reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Oj Dorka ten Franus to wygodnicki facet;-) Juz niedlugo! Moze schody,okna albo jakies przysiady...no szkoda,ze pilki nie masz,nastepnym razem sobie spraw ;-)
Renia oby ponizacja poszla szybko i sprawnie ;-) dasz rade! super,ze Ignas ladnie je!
Ja na paracetamolu jechalam prawie caly pobyt w szpitalu,bo takie mialam bolesne skurcze poporodowe ,zwlaszcza jak mala ssala.
Survivor czekamy na wiesci! a Ty jak sie czujesz po cc?

Ja swoich nie chwale i nie powiem do ktorej spaly :-p
Mam nadzieje,ze jak bede te rolety (a to juz za tydzien!!:-)) to bedzie jeszcze lepiej.
No i K musze nakrecic,zeby Macka rano zawozil,bo w p-lu ospa,to zeby mi sie Majka nie zarazila i tym sposobem moze nie bede musiala rano wstawac:-p ...Takie tam marzenia..:sorry:

Dopijam kawe,czekam na pranie i znown musze nad projektem posiedziec,o ile mnie szlag nie trafi,bo sie zacielam i dalej nie umiem:no:
Majka na balkonie standardowo:tak:

Kicrym buziak dla Liwki na 10 m-cy :*

reklama
Hejka:)
I jak u Was pogoda?? u nas na dal zimno okrutnie, byłyśmy z Liwką na spacerku, w słoneczku nawet fajnie, ale wieje przeraźliwie zimny wiatr:confused2:Położyłam właśnie małą spać, zaraz idę po Kubę i idziemy na rower, bo w końcu odebraliśmy z serwisu, ciekawe ile będzie sprawny:confused2:
Madzia no nie pisz, nie pisz bo się odwidzi tak jak u mnie:wściekła/y:Kuba chyba przejął pałeczkę od Maćka bo wstaje przed 6:confused2:dziękujemy za buziaczki:-)
Dorka no te ostatnie dni i wyczekiwanie na jakikolwiek symptom zbliżającego się porodu jest najgorsze:sorry:
Kasia no tak jak Sylcia pisała ten Mati ma kontuzję-zerwał więzadła krzyżowe, szkoda bo to był mój faworyt:tak:i jak jedziesz do Bytomia??;-)
Sylcia widzę że się rozjeździłaś na całego;-)

Ja właśnie duszę pieczarki, bo wieczorkiem chcę pizzę robić, a jutro robię sobie robotę i będę lepić pierogi:tak:dziś już wszystko sobie przygotuję a z rana zacznę produkcję:-p

Dzięki za info nt. YCD:tak:Za chwilkę sobie oglądnę wczorajszy odcinek
Kic, jeszcze nie wiem czy jadę. Jak z koleżanką pojedzie tato, to zostaję a jak pojedzie sama, to jadę z nią:tak:
U nas pogoda była paskudna do południa a teraz nawet słonko świeciło, ale wietrznie i zimnooo
Sylcia a u kogo będzie robił operację jeśli mogę spytać?
Buźki dla Oliwki! A moja Baba skończyła dziś 7 miesięcy ;-)
Dorka, ale wyczekiwanie:szok::-)

Hej
Ja dzis po pionizacji ale na przeciwbólowych to robiłam
Poszło sprawnie:-)
Zreszta upominam sie juz dzis o środek
Mam cewnik w kregoslupie i działa to coś natychmiast
Ale jutro juz wyciągają
Pierwsza doba za nami
Jutro kąpiel i chodzenie
Ignaś ciągnie ładnie juz czuje ze przybiera pokarm
Tylko dalej paralityk ze mnie i nie biorę go na noc

Kasiu jedziesz do Bytka? Kiedy? Zapraszam:-)

Dorka i jak?
Tutaj full na salach. Jakiś mega wyż

Oki ide spać. Postaram sie do północy poczekać na nowa ostatnia dawkę specyfiku:-)

Witam rankiem:)
Renia super, że pionizacja poszła sprawnie:tak:wiesz póki mogą Ci pomóc zabierając małego to korzystaj:tak:a gdzie rodziłaś w Bytku czy gdzieś dalej?
Kasia do rzucam Babie pyszną kosteczkę na te 7 m-cy:-)
Surv i jak po wizycie we Wro??wszystko ok z nóżkami Sary??

U nas widać jakieś słonko, ale na razie zimno. Mam nadzieję, że już pogoda się zmienia i będzie ładnie, bo moje już są zasmarkani:confused2:
miłego dnia!

