reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Surv, ja mam to samo z prezentami. Muszę poczekać aż Miki zaśnie i zobaczę co tam przyszło pocztą ;-)
Izabelka, zdrówka dla dzieciaków. Dziś chciałam zarejestrować Mikołaja do lekarza ale już miejsc nie było. A kaszle okrutnie... Jak jutro się nie uda, to albo na dyżur pójdę albo prywatnie
Zaliczyłam kolejną wizytę u dentysty. Ząb jeszcze nie zaleczony, ale już widać światełko w tunelu:tak:
Kurcze, nie wiem co jeszcze miałam pisać:-(

reklama
Mam zmułę niskociśnieniowca, chandrę lenia (robić się nie chce:tak:) i wku****w matki dwójki chorych dzieci, więc na razie tylko dzień dobry przez zacisnięte zęby mówię:-) A w weekend śnieg i -10 stopni...a ja kurtki zimowej i kozaków dalej nie znalazłam...:wściekła/y:

bry

widzę, że już mikołajowo co niektóre szaleja
ja dziś sie zmuszę i zamówię
młode właśnie padło więc mam chwilę
od 2 dni nocki ciężkie
wczoraj miałam mega kryzys z niewyspania
jeszcze zastój sie zrobił
nie wspomnę, że sił do prasowania dalej brak i jeszcze takiej sterty nie miałam

Surv wytrwałości w znoszeniu choroby dzieciaków
no i oby to tylko z tymi mrozami to tak straszyli i jak zawsze się mylili

Iza zdrówka dla dzieciaków

Dorka no to się zacznie łapanie
ja teraz tak musze pilnować bo to pełza wszędzie i już nie utrzymasz w jednym miejscu
najbardziej boję sie klocków Tymka
ma zakaz wnoszenia do salonu ale nie zawsze słucha, a ignas jak tylko widzi cos nowego w otoczeniu to zaraz do gębowego testowania

wczoraj próbowałam dać synkowi zupke jarzynowa - pluł nią po mistrzowsku
Tymi jadł wzystko bez grymaszenia
czuję, ze równowaga w przyrodzie byc musi i więcej gimnastyki mnie czeka przy moim cyganku

dobra ide nastawić pranie i pozamawiać wreszcie te prezenty
matko ilez tego jest;-)

Hejka

Surv,Izabelka,Kasia zdrowka dla dzieciaków:tak:

Dorka moja nie umie sie kulgać ,ale pełza wszędzie .Najbardziej lubi kable niestety:baffled:

Podobno jakiś wirus wstrętny panuje.Wczoraj u Misia w grupie przedszkolnej nie było 10 dzieci.
Chciałam Młodego nie puszczać gdyż nie chcę aby jakieś świństwo do domu przyniósł ale w czwartek maja przedstawienie a on gra główną role (Kota) wię żal mi było zostawić go w domu:tak:

Reniu ja też mam obawy przed klockami zawsze jak kłade Ewę na łóżko Misia 3 razy sprawdzam czy nie ma klocków lub innej drobizny z jajek niespodzianek itd. Ignaś może sobie z Ewcią piątke przybić u nas też z jedzeniem różnie :tak:Wczoraj dałam jej pierwszy raz zupkę po 6 miesiącu i ona nie jest dokońca rozdrobniona to zaczełą mi sie dłąwić jak szalona :no: aż bała się ja karmić.Teraz nie wiem co robić uczyć dalej jeść nierozdrobnione czy karmić zupkami dla czteromiesięczniaków:confused:

Ja dla dzieci prezentów jeszcze nie mam ,ale u R w pracy zebrali $ na Ewci urodziny, ale jeszcze koperty nie dali;-) muszę im Młodą najpierw pokazać.W piątek planuje jechać i za te pieniążki kupie prezenty dla dwójki.Bedzie oszczędniej;-):tak:

Ja na szczęście wczoraj poprasowałam(2h:szok:) ,jeszcze te małe różowe prasuje dość chętnie ale przy koszulach R szlag mnie trafia:wściekła/y:dobrze że on mało spostrzegawczy i nieczepliwy bo idealnie wyprasowanych koszul nie ma;-)

Zrobiłam mielone a teraz idę kuchnie ogarniać,oj jak mi się nie chce :tak:

Miłego!

Witam:)
O jaka jestem dziś wk****:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:normalnie dostanę nerwicy przez tych szurniętych rodziców w p-lu:cool2:Sory dziewczyny za żale ale nie pojmuję jak można być tak bezczelnym:sorry:no ale trudno, się chciało taką pracę to się ma:-p

Andula moja Liwka też się tym dławiła:dry:nie dawałam jej tych kawałków, kupowałam te po 4 m-cu i z hippa lub gerbera chyba po 6 też mają płynną konstystencję, najgorsze (w sensie największe kawałki) ma Bobovita. Moja Liwka zaczęła jeść kawałki w okolicy 9m-ca i to zaczynałam od słoiczków z kaszką manną, lub deserem z biszkoptem lub sucharkiem:tak:Fajnie, że ktoś w pracy pomyślał o Ewci, widać mają super klimat, u mnie niestety nic dziewczyny nie pomyślały, no ale:-p
Renia oj prasowanie czeka:-pjak zerknęłam na wózkomanię tak poszłam spać przed 23:zawstydzona/y:e no trudno, jutro to może zrobię:-p
Madzia no rzeczywiście się Panom nudziło, co za bezduszni ludzie:dry:
Suv, Kasia, Iza zdrówka dla dzieciaków!

Ja z prezentami na mikołaja też w sumie jestem w czarnej d***, mam co prawda dla Kuby gry, ale on się napalił no kolejny kombajn z Siku, tylko że mi troszkę(a może bardzo:p ) cena nie odpowiada 329zł to lekka przesada dla mnie:eek:nie wiem mam duży problem, bo szkoda mi tyle kasy, a z drugiej strony wiem że byłby mega ucieszony:cool2:
No nic muszę się z tym przespać, sprzedałam mojego joolza (chlip, chlip smutno mi bo był wspaniałym wózkiem:-pwiem, wiem jestem wariatką:-D) więc kasa by była, no ale jednak....

Idę coś zjeść bo zaraz mykam po dzieciaki-Liwka ma dziś szczepienie -ospa:happy2:

Kic, czym Cie rodzice wkurzyli? Ty nam dawaj wskazówki, żebyśmy też tak nie postępowały ;-) No spora kasa jak na zabawkę. Ja już prezenty mam. Miki niestety nie dostanie kierownicy do playstation (bo bardzo droga, a podróbki podobno kiepskie) ani deskorolki (bo to nie sezon, a poza tym wg mnie jest za mały na takie akrobacje ;-)). Za to dostanie aparat. Wiem, że bardzo chciał i wiem, że bedzie ucieszony. Oczywiście trzeba tez napisac list z przeprosinami od Mikołaja, że nie ma tego co było napisane. A z listy bedzie jedynie plastelina:-p
Andula, ale fajnie z kasą - będzie na prezenty
Renia, współczuję prasowania. Ja cały czas jestem na zero :-)
A Miki na zapalenie górnych dróg oddechowych. Jak nie bedzie poprawy po syropach do jutra wieczór, to mamy podać antybiotyk.

o, widzę,że chorobowo. Zdrówka wszystkim życzę !

Kicrym
no właśnie mów, co tam rodzice przeskrobali.
Renia, Andula znam ten ból z klockami, jakoś póki co daję radę,ale już nie raz małej z buźki wyjmowałam:sorry2: ona teraz kiwa paluszkiem, że nie wolno,ale i tak pakuje do buzi.
Andula fajnie, taka dodatkowa kasa, zwłaszcza teraz się przyda. u mnie w pracy też nikt nie pomyślał, a u K tym bardziej:sorry2:D
Dorka no teraz się zacznie pilnowanie!

Ja dla Macka już prezent, małej jakieś cos grająco- świecące kupię, bo lubi, nawet w biedronce widziałam jakieś takie małe gadżety i tyle. No i pod choinkę już planuję,ale jeszcze nie kupuję.

Mała mi na dworze zaległa i tak śpi w wózku, zaraz będę budzić, bo o ktorej potem zaśnie. Maciek ninjago ogląda i chwila spokoju jest, bo odkąd wrócił z p-la marudzi jak stara baba:sorry2:

Witam znowu nie mialam jak do Was "dojsc":sorry: Z Misia robilysmy pierniki,bylam w pracy na badaniach,robilam ciastka z lentynkami (a raczej wielkie ciasta bo zamiast z 2 lyzeczek ja tak na oko robilam z 2 lyzki :-D).
Renia u mnie tez prasowanie ale to na wieczor zostawiam jak dzieci bede umyte :tak:Franek lubi obiadki:tak:Dzis dalam pierwszy raz cielecinke:tak:
Madzia a jak Majka w zlobku?Juz lepiej? a Maciek chyba przez ta pogode marudny?U nas caly dzien mrzy:no:
Andula fajnie ze w pracy R pomysleli o Ewci:tak:U nas na swieta do wyboru zabawki dla dzieci i karty do Empiku i Smyka my wzielsmy te karty i bedziemy mieli dla dzieciakow na swieta:tak:
Kasia zdrowka dla Mikiego:tak:Misia ma inhalacje i syropy na szczescie tez bez antybiotyku:tak:
Kic taki drogi prezent:szok:,ale jak Kubus by sie to trzeba sie dobrze zastanowic:tak:
Survi ja teraz tez mam 2 dzieci chorych G i Misie:confused: Po prostu to starsze dziecko jest umierajace goraczka 38st:eek:
Spadam bo maly z drzemki wstal:tak:Teraz zasnie o 9:tak:Nic bedzie ze mna prasowal:-D

Moje już śpią:)
zerkam jednym okiem na moje forum wózkowe, a drugim na miskę z ciuchami i żelazko:-pale chyba włączę tv i wezmę się za coś pożytecznego:dry:
Ech dziewczyny z p-lem to długa historia, może jak znajdę trochę czasu to napiszę na zamkniętym,nie zdziwiłabym się jakby mnie już tu ktoś podczytywał:cool2:Ogólnie chodzi,że rodzice (niektórzy, nie wrzucam wszystkich do jednego wora, bo normalni też jeszcze istnieją:-p;-))nie widzą świata poza swoim dzieckiem i jak tylko wytycza się jakieś granice to jest obraza i obrzucanie błotem (oczywiście ze strony rodzica nie dziecka) No niestety najbardziej na tym cierpi dziecko...no i zauważam, że ludzie nie potrafią rozmawiać i zrozumieć drugiej strony (czyli nas jako placówki) . No tak ogólnie napisałam :-p

Dorka no taki sobie upatrzył, a co z tego wyjdzie nie wiem:-pdla mnie to szalenie duża kwota jak na zabawkę, dlatego poważnie się zastanawiam. Wiem, że z innego sprzętu rolniczego też się ucieszy, ale jak zobaczył ten kombajn to nie umiał wyjść z zachwytu, więc wiem że byłby bardzo szczęśliwy:tak:ojjj chory facet to tak jak cały oddział szpitalny:-p
Madzia a ja właśnie nie wiem co Liwie kupić:dry:grająco - święcące w sumie były fajne z jakieś kilka m-cy temu, teraz chyba "postawię" na jakiś trudniejszy sorter, bo lubi wrzucać np pieniążki (grosiki) do opakowania po kinder niespodziance:tak:No i zamówiłam jej książeczki Poczytaj mi, Mamo. Kolekcja. I-III (druk) - Wiera Badalska, Helena Bechlerowa, Wanda Chotomska - Merlin.pl a dla Kuby Kocham czytać, zeszyt 1 - Samogłoski (druk) - Jagoda Cieszyńska - Merlin.pl
Kasia to zdrówka dla Mikiego! myślę, że aparat to super prezent!Kuba pewni by się też ucieszył, ale on chyba za mały jest:dry:zawsze podbiera mojego malutkiego Olympusa i nim pstryka:-p

reklama
Witam wieczornie. Olga śpi, Miki kaszle i próbuje zasnąć:sorry2:A ja jutro biorę opiekę i zostaję z synkiem. W piątek będzie z babcią:tak:
Prasowanie za niedługo będzie na mnie czekało, bo m zrobił pranie. Ale to niedużo. Chyba że zostawię i będzie kumulacja:dry:
Dorka, żebyś wiedziała. Jak m chory, to wszystko stoi na głowie:cool: Zdrowia dla domowników!
Kic, oj jakoś jestem przeczulona na punkcie zwariowanych w tym negatywnym znaczeniu rodziców i staram się zawsze myśleć racjonalnie. I niestety przez to jestem bardzo krytyczna w stosunku do swoich pociech i ich zachowania:sorry2:
A Ty wiesz, że nam się wszystkie seriale kończą? Przekichane

Do góry