reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Oj mi się też nic nie chce, a jak spojrzę za okno to nie chce mi się jeszcze bardziej:-p A jeszcze w domu zimno, bo piec padł - R naprawi ale dopiero wieczorem, więc na razie mam zaprawę na sucho przed życiem na wsi:-p

Renia, to super, że wyprawa się udała - myśmy też jeszcze w teatrze nie były, a może by trzeba wobec rychłego oddalenia od wszelkich ośrodków kultury...

Pabla, no pierwsze koty za ploty - grunt, ze m sobie poradził, a że miał trochę uciążliwie...no cóż Ty też masz na codzień:sorry2:

Kic, zgadzam się z Pablą, ja np. nigdy więcej niż 20 mg laktatorem nie uciągnęłam, a Flo była na cycu do 10 mca, z czego do 6 niemal tylko wyłącnzie na nim i nie głodowała.

I nie wiem co jeszcze, robota czeka, ale na razie utknęłam między sklepami z kafelkami a poszukiwaniem dostawców internetowych na wsi:-p

reklama
Hej!
Pabla super,ze spotkanie udane.Czasem trzeba wyjsc się odchamic ;-) Ja ostatnio tez bylam ,ale z mloda.
Kicrym ja swojego laktatora uzylam az dwa razy,bo wkurza mnie to dziadostwo,ze tak oszukuje:-p tez odciagalam ok 30 ml,a przeciez jakos mloda sie najada.Poza tym jak odciagam to mam wrazenie ,ze wiecej mi kapie z tego co sie do piersi przystawia niz do butelki leci:baffled:
Co do cwiczen na uda,to jest kilka,ja poki co odpuscilam,ale moze tez zaczne.Np.lezysz na plecach nogi ugiete i pupe podnosisz -to na pupe i uda ; stoisz w lekkim rozkroku nogi ugiete i sprezynujesz albo lezysz na boku ,podparta o lokiec,jena noge podnosisz ok 20- 30 cm i tez sprezynujesz.Ile brzuszow robilas?
Ja musze chciwlowo hula hop odstawic,bo mi sie takie since z jednej strony porobily,ze az strach,poza tym boli jak krece i o nie obijam.
Renia fajnie,ze mlody teatr lubi.Mysmy jeszcze nie byli,ale Maciek z przedszkolem byl juz chyba na 2 przedstawieniach,bo przedszkole kolo teatru,a zaraz niedaleko jest tez teatr lalki i aktora taki bardziej dla dzieci.

Od kilku dni mysle intensywnie nad powrotem na studia.Nie chce mi sie jak jasna cholera,jak sobie pomysle o wykladowcach,projektach,obliczeniach to mi niedobrze,a z drugiej strony chcialabym to dokonczyc.Wlasnie konczy mi sie dziekanka i trza cos zadecydowac.

Ide,bo zelazko wola.Mala zasnela w lozeczku,ciekawam ile pospi glodomor jeden (wczoraj na wieczor przed kapiela oproznila cyca,po kapieli drugiego,potem 120 ml i na dobitke znow cyca:szok: i wcle dlugo nie spala:baffled:).
Oki,lece.
Przyjemnego dnia!

