzystając ze spokoju w końcu zafunduję sobie prawdziwą kąpiel z bąbelkami i innymi szykanami;-)Miłego wieczoru wszystkim!

Haszi - ja też bym chciała:-):-) mi sie bardziej należy, to ja siedzę z małą, ja ją nosiłam 9 mcy, ja ją urodziłam....i co?? i on jedzie na wakacje!!!

Tak to jest. Faceci zawsze dostają więcej przyjemności.;-)
Przynajmniej ładne zdjęcia sobie pooglądasz a mąż na pewno będzie miał delikatne wyrzuty sumienia i będzie próbował to jakoś zrekompensować :-)

Haszi dobrze, ze wspominasz o tym ozonowaniu, bo u nas podobno nie zalecaja basenow do 6 m-ca zycia. Jednak dzisiaj (tak sie zlozylo) bylam z Maxem na basenie dla maluchow i tam pojawily sie juz 3 miesieczne bobaski, a na stronie internet. basenu oglaszaja, ze mozna przyjsc nawet ze swiezo zrodzonym dzieciatkiem :-). Mimo wszystko troche chlorem "jechalo" wiec moze jakas metode z czesciowym chlorowaniem stosuja, a moze im wszystko jedno (musze wyszpiegowac).:dry:
No z dwojgiem na basen nie da rady, fakt. Dlatego ja poprosilam kolezanke o pomoc w pilnowaniu Viki w czasie jak bedziemy z Maxem w wodzie. Dla dzieci osob korzystajacych z centrum sportowego (w wieku od 3 m-cy w zwyz) jest u nas dostepna opieka na godziny wiec moze o tym pomysle. A jak juz zdecydujemy Victorie tez zabierac do wody to chyba zostanie nam kapanie dzieciakow we dwojke/we dwie, zalezy kogo zabiore do pomocy :happy:.

Ale fajnie macie z tymi basenami. U nas takiego dla maluszków nie ma, tylko starszak może się pluskać.
Moja koleżanka własnie jest na Maderze - tez poleciałabym ;-)

Kiwaczka - ten basen jest w szpitalu Rydygiera. Pediatra bardzo zachwalała. Pójdę i zobaczę. Jakbyś też się zdecydowała, to byłoby super. Ja planuję chodzić, ale nie wiem co na to moje dzieciątko. Zobaczymy po pierwszym razie:-) Mam nadzieje, że jej się spodoba, bo jak nie to lipa:baffled: Zwłaszcza, że Jula ma tendencję do gardzenia tym co "wszystkie dzieci lubią". Jak ktoś mówi, że wszystkie dzieci coś lubią, to z góry możemy założyć, że w naszym przypadku to odpada:rofl2: Takiego mamy urwiska.

Więcej info na stronce: Oswajanie dzieci z wodą

Pozdrawiam:happy:

JA to bym chyba najbardziej z was wszystkich chciala na ta Madere,bo przynajmniej choc troche slonca bym w tym roku zobaczyla,a nie ciagle tylko deszcz:no:
Pabla gratuluje charakteru,ja to bym podobnie jak Pat nie puscila,albo juz bym tak nagadala,ze by mial wyrzytu sumienia,ze on jedzie ,a my nie.Ale podla jestem:-p

Za to my w pazdzierniku tatusia opuszczamy i na dwa tygodnie do Polski przylatujemy:laugh2:Ciezko bylo tate namowic,zeby nas samych puscil,ale w koncu pod pretekstem zrobienia usg bioderek (czego tu nie robia) udalo sie!!!:-DJuz sie nie moge doczekac:rofl2:

reklama
a co to jest urlop i wakacje??? :-)
ale jeszcze i my sobie odbijemy niech tylko nasze pociechy podrosną:tak:

kurcze też bym chciała na basenik i ponoć w katowicach mają ozonowany więc może jest szansa - ale i tak dopiero zalecają po 3 miesiącu życia m.in. ze względu na uszka (ponoć właśnie do wtedy nie powinno się ich moczyć)

Do góry