Witam rankiem, u nas też słonko piękne świeci, ale było tylko +1, teraz ok 8.Chyba w końcu idzie ciepło :-D
Surv napisz co z Sarą, jak po wizycie?
Dorka :-)
Reniu super że poszło wczoraj tak sprawnie, i masz jakiś specyfik przeciwbólowy :tak: Teraz już z każdą godziną będzie lepiej :-)
Kasiu owszem pytać możesz, ale niestety nie wiem :rofl2:, jak uda mi się dowiedzieć, podpytać, to Ci napiszę :tak:
Kic zdrówka dla dzieci, oby nic więcej się nie wykluło.
Miłego, słonecznego dnia​

U nas tez ladnie swieci i o ile jak wychodzilismy do p-la to bylo zimno,to jak wracalam to sie juz przyjemnie robilo.

Kasia to dla baby tez buzial ;-) w koncu to jak 3.dziecko:-D
Kicrym no nie pochawlilam,a i tak Majka wstala po 5 i juz nie zasnela:no: za to cale noce fajnie przesypia,wiec chyba nie mam co narzekac.W sumie wole tak niz kursowanie po nocach:sorry:
Kic jaki to byl cyrk u was? u nas za tydzien jest Korona i juz chyba bedziemy musieli isc.Ostatnio nie poszlismy jak byl i Maciek caly czas wspomina,ze chcialby isc.
A jutro jest przeglad dzieciecych inscenizaji teatralnych i wejscie za friko,wiec chce z Mackiem pojsc,zwlaszcza,ze jego p-le tez wystepuje,tylko ze starszaki.
Renia korzystaj poki mozesz i nie miej wyrzutow sumienia,ze malego oddajesz na noc ;-)Wracaj szybko do siebie.
Survivor jak Sara?

Ide mlodej zupke nastawic,cos ogarne,wywioze ja na balkon i sama siadam do projektow.
Ostatnio stwierdzilam,ze jednak chcialabym byc polozna,a nie budowlancem:eek:
Moze sie jeszcze przekwalifikuje:confused:

Witam u mnie dalej nic:no:Za to wczoraj urodzila moja kolezanka(miala termin na 30maja:eek:),miala isc dzis ze mna na ktg:tak:
Kic buziaki dla Liwki:tak:
Madzia o matko o 5:szok:Ciekawe jak Franek bedzie mial spanie:-D
Survi jak tam Sara?
Renia super ze pionizacja poszla gladko:tak:Oby tak dalej:tak:
Kasia no to wszystkiego najlepszego dla Baby:tak:
Mam coraz wiekszego dola:-(Mowie Frankowi ze dzis moze sie urodzic,moj ginek ma dzis dyzur w szpitalu,a on nic;-) Poniedzialek niby blisko ale ja bym chciala zeby samo sie zaczelo:tak:Wczoraj z G troche sie poprzytulalismy i co? i d....a blada:eek:Nawet najmniejszego skurczu:eek:Nic to czekam dalej
Milego dnia

mysmy wczoraj dopiero po 21 wrócili, dziewczynki drogę przespały i obie poszły spać po północy:wściekła/y: Sara do tego całą noc na cycku wisiała, bo się biedna rozregulowała wyprawą:sorry:
Z nóżkami w sumie niewiele wiadomo, bo lekarz nie rozgipsował, mamy to zrobić sami w domu, a w środę z powrotem do Wrocka, już do poradni, gdzie ją obejrza i zdecydują, czy dalej gips czy rehabilitacja. Więc generalnie wizyta prywatna służyła wkupieniu się do poradni poza kolejką:-p Ale za to z bioderkami wszystko ok, szerokie pieluchowanie chyba z automatu zalecili, bo nie było potrzeby:-p
Przywieźlismy ze sobą babcię, generalnie jak zwykle wymaga więcej uwagi, niż obie dziewczynki razem wzięte:-p Ale przynajmniej mlodszą z butli nakarmi oraz udzieli starszej odpowiedzi na milion niecierpiących zwłoki pytań:-)

Dorka, a może jutro, w moim terminie byś urodziła?;-)

Dobra zmykam do bachorków, dziś na szczęście slonce jest, więc choć chlodno to idziemy na przymusowy wypas do sadu:-p

reklama
Madzia u nas był cyrk "warszawa". Nawet fajnie było, ale to już nie ten sam cyrk co kiedyś:-p
Surv jak to sami w domu:szok:no to trzymam nadal kciuki, żeby gips już nie był potrzebny:tak:
Dorka nie dziwię się że jesteś już zmęczona tym wszystkim, najgorzej takie wyczekiwanie:confused2:oby w nagrodę był szybki i łatwy poród:tak:

Ja narobiłam pierogów co z jęczącą Liwką uważam za wyczyn:-poczywiście siostra już była i sobie porcyjkę zabrała:sorry::-pM wpadł na śniadanie a zjadł obiad i tym sposobem 2 godziny roboty a będzie 10minut jedzenia:-p:-Dale co tam, od momentu kiedy zrobiłam pierwszy raz sama pierogi sama się dziwię, jak mogłam jeść te kupne i jeszcze mi to smakowało:-p:-D

Do góry