Hej!
Juz po egzaminach, uff. Z ustnego jestem zadowolona :-) Jak mówiłam, to nie wiem, ale mówiłam, a to już coś:-D
Pabla, super, że wypad udany. Nie ma to jak się odstresować. Ja imprezowałam w sobot - musielismy opić koniec kursu i egzamin. A jak pozdajemy, to pewnie znów trzeba będzie opić ;-)
Renia, super, że mały synek zdrów a starszy czuje się dobrze u dziadków. Moje dzieciaki już kilkakrotnie były w teatrze - podoba im się raz na miesiąc mają teatrzyk w przedszkolu. Fajnie, zawsze to cos innego
Surv, gratuluję decyzji o przeprowadzce. Ja też mieszczuch jak Pabla, ale oczywiście własny ogródek chciałabym mieć. Bynajmniej nie żeby coś w nim uprawiać, tylko ładna trawka;-)
Kic, ja w ogóle nie ściągałam laktatorem, bo nie potrafiłam, tylko ręcami ;-) I szło. Ale na pewno o wiele lepszym ssakiem jest dziecko
Madzia, Ty nie przesadzaj z tym hula hop, bo naprawdę ktoś uwyerzy, że przemoc w rodzinie:-D Dzięki za wskazówki co do pizzy. Surv, będę patrzyła na cyferki :-)
Tosika, a co sie podziało?! Brzmi groźnie!
Haszi, witaj!
U nas straszna chlapa a co najgorsze, które buty założę, to mi przeciekają

Witam:)
No ponarzekałam i wczoraj odciągnęłam z jednej piersi 120ml:tak:dziewczyny ja odciągam od jakiś 2 tygodni wieczorem i zostawiam na następny wieczór:tak:podaję małej moje odciągnięte dzień wcześniej mleko wymieszane z kaszką (to nic że i tak mała się budzi,ale jakoś mam komfort psychiczny że zjadła tyle i jej potrzeba) szczerze to z jednej strony chciałabym już zakończyć karmienie, a z drugiej psychicznie nie jestem gotowa:zawstydzona/y:tak, więc odpuszczam i w nocy i nad ranem dalej będzie królował cycuś:tak:
Madzia ja mam laktator isis z aventu i spokojnie ściągam, mam go jeszcze po Kubie, jakbym wtedy wiedziała że będę karmić 2 dzieci to bym zainwestowała w elektryczną Medelę no ale trudno:-ptrzeciego nie planuję więc już teraz kupować nie będę;-)a co do studiów to na pewno jest trudno wrócić i "wbić" się w ten rytm, ale warto spróbować:) ja od wrześnie chcę zacząć jakąś podyplomówkę, zobaczymy jak z kasą będzie, bo mi zakład pracy nie dawał i teraz też nie da ani grosza:dry:no i zaczynam w pracy mianowanie więc też będę miała więcej na głowie:dry:dzięki za ćwiczenia, dziś zacznę :) zrobiłam 100 ale seriami po 25 tak jak pisałaś:)no i wcześniej tego weidera, ale zastanawiam się czy tego nie przerwać i robić więcej takich tradycyjnych brzuszków i innych ćwiczeń na te mięśnie:)
Kasia to wyniki już masz?fajnie że już kurs skończony, troszkę odsapniesz:happy2:
Pabla mam to samo, z jednej karmię z drugiej kapie:sorry2:błogosławię wkładki laktacyjne z chicco które mi nigdy nie przeciekły:happy2:ostatnio zapomniałam wyciągnąć je na basenie i zrobiły się jak niezłej wielkości implant do powiększania biustu:-p:-D:-D
Tosika bosze, coś Ty znowu nawyrabiała??;-):-D
Dorka korzystaj póki masz spokój i ciszę;-)Kuba w p-lu, M w pracy, niby podobnie, ale z pokoju słyszę łaaaaaaa:-p:-D
spadam do marudy, muszę uśpić małego bachorka bo mi się oczy kleją:-pByłysmy dziś u okulisty na razie jest ok, jeszcze w czwartek do kontroli więc proszę nadal mocno trzymać kciuki i odprawiać czary!
po południu na usg kontrolne.
miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Kic, nie mam jeszcze wyników - będa za jakieś 7-8 tygodni:dry:
Dziewczyny jakby któraś była na kupnie, to mam do sprzedania 2 telefony (nowe bez simlocka) Nokię C2-01 i Lg S310:tak:

