reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Renia, to po co 2 jadłaś...jedną trzeba bylo, a drugą mnie podrzucić, bo ślinotoku dostałam, jak o nich czytam:-) Ja już po dwóch śniadankach i obiedzie a tu pora jeszcze młoda, coś by się zjadło...:eek: A kotka, to aby nie dojrzewa po prostu? może chłopa jej trzeba albo kastracji? Bo moj tak szalał dopóki mu tego i owego nie ucięłam, a teraz to bardzo okazjonalnie, jak mu czasem się przypomni, że podobno jest samcem i zwierzeciem drapieżnym:-D

Hashi, nie ma co podziwiać, bo z organizacją u mnie kiepsko i też często podłogi biorą górę nad robotą:-p No ale jak się uczyć nie chcialo i nie ma szans na dobrze płatną pracę poza domem, to musi człowiek stukać od świtu do zmierzchu:sorry:
,
Dorka a Wy robicie dwa pokoje z jednego? to może od razu na trzy podzielcie, bo jak się chlopak urodzi, to za parę lat też bedzie chciał osobny pokój...no chyba, że Sebę za drzwi w dzień po 18 urodzinach wystawisz:-D Ja na razie nie myślę, gdzie kinder niespodziankę upchnę, jeśli dom nie wypali...nie wiem, kołyska pod stolem w salonie, hamak w łazience?:-p:-p

Nic, zbieram się po Flo i do biblioteki chyba...nie chce mi się okrutnie, ale jej obiecałam, a ma pamięć jak prokuratorzy IPN, więc pewno nie odpuści:baffled:

reklama
witajcie moje drogie

jejku Toska nie moze więcej chorowac, albo ja nie moge z chorowitka tyle siedzieć:no: kurcze skad u niej tyle energii?? i do tego ta upeirdliwość wrodzona po ojcu:-p i jeszcze etap mamusiowania, nawet do toalety za mną chodzi:baffled: normalnie jak w poniedzialek odstawie ją do przedszkola to odbiore gdzies o 18tej jako ostatnie dziecko:-p

Surv kurcze zapomnialam o tym:zawstydzona/y: a na przed ostatniej wizycie jak mala byla choroa to dr mowila żebysmy w sanepidzie zrobili badania z krwi na alergie... jutro chyba tam zalecę:tak:a brzusio piękny i jakos tak zazdroszczę;-) z ukrycia:rofl2: a Felek też mi sie podoba:-) no i kolyska pod stolem czy hamak w łazience bezcenne:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dorka oj rewolucje sie u Was szykują:-p oj ja lubię takie zmiany;-)
Madzia moj to też jest taki normalnie zanim coś zrobi, to normalnie podaie, dwa zdjecia i jeszcze do tego dwa tygodnie na rozpatrzenie wniosku:baffled:
Kasia o biedny piesiulka się meczy:no: ale to młody organizm wiec sie szybko wykaraska:tak:
Renia po prostu kot uatrakcyjnia Tobie dzien jak młody jest w przedszkolu:-p
Kic a jak często Liwcia je cyca?
Haszi u nas to z racji tej że Toska i Kornel jedyne wnuki to nie ma zbytniej rywalizacji, bo mldy jest zaspakaajany przez dziadkow od strony finansowej (czyli zgarnia zawsze i swoje i Tośkowe zaskurniaki:-p) a Toska od strony przytulanstwa (czego teraz Kornel nie za bardzo toleruje:-p)
Pabla co robisz na obiad? bo przy moim wybrednym synu to mi sie już repertuar na proste dania wyczerpuje:sorry: bo oczywiście na wykwintne i wyszukane to mlody to i owszem:baffled:

czy pisałam Wam, że podcięłam młodej wlosy sama i nie dosc, że zamiast 5 cm machnęlam z 25 :baffled: normalnie ma tylko co za ucho , do tego jest totalnie krzywo, normalnie nawet 90 letnia babcia too zauwazy to do tego M sie na mnie obrazil, że mu Antoniego zrobiłam z dziewczyny i nic tu sugestie daja, że się włoski wzmocnią:sorry: oj te chlopy i ich córeczki:-p
i bardzo sie ciesze, że jutro mam tyle na głowie i M siedzi z mlodą, bo mi się limit na cierpliwosc po mału wyczerpuje:-p no i znowu grzmi:no: wczoraj u nas byla wielkasna burza a dzisiaj non stop leje:angry:
aaa Pabla, Kic jakie dziewczynki maja teraz rozmiary bo trza druta w ruch wpędzić:-)

