reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Najlepszego dla Seby!
Mój tato tak zawsze ma, nie skarży się i do lekarza nie pójdzie:sorry2:
To sobie Madzia dodatkowy kurs sprezentowałaś ;-)
Zdrówka dla dzieciaków!
Ja dzisiaj na fitnesy idę a potem na spotkanie z koleżankami - co spalę to uzupełnię ;-)

reklama
Hej
Sto lat dla Seby.

Wieki mnie nie było, czytałam, ale weny było brak :baffled: Sporo robiłam dla przedszkola, bo każdemu dziecku zdjęcie i obrobić.Więc było co działać. No i ferie się skończyły.Wróciłyśmy do szkoły i przedszkola. I tu miałam przygodę z autem.Niestety stało 2 tygodnie i zamarzły mi hamulce (zaciągnięty ręczny, nie wiedziałam że zimą nie zaciągać :-p) Ale wczoraj udało się je odmrozić pomogła i pogoda i lanie wrzątkiem po kołach :tak: Ale miny mężczyzn patrzących na mnie jak działam przy aucie bezcenne :-D
U nas też odwilż, i super bo słonko świeci.Ale rano strasznie ślisko było.

Widzę że cały czas działacie na wyprzedażach.Ja szperam za albą, butami do komunii, zaproszeniami, sukienką dla siebie :tak:Już luty i zostały tylko 3 miesiące :szok:
Zdrowia dla wszystkich małych i dużych chorujących.Oby przyszła już wiosna, a choroby poszły precz :-)

Miłego dnia.

Post czemu to działa -nie mam pojęcia;-).Wydaję mi się że niemieccy informatycy czegoś niedopatrzyli kto by przypuszczał że polskie mamuśki takie obrotne;-)Ja kupiłam około 30-35 rzeczy za 7.9 w tym hitem jest Miśkowy softshell i kurtka zimowa:tak:Dużo bluzeczek,pajacyków ,kilk par spodni.Komplety dla Ewci tunika plus legginsy za 14.90 lub 19.90 a wszystkie kosztowały w okolicach 80 zł.Trzeba poświęcić temu sporo czasu ale jak dla mnie warto:tak:Dla R softshellne po 34 zł kupiłam.Jeansy po 30 zł a zawsze kupował spodnie za ponad 100 ,cieżko mu było coś znalżć gdyż to wielkie chłopisko:tak:Dla siebie najmniej upolowałam ale mnie cieszą ciuszki dla dzieci najbardziej ;-)

Reniu Ewka i Ignacy mogą sobie piątkę przybić.My od wczoraj na Pepti.Ewa elegancko wypiła butle nawet nie zakumało że to niedobre a mnie cena mile zaskoczyła 7 zł za puszkę:szok:

Kasiu ja dziś również na fitnes uderzam:tak:

Dorka 100 lat dla Seby !Zdrówka dla Was,oklepuj Frania często ,berodual bardzo dobry nam pomógł i obyło się bez antybiotyku.Ewcia troche niedobra przy inhalacjach ale jak Miś jej robił to się cieszyła;-)

Kic zdrówka dla Kubusia.

Madzia jak to się mówi kto nie ma w głowie...;-)

Ja nadal cierpie z powodu migreny wziełam lek którego raczej nie powinnam przy karminiu ale nie dawałam rady:-(Idę do mojej nadal bezzębnej jękałki :tak:

Czesc dziewczyny! Ja zanim ogarnelam towarzystwo inhalacje i lekarastwa to teraz przed chwila sniadanie skonczylam:baffled:
Dziekuje za zyczenia dla Seby:tak:
Andula my za Pepti placilismy 23zl,a to dlatego ze maly nie ma stwierdzonej alergii:baffled:nie wiem od czego to zalezy,jakbysmy oszli z nim do alergologa,pochodzili pare razy i alergolog by stwierdzil alergie to bysmy mieli za 7zl:tak:ale zamiast latac po recepty na Pepti kupujemy Bebiko HR i jak na razie jest dobrze bez zadnych problemow:tak: Fajne okazje wychaczylas:tak:Tez bym tak chciala:tak:
Sylcia nam tez jednego roku nam zamarzl reczny:baffled:ale to G juz sie tym zajmowal:tak:Teraz nawet latem nie zaciagamy bez potrzeby recznego:tak:My idziemy na komunie do G siostrzenca tez by sie przydalo cos kupic(mi oczywiscie)Seba i G maja co ubrac,Misia ma ladna sukienke,malemu cos wymysle a ja nie mam nic:-(
Kasia widze Ty to juz zawodowiec z fitnessem:tak:Ja sie oposcilam przez te zmiany nie chce mi sie:baffled:
Renia trzymam kciuki zeby Pepti pomogl i wkoncu troche uspokoja sie nocki:tak:
Madzia no to szybciej troche zleci praca jak sie cos dzieje:-D;-)
Jak mi sie nic nie chce,@ mnie juz wkurza a dzis do pracy na noc:no: Frankowi musialam o 5 zrobic inhalacje bo nie mogl przestac kaszlec:-(Na 14 ide z nim do kontroli,jeszcze 2 inhalacje mam nadzieje ze pomogly:tak:
Milego dnia

Sylcia ja to się boję tych przygotowań komunijnych.Latania kilka razy w tygodniu do kościoła itd.2 lata temu byliśmy u koleżanki córki na komunii ,Młoda trochę rozpieszczona nie mogła w Pl znalezć sukienki więc sprowadzali jej z Włoch za ponad 3 tyś:szok:Moja ślubna tyle nie kosztowała;-)

Dorka Ewcia też nie ma stwierdzonej alergii a pediatra wypisuje pepti bez problemów:tak:Powodzenia u lekarza ,daj znać czy z oskrzelami lepiej

Dziewczyny Wasze dzieci też śpią z kołderką na twarzy?Ewka ciągle sobie buzkę przykrywa a ja się denerwuje aby się nie przydusiła ...

Dorka powodzenia u lek. Moja sie strasznie wkurza przy inhalacjach.
ale własnie byli u lek. i mała zdrowa ma zaświadczenie,że od pon do żłobka :-)
Przy okazji podjechali do mnie popracować ;-) żadnego z 4 dyr. nie ma wiec jest luzik ;-)

Andula moja tez się tak przykrywała. Teraz zamiast kołderki na twarzy to ma pieluchę tetrową i bez niej juz nie zaśnie:sorry2:
A córka tych znajomych to chyba nie "trochę" rozpieszczona:szok:
To chyba dlatego coraz częsciej dzieci mają jednakowe alby. Mi sie u chłopców te krótkie podobają,ale dla dziewczynek wolę jednak normalne suknie komunijne. Pamiętam jaka to była radocha :-) Tylko fakt,że niektórzy rodzice przesadzają.

Dobra, to sie troche pouczę skoro nikt d..y nie truje ;-)

Andula ogólnie z Komunią nie ma tragedii, przynajmniej u mnie. Na szczęście nie ma sukni, tylko alba, więc koszt mniejszy i bez wydziwiana.Ja zamiast takiej prostej ze sznurkiem w pasie chcę bardziej sukienkowatą.Wieczorem wstawię linka co wybrałam. Co do latania do kościoła to mamy spotkanie ksiądz, dzieci rodzice raz w miesiącu, jest to msza z kazaniem dla dzieci.Zostaje nauka katechizmu, ale to też ok, dzieciaki uczą się po kolei i tak zaliczają na lekcji religii,Bez żadnych egzaminów itp.Oli na dzień dzisiejszy została do zaliczenia 1 modlitwa.
Bardziej mnie denerwują buty na obcasie dla 8,9 letnich dziewczynek i ich ceny, lepsze jakościowo ponad 100zł (a gdzie będą chodzić potem w tych butach) gorsze ok 50zł :szok: Do tego dla dziewczynki musowo coś na zmianę, czyli sukienka. Do tego wianuszek, ok40zł. itp pierdułki :baffled:
No i coś dla mamy a że mama nie wymiarowa to i problemy ma :-D Siem rozpisałam :cool2:

Dorka a no jak się ma męża i to kierowcę na miejscu to nie ma problemu :-D Ja niestety do wszystkiego muszę dojść sama z małą pomocą mojego taty (ale tylko telef.) działać muszę sama :tak:

