reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

witajcie z rańca:-)
Dorka trzymam kciuki a co by to byla reakcja poszczepienna:tak:
Surv owijaj M, owijaj;-) no i coś Ci się należy od życia, no nie?;-)Oj ile ja bym dala żeby w góry pojechać, a mam do nich tak daaaaleko:-( no ale mam nadzieję, ze w październiku, najpierw zapukam do bram Surv, a później podąże szlakiem państwa Florkowych:-p:-p:-p
Renia no to ogromniaste gratulacje!!!!! Jak ja uwielbiam rajdy!!! Prosimy o fotki:tak::tak::tak: i powiadasz, ze Holka masz w domu, ale tak na żywca?:szok::szok::szok::szok:no nieźle, bo z niego to naprawdę niezłe ciacho:-D:-D:-D:-D miałam z nim do czynienia jak w pewnym momencie zacząl się udzielać politycznie (bo przecież on olszynianin:tak:) aczkolwiek dobrze, że skończył z tym "sportem" bo zdecydowanie lepszy z niego rajdowiec:-p:-p:-p:-p
a ja zaraz ruszam w teren w koncu wybrać farby:tak: i teraz musze zrobić małe kombinacje, ponieważ wybarałam z projektantką kolory Duluxa a budowlańcy mi powiedzieli, że nie polecają, że są beznadziejne i w tej cenie a bardzo dobre są farby tiqurili (nie wiem jak to sie pisze:sorry:)
no i znowu mam poprawkę tych ust (chyba już czwarty raz:crazy:) już mi sie odechciało tego permanentnego:confused2: znowu bedę przez trzy dni miala usta jak spod latarni:wściekła/y: normalnie mowci mi dzisiaj - lafirynda:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Pabla już sobie wyobrażam mine Twojego M:-D:-D:-D:-D mój jest identiko - niby taki twardziel:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: a Ty kiedy ruszasz do boju? (czyt. pracy):-p

Renia to serdeczne gratulację, mojego D największym marzeniem to jest startowanie w rajdach, ale ja raczej chyba bym się nie cieszyła, pewnie drżała bym na każdym kroku. Z drugiej strony co komu pisane... Tak jak Kulig , rajdowiec a jednak zginął na przejeździe kolejowym, taka ironia losu.
Tosika koniecznie pochwal się ubrankami
PAbla to już Lenka jutro na długo zostaje, ciekawe jak będzie, a ty kiedy do pracy?
Tatuś ma jednak miękkie serduszko.
Surv oby wyjazd doszedł do skutku
Dorka szkoda że teściowa nie daje rady, szukanie niani to nie lada wyzwanie.
Ja siedzę sobie w pracy, zaraz lecę po kawkę. Teście jeszcze u nas są ale po południu zbierają się do domu. Muszę się wam pochwalić że moje dziecko co raz bardziej się zapomina i zaczyna co raz dłużej samo stawać, a wczoraj nawet przeszedł pół pokoju sam, tzn myślał że o trzymam za kaptur. To nie znaczy że zaczął chodzić bo jest bardzo ostrożny, ale początki już są.
Dziś może z D wyskoczymy na kolację z okazji jutrzejszej rocznicy ślubu. Mama przyjdzie do Maksa, to się może na jakieś żarełko wybierzemy, a miałam iść dziś z dziewczynami na areobik.......

Kamu - to Maksiu lada moment zacznie chodzić sam:-)
do pracy wracam za 2 tyg, od 21 września,ale chcę żeby już się przyzwyczaiła do spania tam żebym jak wrócę do pracy nie miała stresa.
Tosika - udanego polowania na farby!!
w złobku super, mała umiechnięta, najedzona, dodatkowo się dowiedziałam że w piątek i dziś zrobiła siku na nocnik:szok::szok::tak: w szoku jestem, w domu to się jeszcze nie zdażyło:sorry:

Kamu, no nieźle Maks poleciał do przodu! zaczynam mieć kompleksy, bo raczkować zaczynał wtedy, co Florka a tu proszę - już sam chodzi! My na razie trenujemy chodzenie za jedną rękę - idzie bardzo dobrze, pod warunkiem, ze w drugiej ręce mała coś trzyma, tak jak Ika ucho:-D

Renia, gratulacje dla M! Czyli lada moment, będziecie brylować na salonach celebrytów, jak Hołek i inni?:-DTosika, powiem Ci że M Reni jak najbardziej przystojnością do bycia kierowcą rajdowym się nadaje:-D A umiejetności też jak widać ma, więc pewnie będzie jeszcze o nim głośno:tak:

Pabla, świetnie, że Lenka tak dobrze sobie radzi w żłobku...ale wiedziałam, że tak będzie, bo to niesłychanie bystra dziewczynka:tak: A że M zajarzył na czym polega żłobek...to i lepiej:-p Mój na propozycję, że może małą bym do żłobka dała, jak już firmę otworzę, gorąco zaprotestował...ale ponieważ nie potrafił rozstrzygnać dylematu, że skoro oboje pracujemy, ja lada moment na dwóch etatach, to może niech jeden tydzień jedno pracuje z dzieckiem na karku,a drugi tydzień drugie, to myslę, że nie ma tu nic do gadania, byle bym tylko rzeczywiście żłobek załatwiła:-p A na razie od tego lub następnego czwartku będziemy chodzić tu: http://mamydziecko.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=113&Itemid=85. Mam nadzieję, ze zajęcia z maluchami Florce posłużą i nie będzie mi tak strasznie głowy truć w domu:tak:

A z górami, to może niejasno się wyjaśniłam, ale R nie jest uwzględniony w wyjeździe:-p:-) Chcę jechać sama z siostrą, odpocząć od rodziny, bo zaczynam żywić do nich mocno nieprzyjazne uczucia:-( R niestety tego nei rozumie, ale jakbym ja 3 godziny na dobę rodzine oglądała, to pewnie też bym nie miała tak silnego syndromu ucieczki:-p No nic, zobaczymy przede wszystkim czy urlop na zajęcie się Florką dostanie...

Pabla super ze Lenka zrobila siusiu na nocnik:tak: No to jutro mala sniadanko juz zje w zlobku. Mojemu G tez pewnie trudno by bylo mala zostawic w zlobku:tak:
Tosika mialas sie pochwalic tym makijarzem,a teraz jeszcze musimy poczekac:tak:
Renia gratulacje dla M:tak:
Kamu to Maksiu robi postepy i niedlugo bedzie sam smigal:tak:
My po lekarzu. To nie jest wysypka poszczepienna tylko jakies uczulenie. Na razie mamy nic z tym nie robic. Daje malej caly czas Zyrtec i to na razie ma wystarczyc:tak: Obiad zaraz bede miala gotowy:tak:
milego dzionka:tak:

Witam i ja znowu przelotem:sorry:
Mały nadal gorączkuje, dzisiaj bylismy u dr i okazuje sie że mały ma gardło chore, które powoli sie "wykluwało" jest na antybiotyku , do żłobka nie bedzie chodził przez ten tydzień, M z nim będzie na zmiane z moja mamą.
W pracy ok, juz prawie głosu nie mam:-pdzieci troche łobuzują, ale nawet nawet sobie radzę:tak:
Nie wiem kiedy będe miała czas was poczytac od deski do deski:-(
Lenka brawo za tak szybkie przystosowanie sie do warunków żlobkowych:tak::tak::tak::tak:

Dorka - oby wysypka szybko zeszła!! w sumie dobrze że po szczepieniu nic nie wyszło, ale może organizm był trochę osłabiony szczepionką i dlatego małą coś uczuliło.
Kicrym - oby Kubulek szybko doszedł do siebie i wrócił do żłobka.
U nas narazie odpukać ok i z tego co obserwuję wszystkie dzieciaki w grupie narazie trzymają się zdrowo, oby tak dalej ( się łudzę:sorry: )
Surv - jedź Kochana, jedź koniecznie!!! faceci nigdy nie rozumieją naszej potrzeby odpoczynku.....
super że będziecie chodzić z Florką w takie miejsce!! na pewno małej się spodoba i Ty też się będziesz dobrze bawić.
my po spacerze, ale wkurzona jestem tylko. Lena tylko chce chodzić, dziś jednak wzięłam wózek, na plac zabaw nie poszłam bo było dużo straszych dzieciaków i nie chciałam żeby staranowali mi dziecko więc pomyślałam że pospacerujemy....tragedia....Lena ucieka mi gdzie pieprz rośnie, pójdzie za każdym tylko nie za mną, dodatkowo bierze wszystko do buzi, pety, zgniłe owoce, ziemię, wszystkie śmieci jakie tylko znajdzie po drodze. Oh, ale się zmęczyłam biegając za nią i wyjmując jej wszystko z paszczy. a wkurzona byłam na maksa, normalnie w doope bym jej wlała najchętniej:wściekła/y::wściekła/y: nic nie rozumie ta dziewczyna, nic a nic:crazy: czy to kiedyś przejdzie.....

pabla - głowa do góry. Dzisiaj na spacerze u nas identycznie. Byliśmy ponad godzinę, a wróciłam chyba siwa i o pare lat starsza:tak::tak::tak: Nadmienię, że nie byłam sama, bo poszedł ze mną mój tato, więc było nas więcej do panowania nad terrorem. Myślałam, że oszaleję. Tylko chodzenie (a w zasadzie bieg), wózek na złom można chyba oddać, a największym wzięciem ciesza się pety, ziemia i kapsle oraz nakrętki maści wszelkiej. Nachętniej po wódce i piwie. Zużyte chusteczki też są cool, o psich kupach nie wspomnę:-p. Na topie jest też zaglądanie i grzebanie w koszach:eek::eek::eek: Po prostu masakra:-):-):-) Tor lotu mojego dziecka jest skrajnie odmienny od mojego, więc pabla - co nas nie zabije to nas wzmocni:-D:tak: Liczę na to, że kiedyś przejdzie:happy:

A teraz neswy od Łucka: udało mi się zaglądnąć do szpitala i zobaczyć małego słodziaka. Jest przecudny i przez całą moją wizytę spał:tak::tak::tak: Chyba szykuje się nieodrodny braciszek swojej siostrzyczki:-) Post wygląda bardzo fajnie, siedzi!!! dwa dni po porodzie i ogólnie jest wszystko ok. Walczą o mleczko, mały ssie pięknie, ale ponoć mleczarnia jeszcze nie obfituje. W każdym bądź razie wszystko do przodu:-D:-D:-D Nasza nowa multimama prosiła, żeby Was wszystkie serdecznie pozdrowić, co też niniejszym czynię:cool2::cool2::cool2: Prawdopodobnie wyjdą jutro i jak sie troche ogarną, to post Wam sama wszystko najlepiej wyłuszczy. Jest w pokoju z 3 innymi dziewczynami, a jedna z nich znana jest już na całej porodówce. Opierdziela lekarzy i położne i takie tam inne. Gwiazda, że hej. Klimaty z gatunku mocno odjechanych. Miałam przyjemnośc przez godzinkę:rofl2::rofl2::rofl2: Będzie miała co opisywać mama Łucka:-):-):-)

A tak w ogóle, to wróciły wspomnienia - przeciez ja też tam rodziłam. Powiem Wam, że dziwnie się czułam. A jakie te cudeńka maleńkie!!! W głowie mi się nie mieści, że Julka tez taka mała była:tak::tak::tak: Ech............

Spadam, bo młodzież trzeba karmić:tak: Odezwę się później:-D Miłego wieczoru!

reklama
Magdzik, Pabla a już doczekać się nie mogę kiedy to moja Jaśnie Pani na dwóch nożkach pomykac będzie:szok::szok::szok: i już się boję, bo ona też dokładnie wszystko z podłogi wymiata:wściekła/y: (i co to będzie na chodniku:shocked2:) no i już sie nie mogę doczekać Post w domciu i na bb:tak::tak::tak: Fajnie, ze wszystko u nich ok, no i zapewne mleczarniee zaraz zaczną odpowiednio produkować;-) a co do a'la Gwiazd to mam nadzieję, że Post (ze swoim ciętym języczkiem) szybko paniusie przyprowadzi do prządku:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Pabla no super, że mała tak ładnie się zaklimatyzowała, i zobaczysz jak teraz szybko przeskoczy z rozwojem:tak::tak::tak: aż troszkę żałuję, że mojej nie posłalam:tak:
Renia gartki dla M:-):-):-) no no Surv masz rację i już się cieszę, ze znam żonę następcy Holka:-p (i to nic, ze na razie wirtualnie;-))
Kamu to którą jutro rocznicę obchodzicie? No i fajnie wieczor się u Was zapowiada;-)
Dorka to musicie teraz Misię obserwować, bo równie dobrze proszek jak i jedzonko być może:tak: no i mogę się pochwalić makijażem bo pani kosmetyczka przesunęla wizytę na piątek czyli jeszcze lampucerowto nie wyglądam:-D:-D:-D
Kicrym zdrowka dla Kubusia:tak:

a ja gotuję teraz golonkę (ulubione miesko mojej córci wyobraźcie sobie:szok::szok::-D:-D:-D) zresztą moja gwiazda jak wiecie do jedzenia jest ostatnia i ostatnio żadną zupę nie wepcham, żadnego warzywka ugotowanego, ale mięcho w kawałkach i owocem to i owszem, no i hiciorem u nas jest pomidor (po prostu kilogramy wcina:szok::szok:)

Do góry