reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam wieczorkiem:)
Dzieciorki już śpią pomimo protestów:-p

Andula wow cóż za spanie:szok::szok:u mnie dziś sukces spaliśmy do 8:szok::szok:pewnie jutro w nagrodę, że się pochwaliłam Kuba wstanie o 6:baffled:współczuję oczu:-(Ja Liwce też tobrexem kropiłam przed udrażnianiem kanalików, potem też miała jakieś krople ale nie pamiętam jakie, wolę sobie tego nie przypominać:no:
Oj wszystko dziecięce podrożało, cieszę się że już obiadków w słoiczku nie kupuję bo widzę, że też "skoczyły" do góry tak jak desery, które teraz jeszcze kupuję:crazy:No i Liwa jest na Hippie, ostatnio w realu była promocja i ta duża puszka kosztowała 35zł(bez promocji coś koło 42zł)Ja oczywiście dziś w rossmanie nic nie kupiłam, bo nie wzięłam tej cholernej karty, dobrze że sobie w aucie sprawdziłam a nie przy kasie:-pale w poniedziałek pójdę to co nie co sobie wezmę na zapas:tak:w sumie chemia się tak szybko nie psuje a 23% to nawet sporo:tak:
No i dziś płytki na podłogę w kuchni w końcu kupiliśmy, na resztę nawet nie patrzałam bo ceny mnie przerażają:crazy:Surv a Wy jak z remontem bo ja już nie mam siły:no:ceny tego co mi się podoba są okropne, no i to co M się podoba mi absolutnie i zazwyczaj wychodzimy z niczym:angry:ech mówiłam, żeby nic nie robić, ja to bym sobie nowy dom postawiła, ale M nieeee:dry:

Spokojnej nocki!

reklama
Cześć
Oj wiedzę ,że nadal chorobowo , wszystkim zdrówka życzę.
Andula, dobrze że jednak w porę zauważono, chociaż kasa jaką wydałaś na leki to masakra.
Kic ,ale ranny ptaszek z Kuby,że też mu się nie chce zmienić, ja to jestem czasem zła jak Maks się o 8 obudzi,ale ze mnie matka.
A tak w ogóle to dziś robiłam test i wyszły dwie krechy różowe , w sumie jesteście pierwsze którym mówię, uznaliśmy z D ,że na razie nikomu nie mówimy. Ja tego nie planowałam (za to D to sobie idealnie zaplanował i mu się udało, jak widać) , jakoś to do mnie nie dociera , generalnie jestem w lekkim szoku.
Na sylwestra mieliśmy iść do znajomych,ale nie chce nam się i raczej spędzimy go pierwszy raz w domu

Kamu kochana gratuluję Ci z całego serca :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D życzę Ci lekkich tych 9 miesięcy :tak:

Andula współczuję z oczkiem, nasza służba zdrowia; szkoda im kasy, żeby robić wymazy itp potem leczenie jest nieskuteczne :no:
Kic jak ja wam współczuję tych remontów i jeszcze ceny z kosmosu :confused:
Surv gratulacje dla Sarci ;-)

dzisiaj jedziemy całą rodziną do kina, stwierdziłam, że możeby zaszaleć jak siedzimy w domu :-p odwiedzimy ciocię przy okazji i babcię :tak:
czytam świetną książkę i ledwo widzę na oczy-do późna czytam i jestem niewyspana, matkoo "Służące"-o tym jak kolorowi byli traktowani przez białych w latach 50-tych i 60-tych;
miłego dzionka

Kamu, ale super!! U nas też Sarę planował tylko R, mnie rok zajęło pogodzenie się z jego decyzją:-p Ale zdecydowanie nie żałuję, więc trzymam za Ciebie kciuki! Dbaj o siebie, rozkwitaj w ciąży no i w imieniu nas wszystkich chyba dziękuję, że podjęłaś wyzwanie, bo nam tu już ciąż i dzidziusiów maleńkich zaczęło brakować:-D

Kic, my z remontem w polu:-( Niby każdego dnia coś się robi, ale tu nie dni a lat trzeba, żeby wyjść na prostą.... ale też nie nastawiam się na szybki efekt, a obecnie to jedynie modlę, żebyśmy zdążyli z ogrzewaniem, zanim przejemy przeznaczone na nie oszczędności:blink:

aaaa, Andula, naprawdę nie masz się co Ewcią martwić: z moimi dziećmi jest dokładnie odwrotnie niż z Twoimi: wczoraj weszłam na nasz wątek o dokonaniach dzieciaczków, żeby sobie przypomnieć, co Flo robiła w wieku Sary, i ...nie robiła nic;-) umiała usiąść, a wielkim osiągnięciem było przekręcenie się z pleców na brzuszek. Za to miała 4 zęby i gaworzyła, a Sara ma 1,5 zęba i prawie nie mówi...jak pokazało zycie, Flo wyrosła na normalną dziewczynkę (nie mówię o charakterze:-p), więc ja widać, kolejność nabywania umiejętności nie ma większego znaczenia;-)

zmykam do roboty, tylko wleję Wam efekty mojej zabawy szlifiereczką:-)