Andula...no dzieki, jak coś to dajcie cynka :)
wczoraj sobie upatrzyłam parę rzeczy ale nie zdążyłam kupić bo musialam jechac do p-la na dzien babci i wieczorkiem już nie było.
Mam drugi dzień urlop a normalnie nie mam kiedy taczek załadować :)
Wczoraj poznałam Księciunia Magdzika i słodziak straszny, faktycznie taki delikatny nawet jak płacze to delikatni, troszkę go jedna brzuszek pobolewa, ale cudny jest :)
a Magdzik mogłaby juź po wybiegu chodzić.
dzsiaj mam drugi dzien babci w p-lu, mufinki razy 3 piekłamwczoraj w nocy :), dzisiaj rano dzieci polały czekoladą i mam nadzieję ze będą pyszne :)
mój m korzystając z mojego urlopu pozamawiał mnóstwo paczek :), ale najważniejsza najwięszka, mamy wkońcu tv który będzie odbierał :), pewnie głównie z netu będziemy oglądać ale już jest na czym :)
ok, muszę ogarnąc chałupke bo dopier co zjadłam sniadanie (wcześniej czasu nie było), nie piszę co już dzisiaj zrobiłam bo sama jestem w szoku, normalnie za cały tydzień, tak mi sią jakoś dzisiaj zgrywa że gładko załatwiłamodstawienie dzieci, zakupy 1 zakupy 2, obskoczyłam giełdę po rzeczy na bal do p-la balony itp, załatwiłam z księdzem zajęcia z religi, odebrałam kilka kurierów, sprzątnęłam toaletę Adzi miesięczną co sie odsłoniła jak śnieg zniknął, no i teraz się kawuję, sprzątnę i do p-la na wystepy Cinka, a na koniec spotkanie z radą rodziców jescze mam, także wieczorem zamelduję się jak całkowita dętka :)
to paaa
Dorka, teraz chyba nie powiałam co??? :)

WItam:)
Ech nienawidzę mieć na popołudnie, bo potem na nic nie mam czasu (czyt. na neta:-p)
Dziś II dzień białka z warzywami więc mam luksusy:-Dale powiem szczerze, że nie wiedziałam, że można takie fajne rzeczy na tej diecie gotować, jest nawet fajne forum i tam przepisów mnóstwo:tak:dziś robiłam bułeczki, mi po kilku dniach bez pieczywa smakują, ale M kręci nosem:-Djuż myślę co będę jadła za tydzień jak pojedziemy na narty mam nadzieję, że dam radę:-p

Andula no ceny są super, ale czas trzeba mieć żeby tam szperać i przeklejać te linki, ja tam czekam na przyszły tydzień, bo będę miała nową furkę:tak::-Dmoja Liwka swego czasu przykrywała się pieluchą, ale w pracy mam dzieci, które zasypiają pozakrywane, jak zasną to je odkrywam choć troszkę:-D
Post to rzeczywiście zabiegana jesteś:tak:
Sylcia no faktycznie ceny zabójcze, a może by się dało coś uniwersalnego wybrać, żeby były też potem na jakieś uroczystości, chociażby szkolne:tak:
Madzia dlatego mam po dwa foteliki:-Dno już trudno, szkoda że nie przeczytałam wcześniej, to bym skorzystała, mi zawsze też te zniżki przychodziły, tylko ja często jak widzę "reklamę" to kasuję esa i tyle:dry:
Dorka ale ja kupuję taką większą spacerówkę:tak:a Ty pewnie celujesz w coś ala parasolka? no i wychodzę z założenia, że wolę kupić coś taniej a używane (akurat teraz kupuję nowy) niż nowe, tanie badziewie na które będę klęła na każdym zakręcie:-p

No i już luty, jeju jak mi czas leci:sorry2:we wtorek Kuba jedzie na konkurs, także proszę o mooocne kciuki, coś nie zawsze trafia w tonację i w sumie łamię się czy w ogóle go puszczać:dry:a za tydzień jedziemy na narty, cieszę się:-ptylko czarujcie na śnieg:-pno właśnie Tosika by się przydała, ze swoimi czarami:-Dciekawe co u niej:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry, ale mi się chce spać :no: zaraz jadę na zajęcia, a muszę ogarnąć dzieci;
Kic mnie Danio ratował :tak: jak słodkiego mi się chciało; kupowałam największy i jadłam cały dzień czasami po troszku...
Dorka spóźnione życzenia dla Sebastiana :tak: ale masz dużego syna :tak:

miłego dnia!
Sylcia a strój na zmianę musi być? jakie koszty, straszne...
cieszę się, ze u nas zrobili Komunię w 3 klasie :-)

p.s. muszę iść do fryzjera i kupić koszulę i nie mam kiedy :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry