reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Mondzi dasz rade!
Florka ja cie sune:szok:alez sie dziewczyna rozpedzila z tymi zabkami:szok:

U nas nocka spokojna.Zanim sie polozylam maly cos pojeczal,ale w nocy spal jak zabity.
Ja juz po sniadanku,zaraz maly kaszke bedzie wcinal i na nocnik zasiadzie,zeby mu dobra passa nocnikowa nie minela;-)
I zbieramy sie po jakis prezent dla tatusia,wprawdzie urodziny za tydzien,ale korzystajac z fajnej pogody trzeba sie kopsnac do miasta:tak:Moze cos sobie chociaz kupie,bo pomyslow na prezent ciagle brak:sorry2:

reklama
U nas nocka nie zaciekawa, pobudki co 1,5 godziny :szok: młoda teraz odsypia, a mama siedzi przy kawie, bo ledwo na oczy widzę. Ze spaceru dzisiaj chyba też nici, bo u mnie zachmurzenie całkowite z opadami deszczu i bardzo chłodny wiatr:crazy: Acha, trochę się dokształciłam tzn doczytałam (jeżeli chodzi o wieczorne wymioty małej) i w niektórych przypadkach dzieci tak reagują na ząbkowanie, szczególnie gdy idzie kilka zębów od razu:szok: Ciekawe czy mój lekarz powie mi to samo:confused:

Mondzi też trzymamy kciuki - ja i 7-kg Florka:tak: No może nieco ponad 7 kg, choć przy wciąganiu wszystkiego jak odkurzacz, mała nadal tyje niewiele...wszystko w zęby chyba idzie - dziś zajaśniały pod dziąsłem prawe dwójki, a i trójki wyglądają, jakby zbierały się do wychodzenia:szok:
Florka, ja nie wiem co Ci mama mówiła o tych zebach ale NAPRAWDE nie musza wszystkie wyrosnąć w ciągu pierwszego roku:tak::tak::tak::tak::tak: no chyba że to jakaś szeroko zakrojona akcja podrywania lipcowych chłopaków na pełne uzebienie:-) ....i tu byłybyśmy z Iką trochę hmmm...... zazdrosne???:-):tak:

Witam dziewczyny po długiej nieobecności i widze ze sie działo
Post ptaszyna gratulacje widze że was przybędzie, duzo zdrówka i wytrwałości życze.
.
dzięki :)

I zbieramy sie po jakis prezent dla tatusia,wprawdzie urodziny za tydzien,ale korzystajac z fajnej pogody trzeba sie kopsnac do miasta:tak:Moze cos sobie chociaz kupie,bo pomyslow na prezent ciagle brak:sorry2:
a może jakiś meczyk bedzie w najbliższym czasie :) dla kibica bilet to skabr:-):-):-):-):-)

Mondzi.....się trzymaj

pabla
mdłości powoli ustają. Zostały mi tylko słabość, bóle brzucha. czuję się trochę jak dętka:zawstydzona/y:
brzuszek rośnie.
Jak małż mi zdjęcie brzuszka zrobi to wam wkleję na zamkniętym.
Wszycy czekają na kolejne Usg i mam wrażenie że rodzinka i znajomi bardziej nakreceni od nas na poznanie płci:-D:-D:-D:-D
pytają kiedy idę na USG (03 04 jakbyście pytały :)) imiona wybierają i takie tam.
Ja o imionach nie myślę. Ciągle lansuję moją IGĘ ale małż nadal nieugięty i stwierdził że jak dziewczynka bedzie to nam się ostre negocjacje imionowe szykują.(tak naprawdę wiem że nie będzie Iga ale jak go trochę pomęczę to może się zgodzi na jakieś inne imię na które wczesniej się nie zgadzał w ramach akcji...byle tylko nie Iga.. :) na to liczę:-)
No nie moge pojąć że faceci tacy wrażliwi jeśli o imiona idzie. Myslałam że ja będe wybierać a on tylko z formalności potwierdzi:tak::tak::tak:
Dla faceta może będzie prościej:-):-)

cześć dziewczynki!! A my już i po fitnesie (czyt. mama);-) i po spacerku (czyt. Tosia i mama);-) i robimy obiadek (czyt. mama) wszędzie występuje ta mama??:confused: a czemu nie moge napisać - odpoczywamy (czyt. mama????):baffled: no cóż taki nasz los......
my nockę mielismy do bani; Gwiazda wstała o 3 i brykała do 5tej:szok: dobrze, ze M Kornelka wozi do szkoły:tak:
Mondzi trzymam kciuki:-)
Post u nas miala być Iga:-) ale nasz Kornelek jak sie dowiedział że to będzie siostra a nie jego wymarzony braciszek:-p to powiedział, ze albo to będzie Tosia albo się wyprowadza:sorry2:. Śliczne imię- Iga:tak::-):happy:
Florka normalnie padam:tak::tak: Sie rozszalała nam dziewczyna:-p

My po weekendzie u teściów.
Starszy wyszalał się trochę z kuzynką, jutro w końcu puszcze go do przedszkola , ufff :)
Wpadła też kuzynka mojego m z synkami 1, roczek i 2 latka. Fajne chłopaki.
Staram się nadrobić, ale co coś przeczytam i chce napisać to mi ucieka bo coś muszę zrobić. Za dużo się u was działo ^^ Nadrobie wieczorem, bo mały się obudziła. Buziaki :*

Lenka, Zeinab i Szymuś Sto Lat

Tymkowi życzymy zdrówka i uśmiechu z okazji ukończenia 7 miesiąca!
Jeżeli chodzi o imiona to mi Iga też się podoba, ja już powidziałam M że jak zajdę w ciąże:dry::-Di będzie chłoppczyk;-) to będzie albo Bruno albo Nikodem , M na to że Bruno to jak dla psa:szok::angry:i jak coś to może być Nikodem:tak::-)
Florcia ale się rozszalałaś , ja nie wiem jak u nas zęby będą w takim tempie szły to Flora już bedzie miała stałe 8 a Kubie zaczną 2 się wyrzynać:sorry2:
Mondzi tryzmam kciuki za pomiary!

My po spacerku, bardzo krótkim - z 20 min, bo dziecko moje wyje jak zarzynana w wózku ostatnio, wiec szybko uciekłyśmy przed spojrzeniami ludzi do domu:no::no: a tak sobie chciałam w słoneczku pospacerować. No nic, został nam MT narazie.....

reklama
Wszystkiego naj dla dzieciaczków które kończą kolejne miesiące:-)
Ja dziś od rana jeszcze jeździłam a od 8 byłam już w Ośrodku na egzaminie, Mała dzielnie z Tatusiem powędrowała do Babci a ja o 11 dopiero zaczęłam zdawać. Emocji było dużo, normalnie stres się udzielał, ale szczęśliwa jestem że mam to juz za sobą:tak:Własnie skończyłam obiadek a Gabi wędruje po dywanie i właśnie przestawia taboret;-)

Do góry