Hej, jestem, czytam ale zabiegana jestem, że szok:-p zaraz zmykam do pracy a w nocy M nadjedzie:-D twierdzi, że nie kładzie się spać tylko czeka na mnie:-p ło matko:-D
Surv ale brzusio, kurde ja jak sie najem wyglądam identycznie tylko Twój ciążowy a mój z przeżarcia;-)
Madzia goń chłopa do roboty a Ty odpoczywaj :-) współczuje nie przespanych nocek, Kic również - jeny ja nie wiem co to znaczy wstawanie w nocy, no chyba że Młody choruje czy coś to tak, ale tak to Antek to suseł jak nic:-p życzę Ci aby Majcia była kompletnym przeciwieństwem Maciusia chociaż w spaniu:-)
Kasiu zdrówka dla Luki:-D Miki na pewno fajnie wypadł na uroczystości, u nas jutro pasowanie na przedszkolaka i Młody idzie do przedszkola bo w domu kolby dostaje:-p a niech ma, przecież przez 3 godz w przedszkolu to chyba nic mu nie będzie:sorry:
zmykam bo zaraz muszę lecieć do pracy, a nie powiem z chęcią bym została:laugh2: na szczęście jadę z kumpelą, więc chociaż przejażdżka rowerem mnie ominie:-) dobranoc:-)

Dobry Wieczór
Właśnie zakończyłam tort na jutrzejszy dzień nauczyciela:-) uff teraz aby go jutro dowieźć w jednym kawałku.
Kate....oooooo to się będzie działo...kolejne terminy wolne czerwiec/lipiec tu jeszcze nie mamy przygotowanych stesów porodówkowych...:tak::tak::tak::tak::tak:
Surv.....yyyyyy......faaaaaaaajny a jaki chciałaś mieć brzuchol????, przy drugim dziecku wyskakuje szybciutko:tak: ,mnie się podobuje:tak: a gdzie reszta brzuszków???
jak to nie dom?? a kołyska pod stołem,czemu nie :)
Tosika....oooo matko obciełaś???? moja matka całe dzieciństwo mi mówiła że mi obcina aby mi się włosy wzmocniły:szok::szok::szok::szok::szok: , także jestem za M.:tak::-D:-D:-D no ale wiesz taka pamiętliwa jestem bo mnie mama zawsze na telewizorek obcinała a ja chciałam mieć kucyki i walkocyki jak inne dziewczynki, toteż moja młoda ma wolność w tym temacie:-):-):-) i dzisiaj np. zażyczyła sobie chyba z 10 gumek na głowie....proszzę bardzo a czasem nie chce żadnej., jak mam czas to robię albo się umawiam na inny dzień:tak::tak::tak:, dzisiaj własnie była pani fryzjerka i zrobiliśmy podcinanie końcówek i grzywki, młody z oporami ale się poddał ale pytał cały czas juś??? juś???, ja mam ciemny jakię kolor tym razem, miał być jasny kasztan a wyszedł ciemny...hmmm obaczę w dziennym świetle:tak:
Kasia...i jak tam psina lepiej??
Renia, my też mamy małego kotka ale grzecny narazie bo to brzdąc malutki narazie, ledwo co chodzić się nauczył i za mamą wszędzie lezie i co chwila się gubi:-)
a Twój może faktycznie jest w wieku buntu nastolatki:tak::-)
i coś to jeszcze chciałam ale nie wiem
aaa już mam dwójkę z full katarem, ...że tak pojadę schrekiem.....daleko do wiosny jeszcze????
no nic, idę sie przytulić do mojego osobistego grzejnika :)
dobranoc

Luka ma bardzo złe wyniki krwi. Nerki ma chore i trzustkę... Do niedzieli mamy jej dawać 3 razy dziennie kroplówkę:-(Dlatego dziś wzięłam urlop i siedziałam przy niej plackiem rano przez 2 godziny. W poniedziałek powtórka badań krwi i jak będzie wyraźna poprawa to super, a jak ruszy się nieznacznie, albo w ogóle, to kiepsko bardzo:-(Doktor pociesz, że czasami taki ostry przebieg choroby sprawia, że i szybko sie poprawia. No miejmy nadzieję. Od czego to cholerstwo, to nie mamy pojęcia:-(
Haszi, dzięki! Mam nadzieję, że nasz wet podoła. E tam konopie od razu - ot taka roślinka;-)
U nas z włosami Olgi jest odwrotnie. Ja nie chcę obcinać a m i owszem, obciachałby ją. Na razie stawiam na swoim. Ale upierać się długo nie będę, bo ja przeciwieństwie do Post, zawsze miałam bardzo długie, co doprowadzało mnie do szału, zwłaszcza na basenie w szkole, przy suszeniu i czesaniu - a panie potrafiły porządnie wyszarpać kudły:baffled: Włosy ściełam dopiero w liceum:sorry2:
Kate i jak powitanie z m?:-D
Idę wypić kawę numer 2, bo nietomna jestem

Haj co tu dzis tak pusto?
Post wspolczuje zasmarkanych dzieci:baffled:U nas tez katar i kaszel dolaczyl:angry: Wrzuc zdjecia kolorku:tak:
Kate jak tam mezus:tak:Misia tez miala miec pasownie ale nie wiem kiedy G musi dzis podjechac do przedszkola i sie dowiedziec:tak:
Tosika mi tez mama zawsze obcinala wlosy ale zawsze mialam na chlopaka:sorry2:, a jak jechalysmy z siostra na kolonie to mialysmy na zapalke:dry:
Survi my przerabiamy salon, ma w scianie dwa okienka do kuchni i nie ma drzwi:tak: G chce wyburzyc czesc sciany z tym okienkami:tak:
Haszi fajnie ze wpadasz na bb choc na chwile:tak:
Renia moze dziewczyny maja racje ze kotka dojrzewa poprostu:tak: a Ty badz spokojna i sie nie denerwuj:tak:
Kasia biedna Luka:-( Mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie:tak:
U nas leje od rana:dry: Misia wstala juz przed 8, a ja po 24 kladlam sie spac:-) Znowu mam mega lenia, dobrze ze obiad od wczoraj:tak:

Kasia, oj to macie z Luką:baffled: Oby jednak leczenie podziałało, trzymam mocno kciuki!

Ja też Flo obcinam, ale u nas sytuacja jest odwrotna: ja bym jej chciała warkoczyki i kucyki, a ona do siebie z grzebieniem podejśc nie daje:-p Oczywiście dwa dni po ostatniej wizycie u fryzjera nagle kiteczek jej się zachcialo, ale na szczęśćie ma tyle wlosów, ze i z krótkich udało się coś upleść:tak:

Z Kate to my pewnie nie predko pogadamy, skoro m wrócił:-D:-D

U nas pasowanie na przedszkolaka 26-go i dzieci mają być na rudo i brązowo, bo grupa się wiewióreczki nazywa...co oznacza, że muszę gnać do sklepu po jakąś rudą sukienkę, bo oczywiście takich nie mamy:baffled:

aaaa i dziś w końcu rzeczoznawca mieszkanie obejrzy...no i jestem bardzo ciekawa, co teraz bank wymyśli, zeby nam kredytu nie dać....R mi taką schizę nakręcił, że już myślę, że w razie konieczności stawienia się osobistego w oddziałe, trzeba bedzie brzuch zabandażowac, żeby nie wykorzystali go jako pretekstu do odmowy:-p dość mam już tego wszystkiego, teraz się dla odmiany zaczynam bać, że jednak kredyt bedzie, a ja się już nastawiłam, że nie...kobiety w ciązy nie powinny podjemować waznych decyzji życiowych, bo i tak nie są w stanie myśleć racjonalnie:-p:-p

dobra zmykam do roboty, bo nie wyrabiam kompletnie, a jednak chciałabym mieć choć pół soboty wolne:tak:

Witam :)
Myśmy dziś też u lekarki byli,chciałam żeby osłuchała Kubę:) wszystko ok kaszel od kataru a katar od innych dzieci:-pzgodziłam się na udział w badaniach dot.zapalenia ucha, wykorzystując to napomknęłam o L4:-pmam nadzieję że coś z tego wyjdzie:happy2:
Oliwcia śpi, zaraz do niej dołączę. Chciałam powystawiać ciuchy na all po kubie ale nie chce mi się:dry:
Kasia biedna Luka, oby wszystko poszło w dobrym kierunku!
Surv no brzusio pokaźny,ale mi też szybciej było widać przy Liwcii:tak:no i uważaj z jedzeniem, ja podejrzewam że tak przytyłam właśnie po Dukanie:sorry2:
Dorka no leń się póki możesz:)
Tosika Liwcia nosi 62/68 (body) ale ogólnie to 62:tak:widzę że Tosia sobie owinęła tatusia wokół palca:-pa Liwcia je jak chce, daję na żądanie, czasami je co 3 godziny a czasami po 15min dojada:dry:
KATE to ciesz się że masz śpiocha w domu:tak::-)
Haszi też tak może być,już raz pobudzałam laktację bo wydawało mi się że mam mało pokarmu, chyba znowu laktator pójdzie w ruch:baffled:

Tosika - moja mama też mi tak tłumaczyła jak jej wypominałam moje krótkie włosy w dzieciństwie, tak więc również popieram M :-)
Lenie narazie rosną, ale za bardzo nie pozwala sobie ich wiązać itp.
co do rozmiarów - Sonia generalnie w 68 się mieści, ale większość ciuszków mam takich 3-6 mcy i w takich właśnie chodzi.
Kurcze, młoda dziś marudna strasznie, od rana spała z 40 min, teraz znów zasnęła przy piersi ale słyszę że już gada w łóżeczku. A ja mam trochę rzeczy do zrobienia bo po 14:00 wyjeżdżamy do mojej siostry do Inowrocławia, i jak na złość pewnie Sonia zaśnie przed wyjazdem i będzie 3 godz robić histerie w samochodzie:angry::no:
Kasia - kurcze, nie fajnie z Luką! oby szybko jej minęło!
Kate - do roboty w takim razie jak M wrócił:-);-)
Surv - brzuszek pierwsza klasa, faktycznie pokaźny już:-) chyba dorodny chłopak rośnie:-D

reklama
Morning kochane

Kasiu jak Luka? Oby badania krwi były juz lepsze

Surv u nas pasowanie 28 i ma być skokiem. :-)
I jak rzeczoznawca? Rzeczowy?

Kate to do dzieła. Trzymam kciuki za celny strzał:-)

No nic popisac sie nie da bo młode męczy, a w lozeczku tak miło
Obowiązki jednak wzywają
Do pózniej
Miłego dnia

Do góry