reklama

Lipiec 2009

No to i nam się wkońcu udało :-):-):-) mój TŻ wyjechał dziś ze swojm lapkiem na cały dzionek i byłam odcieta od netu :wściekła/y: mój modem zes..ł się całkowicie i do końca umowy będę sie z nim męczyć ... do serwisu go napewno już nie zawiozę (cztery wizyty), bo przy tych idiotach prędzej urodzę niż znajdą usterkę.
Napiszę kruciutko bo oczko mi się przymyka :
Gratuleczki dla wczorajszych wizytujących za udane wizytki :-):-):-)
Moc zdrówka i pozytywnej energii dla wszystkich mamusiek i jak najmniej nerwów z naszymi skarbeczkami :-):-):-)

Śpijcie słodko kochane :-):-):-) milusiego poranka :-):-):-)

reklama
Witam się i ja tak środowo-czwartkowo;-)
Ja dziś 3noc z rzędu miałam przespaną średnio. Najpierw nie mogłam zasnąć, potem się budziłam przy zmianach boku, a w końcu o 4 wstałam i do 6 z groszami czytałam książkę. Teraz znowu spania nie widać...
Byłam po kasę:tak: i mam znowu co wydawać;-):-p Potem popędziłam na zakupy i tak zeszło nie wiem kiedy...
Co do tego porodu lotosowego to jak o tym usłyszałam, to myślałam, że sobie żarują ze mnie. Ale jednak to prawda:szok: Nie wyobrażam sobie tego, bo nawet zwierzaki odgryzają pępowinę i pożerają łożyska (albo się im zabiera i wywala). Dzis był bardzo dobry dzionek na funkcjonowanie, bo ani zbyt gorąco ani parno nie było:tak:
\Zmykam poczytać, albo pospać chwilkę, bo rodzice do mnie jadą:tak:
A poza tym to z narzekań: nasiliły mi się strasznie bóle w pachwinach, spojeniu łonowym i biodrach jak leżę na boku:-( Nic nie pomaga, ani poduszka ani masaż lekki. Poczekam do 37 tyg i wtedy chyba pojadę poklepać tyłek na jakiejś grubej spokojnej kobyle, coby szybciej się rodziło to moje małe Szczęście:rofl2:
Życzę więc spokojnej nocki, bez częstego wstawania i bez bóli i innych niedogodności:-)

ja tez jeszcze witam sie z wami w dwucalosci :tak: choc jak gabiaz bardzo bym chciala aby juz bylo po wysztkim meczarnia ciag dalszy:no: w przenosni oczywiscie , bole nieustepuja , podobnie bardzo mocne kucie w dole i ciagle ale to ciagle naprezony brzuch jak by mial zara explodowac. Z nockami rowniez bardzo podobnie nie przespane , budze sie co chwile nie chce mi sie spac az do rana a dzidzi jak nie ma to nie ma jeszcze na swiecie. Najwazniejsze ze moj ukochany termin dobiegl 37 tydz. jak by co to moge rodzic , ale jeszcze nie czas wynika z tego:no: Ide jutro na badanie kontrolne i zobacze czy rozwarcie mi sie zwiekszylo od zeszlego wtorku mam ogromna nadzieje ze tak, jak bede wiecej niz 3-4 cm to powiem ze mialam obiecane przyspieszenie porodu. Jutro rowniez moja siostra przyjezdza z polski wiec bedzie mi naprawde razniej ;-). Bylam dzisiaj sie pozegnac w pracy po calym tygodniu wolnego :tak::sorry: milo bardzo bylo az mi sie lezka okazala szczeze mowiac to rozbeczlam sie jak niemowle nie bede sciemniac. Przy okazji objadlam sie wspanalych ciast i samych pysznosci:tak::-):happy::happy:
No ale pozdrawiam wszystkich mocno serdecznie i zycze spokojnej nocki i bez meczrni:-p:no:;-)buska mamusie i dzidziusie

Ostatnia edycja:
Goteczko
ja bym się chetnie zamieniła terminami porodu, zazdroszczę ci że u ciebie to juz całkiem niedługo, wytrzymasz, a jak ci biadolenie pomaga to narzekaj póki możesz bo jak się dziecko pojawi to mozesz nie mieć czasu;-)
Monia
trzymam kciuki za szybko koniec męczarni, jesteś na takim etapie że możesz już rodzić więc mam nadzieję że lekarze coś z tym zrobią i nie będziesz już cierpieć

Witam się i ja dziś w wydłużony weekend:-) Dziś planujemy ze znajomymi grilla robić więc mam nadzieję, że pogoda się utrzyma. Muszę zajrzeć do ogródka po sałatę i rzodkiewkę, ale nie byłam tam od tych deszczy więc się obawiam że busz tam będzie:baffled:
Ja w dzień czuję się dobrze, śmigam, ale wieczór i noc jest ciężka, Bolą mnie tak samo biodra, krzyż i brzuch. Niby śpię całą noc, ale rano to pół przytomna jestem.
Ja obrączkę ciąglę mam:-), ale po cięciu obrączki chyba przez Iwon to codziennie sprawdzam:tak:

