reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

ale macie fajnie, ze mozecie sbie w nocy pospacWiktor jak zasnie o 20 to budzi sie najczęściej o 1-2 potem już co 3 godz.
A ja dziś stoje przy garach, wczoraj mi sie pół zamrażalnika rozmroziło i teraz gotuje na potęgę:wściekła/y:, a dzieci sprawy nie ułatwiają.
no nic wracam do garów gdzie moje miejsce:crazy:

reklama
Witam jestem nową użytkowniczką, mam córeczkę urodzoną 30 lipca tego roku. Mam pytanie do mam:) dotyczące ilości kupek w ciągu doby, bo moja córcia robi po każdym jedzeniu a słyszałam, że już powinna robić coraz rzadziej.

ja też mam dzisiaj laby:-) Mały jest w miarę grzeczny, w domu są ludzie do roboty, więc siedzę na necie:-) czasem tylko dostaję świra po wejściu na Allegro:wściekła/y: :zawstydzona/y:wczoraj licytowałam świetną mate edukacyjną z Fisher Price- a i ktoś w ostatniej chwili mnie przelicytował i przegrałam:crazy: a tam:-p Męża pomimo tego, że mam to wcale nie widuje bo siedzi na budowie i nosa nawet nie wytchnie taki chłopak zarobiony:baffled: niby dobrze bo szybciej się wyprowadzę, ale nasz Synek zna Tatę tylko jako tego pana co co jakiś czas przychodzi, wyściska go, pośpiewa ( czyt.pofałszuje) jakieś piosenki, czasem wkurzy Mamę i pójdzie z powrotem na budowę:zawstydzona/y: miłego dnia:rofl2:

agniesiak witaj na forum. Mój synciu też z 30 :)
I też kupowy chłopak. Kupki robi dość często ale nieduże, może nie po każdym karmieniu (je co 1,5 h) ale tak z 7 pampersów dziennie się nazbiera.
Tymciu reaguje też większą ilością żadkich kupek na niektóre warzywka np. ogórek, pomidor, słodycze (buuuuu) i zależnie od humorku na inne żarełko więc musze uważac co jem.

Renia Poniewaz ja odciągam i na bierząco się mleczko zużywa to nie mrożę tylko przechowuję w słoiczkach (zwykłych) wyparzonych i zamkniętych folią spozywczą szczelnie. Tak sobie siedza w lodówce pare godzin i czekają na mojego głodomorka

Kate Tato dopiero co wrócił a już go nie ma:-(.... no ale Tato spieszy się coby rodzinka w nowym domku jak najszybciej zamieszkała:-D:-D:-D a jak zamieszka to już będzie fajnie;-)

a moje dziecię dzisiaj 3 miesiące skończyło i własnie dzisiaj nauczyła się trzymać i merdeć grzechotką (dumna i blada jest z tego powodu) oraz dzisiaj również zaczęła chyba śpiewać. do tej pory gadała troszkę takie gu ałe age itp a teraz tworzy z tego dłuższe monologi....śmieszna jest:-)
Tylko na brzuszku nie chce leżeć i główkę niemrawo podnosi:-( pocieszam się tym że na moich kolanach to juz jej idzie znacznie lepiej

Witaj Agniesiak najlepiej to powiedz o tym lekarzowi,bo chyba teraz to tych kupek powinno być mniej. chociaż mój synek też sporo ich robi ok 4-5 dziennie.
Renia ja przechowuję w butelkach TT nawet w zamrażarce i nic młodemu nie jest.
Co do odbijania rączki to widze że nie jesteśmy jedyni my zbieramy się tez od ponad miesiąca:-) Ale dziś Maksiu kończy 3 miesiące więc mam nadzieje że to wkońcu zrobimy.

Ja raczki nie odbijalam,lecz zrobilam odlew 3d wyszlo super mamy 2 raczki i nozke:-) Na nozce jest maly defekt tzn palec mojego M. (podczas odlewu trzymal Malemu stopke bo ten sie wyrywal i niechcacy odlew wyszedl z jego paluchem);-)Napawde swienie to wyglada widac kazda zmarszczeke na raczce i nozce ,kazdy paznokietek swietna spawa.M.pomalowal je na kolor brazowo-zloty taki miedziany i wyszlo pieknie:happy:

reklama
Ika, Maksiu gratulacje z okazji pierwszego kwartału - życzymy kolejnych równie udanych:-)

My wlasnie wróciłyśmy z bilansu i wbrew moim podejrzeniom, że będzie tylko cyc do 3 roku życia. jest przeciwnie: za 3 tygodnie mam zacząć dawać zupki:szok: masakra......ale dzięki cywilizacji za blendery i roboty kuchenne, oraz supermarkety z mrożonym królikiem - albowiem zupki mają być tymi rączkami gotowane a nie słoiczkowe:dry: to ma niby rozwiązać problem kup oraz potencjalnej skazy białkowej, ale zobaczymy - nie podoba mi się to wcale....

Do góry