Kic,Madzia mam teraz czas na cwiczenia np. brzuszkow,ale nie moge a jak bede mogla to pewnie czasu zabraknie:baffled::-p
Kic ja nie narzekam fajnie jest miec cisze i spokoj w domu:tak:Trzymam kciuki za usg i za wizyte za tydzien:tak:
Kasia to fajnie ze dobrze Ci poszedl ustny egzamin:tak:
Ja dzis pieke buleczki, nudzi mi sie poprostu:-DPodaje przepis Dwie Chochelki: Bułeczki drożdżowe

Dziewczyny, nawet nie wiecie jak dobrze, jak dzieci można wysłać do placówek.
Dzisiaj po chorobie młodych w końcu wysłałam do placówek.
Starszy już wrócił ale tak czy siak- poziom zniszczeń w domu o 90% mniejszy, czas na sprzątanie -90%...
Niby uczę ich cały czas porządku ale to też w cholercię czasu zajmuje...
No w każdym razie jest ok. Tylko jakoś tak jak byli chorzy to pisałam na portale nawet z Tośka wyjącą pod stołem a teraz mi się tak nie chce...fakt trudny temat teraz mam, ale nic mnie nie usprawiedliwia więc zajrzałam chociaż do was.
Surv gratuluje i ja tez chce. Już nawet oglądaliśmy chałupkę super 40 km od Rzeszowa za śmieszna kasę. Piękna ale drobnych brak.
Madzia, kic popieram was w wysiłku. Też się zbieram. Podziwiam. w mnie po weiderze były efekty niemal natychmiastowe tylko ostatnio po 1 dniu już przez 3 kolejne miałam zakwasy :p
dorka eeee ja tez chce buleczki
tosika co ci sie dzieje...
kasia gratki
a co do piersi ...jak cholerkę mała oduczyć. Mama dość i nie mam już siły na nieprzespana noce.
Dostaje przed spaniem (od 18 już sie upomina) i rano (potrafi upominać sie już o 2 w nocy :/)Jak jej nie dam to tak wyje, ze chrypy dostaje...n ie mówiąc, że4 o 2 w nocy sąsiedzi mogą być niezadowoleni...
Macie jakiś sposób.?
Masz babo placek młoda obudziła się a ja w polu ze wszystkim...

Hej,
już po USG, bioderka w normie, aczkolwiek nadal to lewe "w tyle" z rozwojem za prawym:dry:za 3 m-ce znowu do kontroli.
Kasia no to trzymamy nadal kciuki za super wyniki:tak:
Dorka no wyjątkowo Ci się nudzi;-):-p:-Dprześlij mi choć jedną, nie mam czasu na takie wypieki:dry:
Haszi i właśnie dlatego chcę małą teraz odstawić, ale kurcze no uwielbiam patrzeć jak sobie ciumka, bo raczej jedzeniem tego nazwać nie można:-pmoże oszukuj wodą??nie wiem co Ci poradzić, bo Kuba sam odrzucił pierś-po prostu obrócił głowę i tyle było jedzenia:-pco do ćwiczeń no gruba jestem i tyle, więc muszę coś robić, sama jestem zakompleksiona z tego powodu okrutnie, więc potrzebuje małej zmiany:dry:na razie chudnięcie mi nie idzie za dobrze bo jeszcze 8 kg do wagi sprzed ciąży a z 10 do w miarę dobrego samopoczucia:-p
Moja Liwka dziś stanęła na czworakach:tak::tak::-D

reklama
witam

coś znowu pada jest szaro i śpiąco
Tymi czeka na Maćka mojego chrześniaka
oni normalnie żyć bez siebie nie potrafią:-)

Kic Madzia ale super się wspieracie:tak: Efekty pewnie niebawem będą widoczne tych wygibasów

Dorka moja mama nas raczy właśnie takimi pychotkami:-)

Kasiu super, że już po wszystkim:-) Kolejny jaki język na tapecie?

Kic super, że już po wizytach. A jak oczko?

Madziu na pewno ciężko wrócić ale może na przyszłość warto?

oki zmykam bo Maćko u drzwi

Do góry