reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Witam się :tak:

Nocka w miarę:tak:Nie wiem czy pamietacie ale jak nie mogłam uśpić Miśka właczałam mu suszarkę do włosów i zaraz szedł w kimę na Ewcie działa maszynka do włosów R;-)
Młoda poszła spać przed 20 o 2:30 zaczeła marudzić jakoś nie miałam siły do niej wstawać,włączyłam maszynke i po sekundzie dziecko spało:tak:Wstała po 5 a na dobre o 8:tak:

Dziś już puściłam Misia do p-la ,mają rytmikę i ćwiczą na Dzień Babci:tak:

Renia ja mam bardzo małe zaufanie do lekarzy.Pracowałam w szpitalach kilka lat i wiele się naoglądałam.Część lekarzy na dyrzuże przyjmowała prywatnych pacjentów.Najgorsze było że zdarzało się że wołali mnie (lub inna położną) aby pobrać dziecku krew lub wenflon wkłuć:wściekła/y:.Miałam na głowie 10 noworodków a tu jeszcze prywata lekarzy .Oni zbijali za to grubą kasę a ja:confused:Nawet nie powinnam tego robić gdyż mogłabym mieć nieprzyjemności ale bądz tu mądry i odmów:no:Nie raz słyszałam jak przebiegają wizyty i za co rodzice placą 100-130 zł ,dużo więcej by się dowiedzieli czytając ulotki rozdawane w szpitalu ,które po wyręczeniu lądowały w koszu:eek:Fakt są lekarze i lekarze ale tych z powołania się sporo mniej:-(
Dzwoń do pediatry myślę że pomoże.Ja do swojej dzwoniłam w święta ale nie odebrała.Napisałąm sms-a odpisała co mam robić:tak:Jak byłam na wizycie przeprosiłam że zawracałam głowę to mi powiedziała że po to daje nr prywatny aby dzonić bo pediatrą jest 24h na dobę.Super jest babeczka charakterna ale dla mnie to plus i to na NFZ:tak:

Madziu współczuje idioty wykładowcy ale chyba na każdej uczelni zdarzają się takie ciężkie przypadki.

Ja nadal bez worków do odkurzacza możecie sobie wyobrazić jak wygląda mój dywan:wściekła/y:

Miłego!

reklama
hej
syn juz pojechał do pla
dziś nie koniecznie zadowolony - zaczyna marudzic
a dziadek mu nagadał, ze na narty jedzie i on myślał, że zamiast pla będzie białe szaleństwo

Kic ja zamówiłam w bobo wozkach bo chciałam na już tzn jak najprędzej a o stacjonarnym sklepie nie pomyślałam
a WK szaleńczo drogie

oj no moje nie daje usiąść na minutę przy komp
poźniej zajrzę

Madzia widzę że posty mniej więcej w tym samym czasie napisałyśmy;-)Co do pajączka młoda zaczęła jak miała jakieś 10-12 m-cy (jeszcze dobrze nie chodziła) no a potem też właśnie do tyłu zaczynała się odpychać, jakoś sama zaczęła do przodu śmigać i robiła kilkanaście małych "odpychów" i dawała nogi do góry z okrzykiem radości "ziuuuuuu"!:-Dnajwiększą zaletą jest to że jest niski i leciutki, więc dziecko samo może wsiadać/zsiadać no i przeniesie przez próg:-Dależ konował z tego wykładowcy:wściekła/y:no ale może jakiś stary kawaler co mu się w domu nudzi, to musi mieć dużo prac do sprawdzania:confused:
Renia a dali Ci odp że mają na stanie?wiem że dziewczyny coś zamawiały, a potem się okazywało, że jednak nie mają na stanie i muszą czekać na dostawę od producenta:dry:
Andula a my rodzice sobie wypruwamy żyły żeby takim konowałom kasę dać, bo dla swojego dziecka zrobisz wszystko, przykre:-(

Dobra lecę pierogi dalej zagnieść, bo po pracy to już mi się w ogóle nie będzie chciało, a na razie tylko na necie buszuję:-p

Hej!
Z Babą jedziemy na 13 więc jeszcze trochę czasu zostało. Wodzi za mną błagalnym wzrokiem, żeby dać jej jeść a tu nie wolno:sorry2: Musi przebidować.
Madzia, ale patafian:wściekła/y:Chociaż tyle, że wszystkich tak potraktował. Ta jedna 5 to jakiś "wypadek przy pracy" ;-)
Odezwę się po południu, pa!

Kasia, trzymam kciuki za przebieg zabiegu i żeby po nie było bardzo uciążliwie;-)
Andula, u mnie też mleka jakby mniej: jak cały dzień nie karmię to nawet niespecjalnie to odczuwam. Przymierzam się do odstawienia w nocy: wczoraj mała pierwszy raz zasnęła bez cyckowania i w nocy tylko raz się budziła, więc to chyba dobry czas.
Renia, a Ty małemu już dajesz normalne jedzenie oprócz mleka? Może to by brzuszek unormowało? W nocy Sara nadal chce cycka, ale coraz częściej pociuma chwilę i sama wypluwa, więc chyba jeść już nie potrzebuje, tylko to uzależnienie - może Ignaś podobnie?
Madzia, no niefajnie z tym egzaminem, ale przynajmniej nie jesteś sama z tą pałą...może potem wam wszystkim hurtem na poprawce zaliczy?
Zmykam, bo Sarulec dziś wstał jak człowiek o 9 a nie o 12 i już jęczy do spania...

Kasia jak już będziecie po zabiegu daj znać jak 3 dziecko;-) zniosło:tak:

Surv właśnie o to chodzi żę czasami z jednej piersi nie karmie 7h a wydaje mi się i tak pusta.Przy 9 miesiącu jest kryzys laktacyjny i powinno się częściej przystawiać ale nie wiem czy mam w sobie tyle determinacji aby walczyć o to cycowanie tak zaciekle;-)Super że Sara stabilizuje sobie dobe:tak:Dużo dajesz Młodej "dorosłego" jedzonka?

Ewkę wysypało na całego,brzuszek,twarz ,plecy:baffled: Nic nowego nie jadła ale podejrzewam chrupki kukurydziane.W ciągu ostatniego tygodnia jadła ich bardzo dużo chyba przynoszą ulgę na dziąsla .Podobno kukurydza rzadko uczula ale taka w chrupkach częściej gdyż jest poddana jakieś obróbce termicznej czy coś takiego:wściekła/y:

Winowajcą może być również proszek,cały czas używaliśmy Persil a ponad tydzień temu kupiłam te fioletowe kapsułki Ariel:confused:Nie wiem od czego taka potworna wysypka dziś zero chrupek i ciuszki muszę od nowa poprać:wściekła/y:

Andula, kukurydza na pewno może uczulać, miałam wujka z silną alergią na nią, nie mógł żadnych produktów kukurydzianych jeść, ale jeśli Ewcia i wcześniej te chrupki jadła, to bym raczej na proszek stawiała. Sarulka je już w miarę normalnie, czyli: na śniadanie kasza z MM lub z przecierem owocowym, na obiad gęste zupki domowe (często taką samą jak my), na podwieczorek jogurt dla niemowląt, albo ciasteczka ryżowe z Rossmana. Niedługo chyba będę ją na zwykłe mleko przestawić, Flo miała rok jak zaczęła je pić. Z kanapkami też bym już weszła, ale czekam aż te 4 zęby do końca się wyklują, bo Sara się chlebkiem często dławiła, odrywając za duże kawałki dziąsłami. Aczkolwiek co ciekawe, chlebkiem oficjalnie otrzymanym się dławi, a jak pospiesznie pożera rąbniętą siostrze kanapkę to jakoś nie:-D

O karmienie walczyć zaciekle nie bedę, planowałam karmić do roku, ale jak się nie uda to nie, w sumie nie sprawdzałam przez odciąganie ile tego mleka jest, ale młodej po karmieniu z paszczy białe wycieka, więc zakładam, że coś tam pije...

hej
my po jasełkach;-)
miło było
ale jakas zmęczona jestem wizyta w plu;-)

Surv my normalnie jemy
sniadanie kaszka, obiad zupka (jeszcze nie gotowałam) w słoiku, deserek owocowy
chrupki, chlebek na przegryzki
mleko w cycku w nocy
ja wiem, ze ten cyc to więcej tulenia niz jedznia ale jest szal jak go nie dostaje
jest strasznie za mną - tylko ja i moje rączki
też juz dawałam nawet mm coby jakoś zastąpić siebie i średnio przyjęte
jednym słowe dieta rozszerzona i nic z tego;-)

Kic no właśnie mnie zrobili w tym bobo
dzwoni do mnie i mowi, że beda mieli za tydzien
wiec zadzwoniłam do fido i eneduerabe i nie maja wiec już trudno - poczekam bo wyjścia nie mam

Kasiu pewnie już po;-)

Adula a może mała ma trzydniówkę?
najpierw gorączkowała a teraz ja wysypało?

dobra idę do garów
łeb mi pęka

Renia byłam w fido kilka dni temu i na pewno na Teutonii widziałam jedną założoną na wózku, może ją już sprzedali. Jutro idę po książkę do biblioteki śląskiej to zajrzę tam czy mają ją jeszcze:-pjak ja swoją zamawiałam (ściągali mi ją z fido z Sosnowca) to sprzedawca w ogóle nie widział o czym mówię, sprawdzał w katalogu i twierdził, że takiego czegoś nie ma:-pchciał mi wcisnąć nakładki do obszycia na rączkę:-p
Kasia daj znać jak psinka:tak:

reklama
moje już śpią
ja zaraz zrobie to samo
mam dziś masakrę - @ dostałam i zdycham

kic dzwoniłam i pani sprawdzała
szkoda, że nie ma bo strasznie chcę tej mufki na już;-)
ale jak będziesz przechodziła i zajrzysz to bedę wdzięczna - tamta zawsze mogę odwołać bo płatność przy odbiorze
nawet jak będzie to może mi ją zarezerwuj i napisz smska to ja tam podeślę zaraz P;-) - taka determinacja we mnie hihihi

kurcze zobaczyłam reklamę piwa w tv i nabrałam ochoty
oj nie znoszę @ bo zachcianki na wszystko co oczy zobaczą

uciekam pod prysz i spać a raczej czuwać bo spaniem to cos przy Ignasiu sie nie nazywa

Do góry