Przed:
stolek2.jpg
Po:
stolek1.jpg

Ostatnia edycja:
Kamu wielke gratulacje u nas Ewcia też w planach nie było powiem wiecej moje plany zupełnie wywróciła do góry nogami;-)ale jest to najwspanialsza niespodzianka jak mi się w życiu przydażyła:tak::tak:

Kic ja chyba nie w temacie :sorry: budujecie się? Zazdroszcze ja marzę o własnym domu :tak:Mam nadzieję że kiedyś marzenie uda się zrealizować choć napewno nie prędko:tak:Jak Liwcia dalej kaszle?

Surv staram sobie nic nie wkręcać na temat rozwoju Ewci,ale pediatry już pytałam czy jakby było z młodą coś nie tak czy ona by to widziała;-)Kazała mi sie popukać w czoło:-)
Widze że profesjonalnie sie renowacją zajełaś.Efekt super,kwiatek jak z szablonu :tak:

Izabelka na co idzicie?Miłego rodzinnego odpoczynku

Ewcia poszła spać o 20 wstała przed 3 pózniej o 5 kolejne karmienie o 8 i pospaliśmy do 10 tzn ona jeszcze śpi mnie ból oczu obudził:wściekła/y:Chyba odsypia chorobę jak wstanie będę zęba stukać,może się coś wykluło:tak:
Leki podobno biorę prawidłowe a poprawy żadnej.Doktor uprzedzała że leczenie może trwać miesiąc:wściekła/y:W nocy miałam 38.5 gardło napiernicza ,sypie się jak nic,

Milej niedzieli!

Ostatnia edycja:
Kamu no gratulacje !!!! wszystkiego dobrego! :-)
no tak, bez ciąż nam tu nudno

Andula kurcze to się porobiło z oczami, mam nadzieję,ze jadnak szybciej uda się zaleczyć!
Survivor stołek fajowy! :-)

Jeśli o rozwój chodzi, to wg mnie normalnie sobie maluchy radzą. Popatrzyłam na suwaczki i pamiętam,że w wieku 7 m-cy to moje ani jedno ani drugie nie stało ani nie raczkowało. Maciek to zaczął jak miał 8 m-cy,a Majka później coś koło 10-tego. Maciek usiadł sam jak miał 6 m-cy (ponoć bardzo szybko),a Majka po 7 m-cu. Pediatra nam mówił,ze siedzenie do dopiero w 8-m-cu. Nie ma się co stresować, każdy dzieciak ma swój czas ;-) jak widac wyrastaja na ludzi ;-)

Renia dzięki za poradę.
Mam jeszcze jedną sprawę. K juz raz wymienił, teraz pojechał z drugim,a za którym razem można żadąć zwrotu kasy?
Mi się juz tego tableta odechciało:dry: Najbardziej to mnie wkurza,że człowiek chce kupic nowy,a tu nawet w sklepie nie można być niczego pewnym. Sprzedają jako nowe, a jak się przyjrzeć to widać,ze coś było już tam szperane. To wg mnie też nie jest zgodne z umową kupna, zakładając ,ze kupujemy nowy i nikt nas nie informuje ,że jest inaczej. Wkurzyć się idzie:wściekła/y:

Dorka faktycznie Misia dużo choruje, skąd jej się to bierze?? Zdrówka!

Nam sylwester u znajomych odpadł. Ja się długo zastanawiałam ze względu na małą i jak juz sie niemal zdecydowałam, to kumpel zadzwonił,ze impreza odwołana , bo ich porozkładało. No to siedzimy w domu. Zaraz tyrknę do innych znajomych to może do nas wpadną,a jak nie to też piżama party ;-)

Andula byliśmy na "Strażnikach marzeń", piękna, pouczająca bajka; polecam :tak:
dzisiaj pies ma roczek :-) dzieci chcą świętować, więć będzie tort kanapkowy z pasztetem i świeczką oraz prezent :happy: gigantyczna kość :-D
ale jestem niewyspana, czas na kawę :-)

moja Wera zaczęła raczkować jak miała rok i 2 miechy; chodzić jak 1,5 roku, nie ma co się denerwować

Witam :)
Myśmy wstali o 7.53:szok:czyżby nastał cud i Kuba będzie spał dłużej niż do 6?:-)oby:-p

Andula dom dostałam w "spadku" od rodzeństwa mojej babci, którzy swoich rodzin nie pozakładali a nas traktują jak swoje wnuczki:tak:dom jest mega stary no i zapuszczony, wiadomo jak to starzy ludzie nic nie potrzebują i uważają że wszystko się jeszcze przyda i trzeba to zużyć na maksa:dry:Władowaliśmy już tam kupę kasy, ja chciałam czekać, potem remontować lub sprzedać i budować coś nowego, ale mój M się napalił i remontuje:dry:Mi się absolutnie nie podoba układ pomieszczeń w tym domu, wiadomo że pomieszczenie można wyremontować ale układu całego domu nie zmienisz:dry:obecnie remontujemy 3 pomieszczenia: pokój+kuchnia+łazienka (robiona na nowo z dużej komórki). Gdzieś na zamkniętym kiedyś wklejałam fotki:tak:Liwa z kaszlem ok, ewidentnie inhalacja z mucosolvanu daje pożądane efekty, tylko ten katar ma okropny, ale ona nie daje sobie nosa wyczyszczyć:angry:Chciałabym ją ten cały tydzień zostawić w domu, ale to zależy od pracy M:dry:
Madzia kiedyś mi się obiło o uszy, że po 3 razie możesz się ubiegać o zwrot kasy, ale pewna nie jestem. Może zapytaj na forum "zakupowym" one tam są biegłe w "te klocki". Dlatego ja jak kupuję nowy wózek, to oglądam w sklepie a kupuję w necie bo mam 10 dni na zwrot towaru(oczywiście nowego, nieużywanego) Wiem, że dziewczyny z forum wózkowego kupowały np 3 wózki, robiły rekonesans w domu i 2 zwracały, zostawiając sobie ten który im najbardziej odpowiadał:-p
Kamu o jaaa!Wielkie gratulacje!Będzie dobrze! U nas Liwa w 100% planowana, ale to że jest dziewczynką nie było absolutnie w planach:-pMiał być przecież "braciszek Oliwierek":-D
Iza no roczek trzeba uczcić z wielką pompą:-D
Surv wow ale cuda robisz:tak:widać kochasz takie starocie:tak:my chcemy chociaż ten dół zrobić. Wczoraj tam byliśmy, zawieźliśmy deski, M zagruntował wylewkę i już nastawił wujka że będzie kilka dni bez drzwi w pokoju:-pMusimy przedpokój dokończyć a co za tym idzie wymienić drzwi, ech roboty masa:dry:

Miłego dnia!

Witajcie:-)

W ramach tradycji już jestem po wizycie lekarskiej.Mam jakiś naciek na migdale jak do jutra gorączka nie spadnie antybiotyk .Poszłam głównie spytać lekarza o maść którą biorę na oczy podobno ni można przy niej karmić ale lekarka mi wszystko wytłumaczyła.Mam napawde świetnego pediatre i to na NFZ:tak:Przez te świąteczne choroby i nerwy schudłam 3 kg co aukurat mnie cieszy;-)

Zadzwoniła dziś do mnie kumpela ze szpitala w którym pracowałam .Mówiła abym pisała podanie o prace gdyż szukają położnej ,nie wiem co robić:tak:Szpital mam 15-20 min piechotą od domu.Dyżurów w miesiącu 12 w tym 6 nocek.Na 6 dniówek mogłaby przychodzić moja mama:tak: sama nie wiem.Nie chce mi sie już do pracy wracać ale wiem że wtedy kupilibyśmy fajniejsze mieszkanie:tak:Podanie chyba złożę jak się odezwą będę myśleć:tak:

Kic super taki spadek .Wiadomo że trzeba dużo zainwestwać ale to juz bedzie Wasze wiec warto.Jak do domku się nie przekonasz przedać zawsze możecie :tak:Ja odziedziczyłam rudere (tylko tak można nazwac ten dom) po tacie ale 2 lata temu ktoś ja podpalił zostały tylko cegły.Chcemy z siostrą sprzedać i mieć na wkład własny do kredytu tylko taką ruinę ciężko sprzedać:tak:

Madzia co to z sklep.Takie rzeczy się dzieją w dobie walki o klienta:crazy:

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
A co tu takie pustki??
Ja właśnie wróciłam z rossmana,ło matko co mnie pokarało, że nie wzięłam auta:baffled:ale dotarłam:-p
M robi bigos- w końcu go namówilam:-pjeszcze by mógł gołąbki zrobić:-p

Dobra, idę zupkę postawić bo młoda wstanie i nie będzie miała co jeść:-p

Do góry