reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Melduję, że sucz już po i nawet w miarę, choć Luka była w lepszej formie; Baba jest śpiący klapuś i widać, że nie może sobie czasami miejsca znaleźć. No ale nie ma się co dziwić, w końcu miała krojony brzuch. Mam nadzieję, że jutro odżyje
Renia, ja jak na coś się napalę, to też tak mam, że chciałąbym już:tak:

reklama
hejka

Kasiu fajnie, że Baba już po ciachaniu
dojdzie pewnie szybko do siebie bo to szalona piesa przecież

nocka jak zwykle
cyckowanie non stop ale bez płaczów, szałów

dziś mega zimno i już nie chce mi sie na spacer wyłazić - zwłaszcza, że mufki nie mam;-)
Tymi ociąga sie z wyjściem do pla - jeszcze nie wyjechali
ma kryzys, nie chce już chodzić bo "panie krzycza na nich"
krzywda na bank mu się nie dzieje i jutro już ma wolne;-) i narty;-)

dobra ide ich odprawić i jeszcze zajrzę po kaszce Ignaszka
miłego

Matko ale cisza! Sucz śpi, dzieci jeszcze nie przyszły od dziadków... Coś niebywałego! Baba ok, jeszcze dalej taka skapcaniała, ale śniadanie zjadła, wody się napiła, to mam nadzieję, że siły wrócą:tak:

WItam,
Renia byłam i nie mają, także musisz czekać. A w "tosi" sprawdzałaś?no i dzieci często po kilku dniach mają kryzys, jeszcze jak tyle w domciu siedział i jednak miał więcej swobody niż w p-lu gdzie trzeba się podporządkować:happy:
Kasia dobrze, że Baba już "po":tak:

Idę kolejny raz po Liwę -byłam przed 14 i jeszcze spała, więc wróciłam na obiad:-p
Pogoda brzydka, jakoś szaro i smętnie, dziś sanki odpuszczam:-p

kic dzięki za cynk
w Tosi też nie maja na stanie
to nic już poczekam choć cholernie dzis zmarzłam w łapy i normalnie marzę o mufce i pytam gdzie miałam rozum jak nie było takich mrozów, że jej nie zamówiłam wcześniej;-)
no i kolejna prośba do Ciebie
jaki wózek spacerowy poleciłabyś małżeństwu, które często jeździ długie trasy dom - praca, a mają 6co miesięcznego smyka
coś co łatwo się składa i nie zajmuje dużo miejsca;-)

Kasiu świetnie, że baba cos już przekąsiła
dojdzie szybko do siebie

moi jeszcze ple i praca
my z młodym upiekliśmy naleśniki
teraz chce cycka - normalnie jak ja znam te odgłosy i język mojego niemowlaka;-)
dobra poddaje sie - dam co mam

Renia w sumie najłatwiej składany jest Baby Jogger City mini lub britax b-agile (tego drugiego nie miałam) minusem na pewno jest brak rozkładanego podnóżka - choć można go wypchnąć od spodu i brak regulacji wysokości rączki, mnie też wkurzało oparcie rozkładane na pasek, ale do tego da się przyzwyczaić:) Drugi mój typ to bugaboo bee+ minusem na pewno jest cena, ale za to ma siedzisko w dwie strony montowane:) Akurat teraz ponownie kupiłam sobie bee+ i myślę, że to właśnie super wózek przewozowy:) Ten all black na allegro jest od forumki z wózkomanii;-)ja też swoje bee+ będę sprzedawać ale to raczej wiosną/latem:-p

Kic jesteś niezastapiona
dzięki wielkie za podpowiedzi
już przekazuję dalej;-)

a Ignaszek dziś ćwiczy chodzenie na tzw "krakowiaka"
normalnie jest niesamowity

moje już usnęło
teraz tylko czekam kiedy sie obudzi na kolejnego cyca
mam plana dać mu butlę z mm - może to jakiś sposób na dłuższy spokojny sen?

Iza niestety nie pomogę

widzę, że weekend się zaczął i cisza nastała
to i ja znikam
dobrej nocki

reklama
My dzisiaj tak pózno gdyż cały dzień spędziłam z mamą u siostry lubie być z moimi babami:tak:Ewci pierwszy raz dałam spróbować kotleta z pierski kuraka sam środek bez panierki ale jej smakowało:tak:Ciągle wołała eeeej o jeszcze;-)Młoda zaczeła bić brawo to nasz mały sukces gdyż i tak w tyle jesteśmy za majowymi Bąblami:tak:Aha coraz częściej przyjmuje pozycje raczka ale iść nie umie i nóżki po chwili się rozjeżdzją:tak:Po wejściu do domu przyszedł kurier przyniósł 8 paczek ,R to myślałam że na zawał zejdzie.Pokazałam mu rachunki i przyznał mi racje że jednak oszczędna jestem gdyż ciuszki tanie jak barszcz:tak:

Surv ja Miśkowi dawałam mm do około 2 lat teraz myślę ze przy 1.5 roku też dam zwykłe.Sama nie wiem z tym uczuleniem może rzeczywiście Ariel ale jak pomyśle że od nowa muszę wszytsko prać i prasować aż mnie trzęsie:wściekła/y:Narazie wysypka nadal konkretna ale alergen pewnie jeszcze troszkę w ciałku się utrzymuje.Ja mało daje dorosłego jedzenia ale boję się gdyż paszcza nadal bezzębna:tak:

Iza nie pomogę.

Reniu oby mm dało pożądany skutek w postaci przespania chociażby 6h bez Twojego wstawania i tak Cie podziwiam że masz siłę na sprzątanie ,gotowanie przy takim deficycie snu:tak:

Kic zamówiłaś coś z C&A ja wziełam dla siebie kurtke i spodnie narciarskie i jeszcze zaraz nakręce R na niezbędne superfity śniegowce ;-)na Aligoo promocja:tak:
Kic myślisz że w kwietniu (Ewa będzie miała 11 miesięcy) będę mogła ją przesadzić do Maclarena XLR ?Tak mnie wkurza ten Navington :crazy:
Lecę R mi desperadosa otworzył;-):tak:

Buziaki dla Was!

Aha Kasiu super że z Babą Oki!

Ostatnia edycja:
Do góry