reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Madzia, super, że znaleźliście tak szybko mieszkanko.
Łysiejące dziewczyny - łączę sie z Wami w bólu. U mnie masakra! Po prostu tony kudłów po każdym myciu a myje co 2 dni... Witaminy biore a jakże i nic a nic nie pomaga. Burza hormonów, ot co. W okolicach grudnia powinno sie poprawić:dry:

reklama
U mnie tez problem z wlosami, po porodzie wszystko bylo ok, az do teraz. Jak tak dalej pojdzie to bede lysa...Lykam jakies specyfiki przyslane z Polski ale rezultatow brak.

pabla- Masz racje, kazda chwila z mala sie liczy, pozniej jak juz pojdziesz do pracy to bedziesz pracowala do emerytury, a te pierwsze miesiace z Lenka bedziesz pamietala do konca zycia:tak:.

Madzia-Gratuluje nowego mieszkanka ale wspolczuje przeprowadzki. Zycze duzo cierpliwosci przy pakowaniu i rozpakowywaniu.
Widze, ze w waszym miescie ceny zlobkow sa podobne skoro 12 godzin kosztuje £80, czyli wychodzi ok 6,6 funciakow za godzine. Ja, jesli wrocilabym do paracy, to niestety nie mialabym co liczyc na dofinansowanie, a mala musialaby spedzic w zlobku ok 40 godzin - wiec watpliwy interes...
Moja znajoma w Londynie placi za zlobek £1250 za miesiac, to dopiero koszmarne ceny:szok:.

Andula- ja ok. 10 lat temu tez stosowalam ten wyciag z czarnej rzepy i chyba pomogl. Ciekawe czy jest on dalej dostepny na rynku:confused:.

Survivor- kiedys piszlas, ze mialas ogladac dom...i jak wrazenia?

Beaa-ten wyciag z rzepy napewno jest dostepny :tak:
Ceny w londynie rzeczywiscie koszmar jak mam dac 1300 za zlobek to wogole nie oplaca mi sie pracowac bo zarobie niewiele ponad to..

Ostatnia edycja:
Beaa: no właśnie jutro jedziemy 2 domy pod Wałbrzychem oglądać.....w końcu;-) Na zdjęciach wyglądają fajnie, ale już 3 lata temu jak mieszkanie kupowałam, to też większość na zdjęciach była super, a w rzeczywistości okazywały się nie bardzo.....za 2 tygodnie mamy kolejne oglądanie, no i mam nadzieję, że do wiosny coś znajdziemy:tak: Poza tym chcę zatrudnić tę jutrzejszą agencję, żeby nam domu szukała, koszt prowizji ten sam, a to oni, nie ja, spędzają długie godziny wertując internet i telefonując.

A wyciąg z rzepy jest wparu kosmetykach "do głowy", m.in. w Seboradinie chyba, muszę się też zaopatrzyć....

Zmykam dalej walczyć z instalacją karuzelki nr 3, która właśnie przybyła:-)

Survivor to powodzenia i oby sie cos spodobalo.
Ja niecierpie szukac mieszkania,a teraz to zbytnio czasu bym na to nie miala.Dobrze sie zlozylo,ze moj K w domu to moglismy sie umowic z agencjami i cos poogladac,bo ostatnio jak chodzil do pracy to moglismy ogladac tylko w soboty,a wiekszosc agencji w sob nie pracuje:baffled:I juz sie tym szukaniem strasznie stresowalam,wiec ty bardziej sie ciesze,ze tak szybko poszlo i mamy z glowy.Teraz trzeba bedzie sie porozgladac za jakimis meblami,a o pakowaniu narazie nie mysle,ale to tez bedzie dla mnie koszmar.Juz postanowilam,ze czesc rzeczy oddam do sklepow charytatywnych,bo mam ich zdecydowanie za duzo,ale zobaczymy jak mi pojdzie,bo znajac siebie to wszystkiego bedzie mi szkoda.

Ja juz zaimplantowana:-).Troche bolalo,ale samo znieczulenie,a pozniej to juz nic nie czulam.I spokoj na 3 lata:tak:

Survivor- powodzenia w szukaniu domkow, to juz chyba raczej inwestycja na dlugie lata wiec oby szybko sie trafilo cos czego szukacie. Widze, ze Florka bedzie miala zdecydowanie wiekszy metraz do raczkowania i stawiania pierwszych kroczkow, a o ogrodzie to juz nawet nie wspominam:-).
Madzia- witaj w gronie implantowiczek:-D, teraz jeszcze tylko 7 dni, a pozniej 'wolnosc i swoboda' na dlugie 3 lata:-D. Mieszkanie bedziecie miec nieumeblowane?

reklama
Madzia gratuluje nowego miekszkanka:tak:no i tego impalntu:-D
ja wczoraj byłma u dentysty na przeglądzie i wyszłąm bez jednego zęba:-Dpan dr wyrwał mi 8 bo stwierdził ze sie kruszy i lepiej wyrwac teraz, niby zdrowy ząb ale co tam- nie bolało wiec ok
mi tez wypadają włosy od niedawna takzę dołaczyłąm do grona łysiejących po porodzie:-D
macierzyński kończy mi sie 26 listopada potem ide na urlop wypoczynkowy a potem na wychowawczy:tak:od wrezśnie mały idzie do żłobka a ja do pracy mam nadzieje że do nowej:tak:no a w cenie jest różnica- u nas miesieczny koszt to ok 200zł ( w tym są 4 posiłki i żłobek otwarty od 6 do 17) ale jak już pisałąm kiedyś moja mama pracuje w tym żłobku także ja sie nie stresuje:-D

Do góry