reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Jestem ciocią!:-D Asia po północy miała w końcu cesarkę, ale podobno wszystko z nią i małym ok - nic więcej nie wiem, tylko tyle mi szwagier napisał, ale mogę się domyślać, że pewnie dalej wszystko szło nie tak, bo wczoraj jak po południu dzwoniła, to po 4-krotnie wyższej od normy dawki oksytocyny dalej nie miała skurczy a do tego po podaniu jej wcześniej środków nasennych nie mogli dobudzić dziecka:no: Dobrze, że jednak zdecydwali się w końcu odstąpić od wywoływania porodu tancem rytualnym i muzyką przodków i zastosowali bardziej cywilizowane metody...

Wybaczcie, że tylko o sobie, ale muszę dojśc do siebie, bo do rana prawie nie spałam z nerwów a wiem, że tu się uformował klub cheerlederek porodu, czekający na newsy:-)

reklama
OLE OLE OLE OLE OLE
BEN, WITAMY NA ŚWIECIE......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CHYBA ZATAŃCZĘ TANIEC RYTUALNY NA TĄ CZEŚĆ :):):)
Mama się pewnie namęczyła......kurna ale mają metody....już wyobrażam sobie ten rytualny taniec lekarzy...ale jedyne co mi się kojarzy to jakies podskowki z piwem w ręku ala octorber fest :):)
Po co środek nasenny????? ze tak zapytam....chyba mnie tam poszarpało...

Surv no to pieknie, ze sie zdecydowali i maluszek jest na swiecie:) gratulacje ciociu

aha chcialam wam napisac o tragedii jaka ma jedna z rodziny mojej szwagierki i chcialam was prosic zebyscie nie uzywaly podpalki w plynie do grila; nie wiemy jeszcze jak to sie stalo,ale wybuchla jej w twarz; ma wszystko poparzone oprocz nóg :( chlopakowi nie chcialo sie rozpalac grila, wziela sie za to sama podobno; jest pod respiratorem, mloda ladna dziewczyna...

a z milych rzeczy to u nas pada jupiiiiiiiiiiiiiiiiii

Witam,
Iza straszne:-(
BEN WITAJ NA SWIECIE UPARCIUSZKU:tak:Ciekawe dlaczego niektore kobiety w z Polski jada rodzic do Niemiec, jak tam takie zwyczaje?
Post jak tam imprezka?
U nas pada, wczoraj mega burza, grzmialo i blyskalo. Misia miala wczoraj imprezke urodzinowa goscie zadowoleni(chyba bo nikt nie narzekal;-)) i Misia tez zadowolona. Nowe zabawki, ksiazeczki, karteczki. Dostala zestaw do robienia zamkow z piasku:tak:
Oki spadam bo zaraz do kosciola idziemy, dobrze ze mamy tak blisko zaraz za ulica:tak:

Witam!
Ben witamy!!Surv no metody maja dosc kontrowersyjne,a poco to uspienie???
KATE Antoś coś często choruje na oskrzela/płuca może alergia??
Dorka fajnie że imprezka udana:tak:
Izabelka straszne, my uzywamy podpałki w kostkach
I u nas troche popadało, w nocy burza była dosyć ostra,ale jak to usypia dzieci to ja poproszę o taka codziennie bo Kuba dziś spał do 8.30:szok::tak::-)
miłego dnia!

Post...przeczytałam co napisałaś, obśliniłam klawiaturę i poszłam zamarynować kurczaka na obiad bo mnie tak na mięsko ala grilowe wzięło:-p U nas od wczoraj wieczora leje, choć burzy nie bylo, ale jest o 15 stopni chłodniej:tak: W mieszkaniu mimo wietrzenia niestety nadal dośc gorąco, a podobno od środy wracają upały:baffled:

Flo dość nieznośna, bo dopiero do niej dotarło, że mama wrócila i praktycznie z kolan mi nie schodzi...jak poszlam na dół po mięso na obiad, to ataku histerii dostała, że mamy nie ma...no ale trudno, ma prawo za ten stres co jej zafundowałam...ze stresu zaczęła mówić w końcu, co ciekawe pięknie odmienia rzeczowniki...ale nie używa czasowników:-p

Asia tylko smsa napisała, że nadal kiepsko po porodzie...mam nadzieję, że dojdzie do siebie, bo nie wiem co się stalo, że taka nagła cesarka - moze wieczorem uda się znią porozmawiać...być moze waga dziecka, bo mały ma 4kg...a na usg 3 dni temu twierdzili, że 3100:-p A uśpili ją w noc piątkową, żeby sobie przed porodem odpoczęła:-p...ktoś najwyraźniej nie pomyślał, że środki nasenne to na dziecko też działają... także generalnie poród w Niemczech, czemu nie, ale pod warunkiem, że nie ma żadnych komplikacji albo niestandardowych objawów:-p

Cześć Dziewczynki! Milion lat mnie tu nie było (z 3 tygodnie) i nie wiem, czy uda mi się nadrobić:-(
Wszystkiego najlepszego wszystkim dwulatkom!!! Poważny wiek!
My już po wczasach! Niezbyt udanych, bo M. stało się coś z nogą i zaległ... Teraz chodzi o kulach. Dostaje wszystko co możliwe, bo lekarze mają nadzieję, że coś z tego może pomoże:wściekła/y: Antybiotyki, maści, zastrzyki przeciwzakrzepowe i inne... I wszystko na mojej głowie... Teraz jest luz, ale poprzedni tydzień po prostu masakra... W piątek zdałam egzamin na mianowanego:-) Schudłam 4 kg:-) Pierwszy raz tak miałam, że nawet nie miałam czasu na jedzenie:szok: No i z tego stresu problemy zołądkowe, więc i chęci też mniej...
Zosia odpieluchowana, jedynie na noc, bo jeszcze sika i wybudza się... I oczywiście zawsze chce siku w nieodpowiednich miejscach, więc wszędzie od razu rozglądam się za jakimiś krzakami, w razie czego:-D
Surv - gratulacje ciociu!!! I kto by pomyślał, że są takie metody wywoływania porodów:no:
Ok, lecę nadrabiać posty:-D

witam cioteczki

my już w domu

surv gratulacje, Ben całkiem spory chłop i oby Asia szybko doszła do siebie po przygodach porodowych w cywilizowanym kraju

u nas wczorajsza impreza grilowo-basenowa nie wypaliła - burza i ulewa wcale mnie nie ucieszyły
imprezka, mimo ze w domku, udana - Tymi balował do 21szej:-)

Post mam nadzieję, że u Was nadal ciepło i balujecie na zewnątrz

Antonio wszystkiego dobrego. Dużo zdrówka :-)

reklama
Surv nie słyszałam żeby się usypiało rodzącą;-)a serio to dla mnie dość prumitywne rozwiązanie no ale na zachodzie niby do przodu...dużo siły dla Asi i szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
Kaja ja tam się nie przejmuję, jak mały woła siku to odwracam go pupą do ludu i sika:tak:przecież nie ma 10 lat żeby mógł wytrzymac całą drogę:-p
Renia fajnie że mimo pogody impreza udana, no i do 21 to Kuba codziennie urzęduje:dry:aa no i spóźnione życzenia dla Tymka! stolat! karteczka chyba doszła na czas?
Post i jak? bo pogoda nie rozpieszcza dzisiaj :baffled:chciałąm deszczu to mam:-p
spokojnej nocki!

Do góry