reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kamu to kciuki trzymam za dziewczynkę &&&
Z tym porządkiem to tak jak mówicie, jak jestem sama, z dzieciakami nawet, to błysk,tylko się zjawi K i jak po przejściu huraganu:baffled:

Survivor ja po ukończeniu 4,5 m-ca zaczęłam kaszki i słoiczki i to za namową pediatry ;-) teraz juz daje wszystko,no oprócz bigosów,kaszanek itp ;-)
u nas pada,chociaż chyba chwilowo przestało,ale pogoda wcalenie nie spacerowa:no:
Maciek dzisiaj u babci spał,zaraz go przywiozą, Majka śpi, ja trochę ogarnęłam.

K miał rezerwować kwatery w Zakopcu,bo wczoraj było miejsce,ale pan zażyczył sobie za Majkę 35zł/dobę bez łóżeczka czy jakichś dodatkowych świadczeń:baffled: Sie zastanawiałam czy w tym pokoju to w ogóle łóżeczko da się rozłożyć.Trochę dziwne,bo przeważnie dzieci do 3 lat za free,ewentulanie dopłata za dostawkę czy cuś takiego. Dzisiaj się okazało,że już miejsca i tak nie ma:eek::-pwięc nie ma się nad czym zastanawiać.Mi się szukac jakoś nie chce,a z reguły to nie mam czasu z dzieciarnią. Trudno pojedziemy najwyżej na wieś do ciotki. Jakoś mam wrazenie,że tam bardziej odpocznę,bo będzie kto miał się dziećmi zająć:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Hej
i zaczęłam urlop.jupppi. dzisiaj jeszcze w rozjazdach załwatianiach itp, no ale wróciłam do domu i teraz pranie i pakowanie bo jutro wyjazd :) dzieciaki cieszą się jak szalone;)
zerknę na dłużej wieczorkiem musze pranie zmienić i zajrzeć do ojca bo moja mama wyjechała na weeken :)
Jeśli chodzi o jedzenie to jak dzieciaki nienazarte albo z brzuszkowymi problemami to polecam wprowadzenie jedzonka wcześniej.
Renia, ty pytałaś tak?? ja z młodą zaczęłam jak skończyła 3 miesiące i dawałam jabłuszko bo i tak ją dokarmiałam sztucznym. Z młodym też zaczęłam jak miał 3 miechy żeby mu brzuszkowo było lepiej, dawałam jabłuszko..bardzo dobrze przyjmowały i bez problemu.
potem to stopniowo coraz więcej, ale długo byli na samym jabłuszku. można potem do jabłuszka trochę kaszki wsypać i jest jedzonko bardziej kaloryczne.
dobra uciekam działać

eeeee śpicie???
niemożliwe
napewno się lenicie..
my spakowani, dzieciaki oglądają muminki, potem jeszcze do kościoła i pakujemy te wszystkie torby:szok: i jeeeeedziemy
wracamy w sobotę
będę miała dostęp do netu to jak będzie chwila to zaglądnę
paaaa

Taaaa śpimy...na siedząco:-p Skoro niedziela, to bachorki wstały o 6 i o tej porze są już nieźle znudzone wlasną aktywnością:sorry: A wczoraj poszły spać o północy...jestem matką cyborgów, którym wystarcza godzina snu na dobę:confused2:

Madzia, no pewno, że u rodziny lepiej: może nie tak atrakcyjnie turystycznie, ale mozliwość podrzucenia komuś dzieci i pobyczenia się na leżaczku - bezcenna:tak:

Myśmy wczoraj właśnie wyskoczyli na popołudnie do R wujostwa: obiema dziewczynkami zajął się przyszywany dziadek, a ja mogłam zasiąść spokojnie przy kawce z ciotką:-) A żeby przyszywanego dziadka bardziej jeszcze przywiązać do dziewczynek poprosiliśmy go na chrzestnego i tym samym znienacka wyjdzie nam znowu obiad na kilkanaście osób, bo i prawdziwi dziadkowie wszyscy muszą być i moje siostry...no trudno byle pogoda była, chrzest będzie 15-go września, więc jest nadzieja, ze jeszcze ciepło będzie i da się gości rozlokować po ogrodzie:tak:

Post, miłego urlopu i przysiądź na chwile, bo wiesz wakacje nie są od tego, żeby zasuwać jezcze 3 razy szybciej:-p

Nic, lecę do roboty, poki marudy w kosciele diabła z niegrzecznych pup wypędzają:-D

Hejka:)
U nas też jak na niedzielę przystało pobudka po 6:crazy:
Tak, więc Liwka już po drzemce (słyszę że już gada z łóżeczka) a my z Kubą byliśmy w kościele.
Pogoda w miarę więc pewnie na spacer pójdziemy, ale sennie strasznie:sorry:

ech no muszę lecieć bo już Liwa ryczy:confused2:

