reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

reklama
Pabla trzymam kciuki,mojej koleżance udało się wczoraj wyprosić od lekarki własnie takie zwolnienie L4,potrzebowała na 6 dni,lekarka dała jej na 7

Mój mąż też ma "cenne" prawko więc wiem co to znaczy. Jak 2 lata temu załapał 13 pkt to przez 3 mc puki mu się część nie wykasowała nigdzie prędkości nie przekraczał :-D

Mój mąż też miał cenne prawko ale do czasu do kiedy nie urodził się Adaś i postanowil z chłopakami opić syna ( czyt.pepkowe) i 16.07 nad ranem ok.2:00 postanowił od kumpla wrócić rowerem - idiota :crazy: No i co złapali go 1 ulicę od domu no i kontrolnie już na do widzenia mu powiedzieli " no jeszcze tak dla formalność Pan dmuchnie " no i dmuchnął i co ? wyszło 0,58 promila ..wrrr...prawko zabrane na rok!!!!!!! Normalnie tylko strzelić takiemu w łeb. No i teraz matka polka musi wszytkich wozić , a najlepsze jest to że mój M pracuje poza Olsztynem więc musi dojeżdzać , więc samochód stoi pod domem a On tarabani się autobusem. Bo gdyby nawet zaryzykował i jeździł samochodem to jakby go złapali to na 4 miesiące idzie siedzieć . Bo mam 4 mięsiące kary na 2 lata w zawieszeniu. A żeby było jeszcze lepiej to to prawo polskie jakieś od dupy strony jest napisane ( sorry za wyrażenie ) ale dostała list z prokuratory jakimi pojazdami nei może jeździć i o rowerze tam ani słowa. Jedyne dobre to że nie będzie musiał ponownie prawa zdawać tylko mu oddadzą. No ale te prawo jazdy kosztowało go prawie 1 tys. zł. Bo dostał skierowanie na psychotesty - hehe ..a tu 100zł , do lekarza 300zł , no i mandat 500zł i jeszcze z 80zł za ponowne wyrobienie prawka bo mu zaznaczyli że musi w okularach.. porażka po prostu..

Ostatnia edycja:
No i dostałam na 2 tyg:-):-) akurat potem będę w swoim rodzinnym mieście, to pójdę do znajomego internisty i też poproszę o L4. I jakoś moze do konca stycznia przebimbam na tych L4 a na wychowawczy pójdę od lutego. To by mnie urządzało.
A jak wziąć L4 na dziecko? Od pediatry ?
Dziekuję za kciuki.
co do cytologii to zobaczymy ....wyniki dopiero za 2 tyg.
Kubuś - 100 lat!!!!

Ostatnia edycja:
pabla no to fajnie ze sie udało, tez bym chciała wydębić jakies L4 ale nie mam niko znajomego a moja ginka nie chciała mi dac nawet w czasie ciazy takze jej nawet nie pytam:wściekła/y:mi sie wypoczynkowy konczy 29.12 wiec chciałabym przynajmnije na te kilka dni zapytam sie pediatry cxzy da mi na Kube
Liwus dla mnie to paranoja zeby za jazde na rowerze odbierali prawko:angry:

Liwus policja jak na moj gust czasami za bardzo jest nadgorliwa :baffled: Twoj M nie mial wcale duzo % we krwi gdyby byli Ok pusciiby go
Pabla super ze sie udalo:-)

Pabla no to masz 2 tygodnie odfajczone:-)
Liwus - to sam sobie przechlapał jak teraz autobusem musi śmigać
szkoda tylko, że nasi panowie nie wyciągaja zadnych konsekwencji z tego typu zachowań

Liwus, no to widzę, że potencjalny teść mojej Florki taki sam niefrasobliwy, jak i jej tatuś:angry: Nam się ten mandat słusznie należał, więc pretensji do policji nie mogę mieć, co najwyżej do męża...a w ogóle tydzień jakiś niefortunny, dziś rano włączam kompa a tam najpierw głucha cisza, a potem komunikat o globalnym błędzie, z ktorego wynikało, że mój komputer właśnie odszedł na zawsze:-( W panikę gigantyczną wpadłam oczywiście, na szczęście tylko drobne zlecenia miaam, to poodwoływałam, no ale bałam się, że jak kompa szlag trafił, to niedość wydatków mandatowych a wiele razy więcej trzebaby wydać na nowy sprzęt:baffled: Na szczęście tym razem to tylko karta graficzna, ale generalnie sprzęt jeszcze góra pół roku pociągnie:-(
no i teraz to strach się bać, co jeszcze walnie - a może to już koniec?;-)
Pabla, mój mąż brał L4 na dziecko i nie było z tym problemu, z tym, że Florka wtedy była rzeczywiście chora, a nie wiem jak w przypadku dziecka ogólnie zdrowego....

Kubuś - witaj w gronie 4-miesięczniaków!:-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry