reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Oj co ostatnio nasze dzieciorki późno wstają i późno spać chodzą.
Ja mam ciut nerwowy dzień jak co dzień ^^ ehhh w totka 6 poproszę.
Tosika ja chce do wróżki, tylko takiej coby mi wywróżyła, że będę piękna, zdrowa i bogata bo przeświadczenie, że "zawsze może być gorzej" i pewnie będzie, towarzyszy mi jako urodzonej optymistce na co dzień(no ładnie zakiełbasiłam :). ale niczego w grochy nie posiadam a nawet gdyby to na żaden zlot niczego takiego nie przydzieje.
A o trudniejszym wychowywaniu dziewczynek cóż...masz rację.
Te wagary to zdarłam niedawnego przykładu mojej 16 letniej kuzynki (nie kuzyna).
Rodzice wszystkiego zakazywali i teraz hurtem się dowiedzieli, że młoda ma chłopaka i coś do szkoły nie trafia :-p
kicrym hmmm na Słowacji są gdzieniegdzie naoprawde fajne miejsca :)
Tak sie zastanowłam i chyba gdybym miala możliwość + rezerwy psychiczne na wytrzymanie rozłąki, to młodego zostawiła bym z babcią (u mnie babcia nie ma rezerw). Fakt, będziesz tęsknić ale tak to będziesz się zastanowiać co oni robią, czy się nie nudzą itp. i na stoku długo nie posiedzisz. Matka wytęskniona, z naładowanymi akumulatormi, zrelaksowana chyba potrafi wynagdordzić dziecku kilka dni bycia z babcią? No i małż też czasem potrzebuje pogłaskania.
renia
w Alpy mniaaaam, tylko nie mów karcie kredytowej ^^
Izabelka już jutro twój sczęśliwy dzień. Dasz radę. U mnie też nerwówa. Nie moge sie odczekać niedzieli bo wtedy nic się nie dzieje- a co ciekawe kiedyś nienawidziłam niedziel.
Madzia nasz jeden dziadek też z hałaśliwych, ale on chyba słuch po prostu ma coraz słabszy.
U nas jest kombinezonik po Pysiu ale za to starszakowi właśnie buty musze kupić. Też babcia stawia^^ ufff.
post ładny sprint :-D chyba to wszystkie pamiętamy ;-)No dobra może nie aż taki:-p Trzymaj się, kiedyś odpoczniesz.

reklama
Witam sie szybko. Mala wstala o 8 i nie chciala dalej spac. Potem padla o 12 na godzinke, wiec wyspana to ja nie jestem. G przyszedl szybciej z pracy i zabral mala na spacer. Zaraz ja sie szykuje do pracy.Z G juz sie jakos dogadalismy. Ostatnio licytowalam kurteczke dla malej i przegralam a pozniej zalicytowalam taka sama i mnie przelicytowali wiec juz nie wchodzilam na allegro, a dzis przegladam poczte a tu mail ze wygralam aukcje, bo gosciu sie wycofal:eek: Aukcja sie konczyla 18.10.09. Szybo napisalam maila do sparzedajacego zeby jeszcze poczekal na kasae, ale jestem w szoku:szok::szok::szok:
Dobra dziewczyny spadam, jutro popoludniu zajrze.Pa, milego dzionka

Witajcie ja dziś cały dzień w pracy, zaraz kończę, ale jakoś czasu nie miałam żeby wejść i napisać.
Magdzik ja też czeka na stół do pokoju i chyba jeszcze poczekam ze 2 lata.
Tosika ale ci wróżbę przepowiedziała, ja byłam kilka razy i jedno co mi się sprawdziło to że będę musiała wybierać miedzy dwoma mężczyznami w dodatku kolegami i jeden z nich będzie moim mężem i tak było, och ciężki wybór miałam, ale wybrałam.
Madzia to spora przecena, żeby u nas taką zrobili.
Post pewnie Cinek znowu ładnie przybrał, przecież lubi sobie chłopinka zjeść.
Kicrym ty to się teraz narobisz tych dekoracji, mam koleżanka przedszkolankę to na okrągło coś wycina i maluje.
Renia ja też tylko płaskie butki obcasy to tylko jak jedziemy samochodem i wiem że będę siedzieć, inaczej to kiepsko ze mną,a tak mi sie podobają nogi w obcasach.
Iza głowa do góry jeszcze piątek i weekend
Dorka dobrze że sie jakos dogadaliscie, no i fajnie wyszło z tą kurteczką
Dobra ja to się zbieram do domu, tzn lece po Maksa do mamy , na jakieś zakupy i do domku. Ciekawe jak mój smyk się sprawował dziś miały kuzynki małe przyjechac do mojej mamy, czy znowu się przed nimi popisywał, bo wczoraj była koeżanka z czerwcową 08 dzieczynką i co MAks przed nią wyprawiał, z D to własnego syna nie poznawalismy jak by się czegoś opił, latał jak oszalały, śmiał się w niebogłosy a na końcu z Natalkoą w jego łóżeczku wylądowali, jednak my jako matki w pore reagowałyśmy:-)

Mam 15 minut fajrantu, to wszystko w spokoju poczytałam i może nawet zdążę odpisać;-) Mała znowu trzasnęła drzemkę do 18, więc pewnie znowu będziemy się palować z usypianiem do północy:sorry:

Widzę, ze wszystkie zapracowane gdzieś ganiają...więc byle do weekendu (dla tych, co w weekend nie pracują:-p)

Tosika, krew się podobno śni na krewnych, niekoniecznie w negatywnym znaczeniu, więc moze rodzina planuje Cię odwiedzić, o czym jeszcze nie wiesz?:-) No a z tą babą w grochy, to moze by jakąś bliską koleżankę namówić, niech przyjdzie w grochach, do Twojego M się pouśmiecha i grzecznie wróci do domu - zagrożenie wróżkowe będziesz miała odfajkowane i będziesz mogła przestać się martwić;-)

Kamu, no Maks ma takie przepiękne oczęta, że pewnie jeszcze nie raz będziesz mu kobiety z łóżka gonić:-D:-D

Dorka, fajnie, ze doszliście do porozumienia - szkoda czasu na kłótnie;-) No i rzeczywiście super okazja z tą kurteczką - koniecznie zdjęcia wklej jak dostaniesz już ją!

Post, no jak Cinek pójdzie w ślady Iki (już po okresie niedojadania) to pewnie będzie tak samo wysoki i grubiutki;-) chociaż Ika, jak widzę po zdjęciach to teraz raczej w górę niż na boki rośnie:-D

no i moim zdaniem z dziewczynkami jednak jest gorzej...chłopak co poszaleje to poszaleje, ale wnuka do domu nie przyniesie:-p No i chyba dziewczynki bardziej narażone są na przykre skutki głupiego nastoletniego postępowania.... w związku z tym Florka będzie siedzieć w domu zamknięta do 30-tki, jak jej tato planuje:-D:-D

aaaa...włosy mi wyszły niemal czarne, bo zapomniałam farbę zmyć:-p Jak R znajdzie chwilę to mi zdjęcie zrobi dla pokazania, dlaczego kobiety w pewnym wieku nie powinny mieć bardzo ciemnych włosów:-)

dobra, koniec wolnego, wracam zasuwać:sorry: A jeszcze mam do Was pytanko: czy podobają Wam się zabawki firmy Kalimba? (takie szybkie badanie rynku na boku:-p)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, nie bylo mnie tu cale wieki ale mala ma problemy zdrowotne. Jestesmy w specjalistycznym szpitalu dzieciecym w Oxfordzie, podobno najlepszym w calej Anglii. Mala na ropniaka oplucnej, co gorsza bardzo rozleglego. Wszystko rozpoczelo sie of kataru, pozniej zapalenie pluc o ktorym nie wiedzielismy, az doszlo do ropniaka. Mala bardzo cierpi... Jestem z nia w szpitalu caly czas i patrze na to jej nieszczescie. Jak wrocimy do domu napisze wiecej bo z komorkowego internetu bardzo niewygodnie. Pozdrawiam.

Oj, biedne jesteście, Beaa:-( Jak będziesz mogła napisz coś więcej, jak małą leczą i jakie są rokowania? No i dużo siły i cierpliwości dla Ciebie, a dla małej, żeby jak najszybciej doszła do siebie!

Witam wieczorkiem:happy:
Ja po warsztatach wykończona:cool2:ale pomysłów w głowie co nie miara:tak::-)
Surv zabaweczki ciekawe:tak:A nie dasz rady Florki przetrzymać do 19 żeby ją położyć już na noc?
Post no Cinuś coraz starszy to i pospać da:tak:
Beaa oj biedna Zainab, dużo zdrówka dla córci i czekamy na tylko pozytywne wieści, buziaki!:tak:
Dorka no czasami tak z allegro bywa, że zaskoczeniem jest wygrana aukcja:happy:
Tosika no z wróżką ciekawa sprawa:sorry:a no i to prawda że dziewczyny są bardziej uciążliwie:-p
Renia ach Alpy, niestety nie na nasze obecne konto:crazy:moja wypłata starcza na bardzo niewiele:confused2:
Madzia no ja bym się chętnie wybrała na taka wyprzedaż:tak:

spokojnej nocki!

Beaa trzymajcie sie cieplo; zycze,zeby malutka szybko wrocila do zdrowia; wzne,ze pod dobra opieka jest....jak wrocicie do domku, to napisz co u malutkiej :-(

reklama
Wszystko przeczytałam, ale nie poodpisuje bom padnęte. Dziś było szkoleniowo w Krakowie, jutro będzie bardzo pracowity dzień w pracy, więc pewnie jutro wieczorkiem albo w weekend.

Beaa, trzymam kciuki za zdrowie Zainab. Ucałowania od ciotki!
Surv, podobają, podobają:tak:

Spokojnej nocy Babeczki!

Do góry