Witajcie :-)
wrocilismy na weekend, ale tyle latania, że mało mnie było :sorry:
Post udanego wyjazdu :tak::tak::tak::tak:
Surv dobre zagranie z chrzestnym :-)

Muszę się pochwalić, że się odważyłam i poszłam złożyć papiery na studia ;-) zarządzanie oświatą :cool2: właśnie napisałam podanie do szkoły, żeby za rok syna przyjęli; amieniliśmy zdanie i pojdą do nowowybudowanej szkoły; przynjamniej nie grozi jej zamknięcie :-p
u nas wszystko git, mielismy gości dzisiaj, napatrzyłam się na półroczniaka i chciałam zamienić na moją dwójkę- ale nie chcieli :cool2::-D
buziole; jutro zmykamy na Kociewie do piątku (już ostatni raz) :cool2:

No moja młodsza zołza zasnęła, starsza jeszcze wcina kolację.
Pogoda u nas okropna, praktycznie cały czas pada, tyle co zaszliśmy na plac zabaw to zaczęło lać:confused2:zarówno przed południem jak i po południu, jeszcze Liwka zgubiła buta i musieliśmy się wracać:-pno a ta jak zobaczyła huśtawkę to odstawiła mega cyrk, że trzeba się do domu zwijać:sorry:trochę ja pohuśtałam pod parasolem no ale ile można:-p
I tak nudnie niedziela zleciała a jutro do pracy od 8 do17, jak ja wytrzymam ten tydzień:confused2:
Izabelka gratki i baaardzo Ci zazdroszczę:tak:co prawda może nie kierunku ale sama mam ochotę na podyplomówkę, może za rok jak trochę się odbijemy finansowo, bo teraz po tym wychowawczym to kiepsko:sorry:chociaż moja dyrekcja twierdzi, że nie ma co kończyć pierdół lepiej własnie zarządzanie i coś z tego potem mieć w razie czego.
Surv to super, że "normalny" chrzestny się znalazł:tak:no i chwilka z kawką bezcenna:tak:moje też cyborgi, więc luz;-)
Post to udanego wypadu i pięknej pogody życzę!my za tydzień i już się doczekać nie mogę.
Madzia to bym nie rezerwowała jak za małą taką chcą kasę:no:myśmy byli w Zakopcu jak Kuba miał 2 latka i płaciliśmy 10zł wiadomo za wodę;-)teraz w zimie byliśmy w Szczyrku (w Orlim Gnieździe) i zarówno za Kubę jak i Oliwię nie płaciliśmy wcale, a jeszcze żarcie mieliśmy jako bufet więc wszyscy pojedliśmy:-p:-Dteraz rezerwowaliśmy domek więc więcej wyjdzie ale boję się o pogodę więc w razie czego będzie co robić a nie uciszać non stop bo ktoś w pokoju obok mieszka:-p
Haszi i jak ząb??

idę położyć Kubę bo już oczy mu się zamykają:-p
spokojnej nocki!

Post a gdzie to wypoczywacie? bo ja nie doczytałam:sorry:
Kicrym no domek lepszy,ale tak na ostanią chwilę to mi cokolwiek ciężko znaleźć,ale ale...mój mąż dzis stwierdził,że jedziemy nad morze:szok::szok::-D:-D to się nazywa organizacja i planowanie:eek: Ale w Zakopanem w środę np aż 12 stopni ma być,potem ciut cieplej,ale i tak zimno to ja podziękuję.No i mi na rękę :-p,bo ja wolę morze,a mamy zamiar przez Niemcy do Świnoujścia lub Miedzyzdrojów..o ile jakieś kwatery znajdziemy bo ja się boję w ciemno.
Survivor a no te chwile bez dupotrujców bezcenne:-p Myśmy po południu u teściów byli,więc się babka i ciotka nachodziły z Majusią,aż na koniec miały dość, bo niestety plecy siadają:-p,a ja posiedziałam,kawkę wypiłam,ciacho wrąbałam:-p

Dzieciaki śpia, ja piwo malinowe popijam i mam zamiar zakończenie igrzysk obejrzeć,ale czy nie zasnę to się okaże

witam z kawką :tak::-D
u nas też dziwna pogoda, nie wiadomo jak się ubrać :baffled:
dzisiaj jedziemy do Wycinek i znajomi też się wybierają do środy, cieszę się, bo dzieci będą miały towarzystwo :tak:
miłego dzionka!

reklama
Post miłego urlopowania! Ja jeszcze 2 tygodnie... Ale potem bedę sie byczyć ;-)
Madzia, no niezła zmiana planów. W górach zimnoooo, więc faktycznie nia ma co tam sie pchać z dzieciakami
Izabelka, Wy też w rozjazdach. Fajnie, że złożyłaś papiery - na pewno się przyda
Oj pogoda w weekend nie rozpieszczała. I dzis też zimno. Jutro jakies wielkie opady. Mam nadzieję, że to jeszcze nie zapowiedź jesieni:baffled:

Do góry