Widzę dziewczyny po nocach buszują:happy:
Gabiaz jak czytałam to, to mi się skojarzyło z jakąś sektą, może to by było korzystne dla dziecka, ale właśnie nie naturalne, brrr trochę tak jak dziwolągi byśmy z pępowiną wyglądały:laugh2:
goteczka nie dziwię się, też od 39 tygodnia, jak doczekam, to będę chyba biegać, żeby mały przyszedł na świat, szczególnie, że w moim terminie mój mąż będzie miał problem z urlopem:baffled:
Monia ty chyba musisz tak jak goteczka robić wszystko, żeby maleństwo już wyszło, powodzenia na wizycie życzę, może ci w końcu lekarze pomogą:tak:
addaa też bym się wystraszyła takiego śluzu i dobrze wiedzieć, że te zabarwienie brunatne musi być.
Hania02 witaj na forum:-)
fioletowa, mam nadzieję, że masz roplanowany weekend, bo samemu siedzieć nie polecam.
stopi, faktycznie teraz musisz być dzielna, ale z tego co czytam jesteś twardą kobietą:tak:tylko dużo pozytywnego nastawienia musisz wyłapać:-)

dzień dobry! ja też w sumie jestem nowa,bo mniej więcej od tygodnia pojawiam się tutaj. witam więc wszystkie koleżanki, których jeszcze nie znam.

jesteśmy już po śniadanku,pyszne omlety roboty mego mężusia.uwielbiam wolne dni od pracy,bo wtedy on robi śniadanka.
tak też od rana mam dobry humor.

w nocy dobrze śpię, przynajmniej na razie, takiego snu życzę wam z całego serca.maleństwo śpi też, dopiero rano zaczyna się kopanie,a raczej przeciąganie.ile nam to radości sprawia!

o porodzie myślę z lekkim przerażeniem... makro, mój mąż też może mieć problem z urlopem w czasie przewidywanego porodu... a poza tym... ja nigdy nie leżałam w szpitalu, oczywiście poza swoimi narodzinami, pewnie dlatego na samą myśl mam dreszcze

Goteczka- jakbys bardzo chciała, to ja mam pare okien do umycia:)...po takim maratonie na pewno by Cię ruszyło:P
...ja wczoraj wybrałam sie na zakupy dla maluszka. Na szczęście najpierw popatrzyłam na ceny na allegro i nie dałam sie naciągnąć. W sumie musze tylko dokupic gaziki, podgrzewacz i rożek. Bo te towary były w sklepie o 100% droższe niż na allegro.
Moje dziecie właśnie sobie czka. On tak sobie lubi ze 3-4 razy dziennie. Ciekawe, ze moje starsze dziecie tez czkało ciągle w brzuchu a potem poza brzuchem ciagle miało czkawke przez pierwszych pare tygodni.
Powiem Wam, że mój brzuch wcale nie wygląda jak brzuch ciężarnej. Jest tak zdefrmowany zwłaszcza jak leże, że dokładnie można zobaczyc gdzie jest pupa i główka. Czasem wyglada to baaardzo dziwnie.

Witam :-) GABIAZ ten porod to jakis koszmar, jak dla mnie ... takie zacofanie. Ale znam pare , gdzie kobieta rodzila w domu, a ojciec dziecka przegryzal pępowine zębami!! Dla mnie to tez niefajne !!:-( MAKRO - musze dac rade i dam :-) Nie ma juz odwrotu, juz nie moge powiedziec - wycofuje sie , nie rodze heheh :-) :-)Wczoraj smiala sie z lekarzem, ze tatus dziecka cwany jest i na gotowe przyjedzie, jak mala juz bedzie mniej plakac :-) Spokojnie damy rade i same urodzic :-) GOTECZKO - spokojnie poczekaj jeszcze chwile i zbaczysz lada dzien zacznie sie porod !! :-)

Hej dwupaczki :-)
Ja dziś pierwszą noc od niepamiętnych czasów zasnęłam jak było ciemno ( hehe sukces normalnie). Budziłam się co prawda w nocy kilka razy ale dało się po wizycie w łazience zasnąć:laugh2:
Chyba większość z nas chciałaby żeby nasze Maleństwa już się urodziły. Faktycznie od 37 tc trzeba chyba zacząć łazić po schodach maratony urządzać to może się uda wcześniej. Ale tak naprawdę to już i tak nam bardzo mało zostało:tak: Pamiętacie jak marudziłyśmy w 1 trymestrze ? A tu proszę już trzeci dla wielu już na wylocie dla reszty prawie.
Teraz jakoś strasznie szybko czas leci.

Miłego dnia :-D

reklama
witajcie witajcie :-)
z tymi pracami rozmaitymi na wywołanie porodu to coś nie tak :-( wczoraj pomimo sporego bólu w kroczu dzielnie latałam po naszej budowie i robiłam zdjęcia i .... NIC!
dziś od rana urządziłam sobie maraton ogrodniczy i poprzesadzałam wszystkie kwiatki w domu (a jest ich hmmm... kilkadziesiąt) - przy tym kucałam, schylałam się, wyciągałam i ... dalej NIC :-( - ja się tak nie bawię.... :baffled::crazy:.
Chociaż ... z drugiej strony jak mnie rano dzisiaj złapał taki przeszywający ból od brzucha po kręgosłup to poważnie się wystraszyłam bo myślałam że to JUŻ i ... ze strachu aż rozwolnienia dostałam. Hmmm.. i tak źle i tak niedobrze :szok: - i jak tu dogodzić ciężarówce???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry