reklama

Lipiec 2009

Witam w to świąteczne południe
Wiktoria wczoraj została u moich rodziców na noc a dziś poszłam po nią i byłyśmy na procesji a teraz tylko skończymy gotować obiadek i czekam na męża bo dziś pracuje

Witam nowe mamusie w naszym gronie

reklama
Dziewczyny ja Wam zazdroszcze bo teraz w kazdej chwili mozecie sobie urodzic, a ja jestem jeszcze w tej grupie ryzyka i jakbym teraz urodzila to po 1. byl by to przedwczesny porod, po 2 dzidzia pewnie musiala by polezec w inkubatorku.
Poza tym jestem dzis zła obudzilam się z bolem podbrzusza, takim jak na okres ale po czasie przeszlo, poza tym czuję ze robia mi sie hemorodiy w poniedzialek ide do lekarza mam nadzieje ze przyjmą mnie gdzies odrazu masakra :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:a nadomiar złego mam problemy z migdalami :baffled::baffled::baffled::baffled:
matko i jak tu nie marudzić, normalnie rano beczalam jak głupia,
jeszcze zaraz przyjdą goscie, a ja w ogole nie mam humoru

p.s co do tych hemoroidow znacie jakies skuteczne mascie ??? ktore mozna stosowac w ciazy ?? mnie w ogole tam nic nie piecze itd tlko czuje takie guzki :zawstydzona/y: , albo jakies domowe sposoby by sie tego pozbyc ?? w ogole to dbam bardzo o diete itd codzieniie jem duzo owocow i przede wszystkim pije duzo wody jak widac z mizernym skutkiem :( tylko czuje od kad maluch jest glówką na dole taki ucisk
:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
adddaaa- ja wprawdzie jeszcze nie łykałam ale zamierzam jutro sobie zakupić coś co poleciła mi moja ginka a mianowicie lek o nazwie CYCLO 3 FORT - poprawia krążenie i powiedziała mi że dzięki niemu można też uniknąć hemoroidów po porodzie.
informacje o tym leku możesz poczytać np tu CYCLO 3 FORT KAPS. 30 KAPS. - Apteka internetowa Mediweb.pl - Sprawdź najszerszą ofertę i kupuj leki nie wychodząc z domu
preparat jest ziołowy i co ważne nie ma ŻADNYCH przeciwwskazań do łykania go. Ja akurat teraz hemoroidów nie mam bo nie mam też zatwardzeń ale od czasu do czasu popijam sobie błonnik (colon c) i jako wegetarianka zjadam bardzo duże ilości warzyw i owoców

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja nie wiem, ale po tych moich skurczach i akcja, ze mala zjechala juz za nisko i przymusowym lezeniu z nogami w gorze u mnie zostały juz wspomnienia. Oczywiscie na no spie forte juz od konca ciazy, ale czuje sie jakbym wogole nie byla w ciazy. I jak dla mnie to bym mogla jeszcze mala tak z 3 msc ponosci w brzuchu, bo wogole mi juz nie dokucza, a mam jeszcze duzo spraw do zalatwienia przed porodem :-) Brzuch owszem mam caly czs twardy jak kamien, ale jzu sie do tego przyzwyczaiłam. ADDDAAA - mnie hemoroidy mecza juz bardzo dlugo. Co chwila leci mi krew i bol straszny - ale tez juz sie z nimi zaprzyjazniłam ;-) Mozna moczyc pupke w misce z woda i wyciagiem z kory dębowej.I w porownianiu do tych bolesnych skurczy co mialam ostatnio to wszystkie inne moje bole sa jak pestka :-) Wszytskim Wam zyczę takiego samopoczucia jakie ja mam!!!

Ostatnia edycja:
mogę Ci stopi jedynie pozazdrościć ale... cóż ja mogę zrobić jak mój brzuch (tak na oko) jest conajmniej 3 razy większy od Twojego :baffled:- mam chwilami wrażenie, że Szymuś waży już z 15 kg!!!! :szok::szok::szok::-D

GOTECZKO - masz racje, ze ja nie mam pojecia jak wiekszosc kobiet z duzymi, czyli normalnymi jak na koniec ciazy brzusiami musi sie meczyc !! I cos czuje, ze nie bede miala okazji tego stanu zasmakowac :-) Wiem, ze Ty juz bys chciała byc po i tego z calego serducha Ci zycze, bo Ty juz spokojnie mozesz rodzic. Szymusiowi chyba jest za dobrze w Twoim brzusiu i jeszcze troszke chce w nim posiedziec!!! :-)

Witajcie dziewuszki :-)

Jesli chodzi o brzuszek to tez mam wieeeelki i ciezki. Na szczescie w niedziele siostra do mnie przyjedzie na 2-3 tyg i mi troche pomoze w porzadkach przed przyjsciem maluszka na swiat :tak::tak: Przynajmniej nie bede musiala tego sama robic. Skurcze mam dalej pomimo tego ze biore juz 1,5 miesiaca tabletki :szok::szok: Juz mam powoli dosyc :wściekła/y::wściekła/y:

Jesli chodzi o hemoroidy to na szczescie nie mam tych dolegliwosci,ale za to wyszlo mi juz kilka rozstepow :angry::angry: A ponoc dobry krem mial mi pomoc :angry::angry:

AGNIESZKA - dobrze, ze siostra przyjedzie i Ci pomoze!! teraz jak Ty jestes w takim stanie i masz skurcze to zapomnij o porzadkach tylko leż. Bo ja skurczy sie doigrałam własnie przy pracach przy remoncie i generalnych porzadkach. A co do rozstepow to neistety ja wyznaje zasade , ze zaden krem nie pomoze jak maja sie zrobic. :-( Ja nie smaruje sie kremami na rozstepy , wogole odstawilam wszystkie balsamy i od tej pory skore mam w super kondycji. Po ciazy mzoesz sprobowac smarowac go mascia Contratubex na blizny pomaga :-)

cześć dziewczyny

ja nockę miałam spoko aż do 6, gdy babcia włączyła czajnik i sobie poszła... nie wiem co jej się nie podoba w czajnikach elektrycznych, postawi swój na gazie na najmniejszym ogniu i sobie potem gwiżdże z 10 minut zanim go usłyszy [ma problemy ze słuchem] za to ja słysze od razu, ale mi się z łóżka nie chce wychodzić :-( taki leń ze mnie

za to od rana, od tabletek cyrk, ledwo zdążyłam do łazienki, bo mało brakowało, a zarzygałabym sobie pół mieszkania :-( teraz siedzę i nic nie robię i może już więcej nie będę wymiotować, ale generalnie dzień już mam spaprany...
no i tak troszkę mnie kłuje w prawym boku, już w sumie trzeci dzień... ale jakby to był wyrostek to bym chodzić nie mogła, więc mam nadzieję, że to nic takiego...
no to sobie pomarudziłam

fioletowa, mam nadzieję, że masz roplanowany weekend, bo samemu siedzieć nie polecam.

a siedzę sobie u mamy, a w sobotę może pojedziemy na oblężenie zamku w międzyrzeczu, pooglądać sobie rycerzy :-) o ile będę dobrze się czuła

poczytam i idę spać ;-)

reklama
Witam wszystkie dziewczyny póznym wieczorem.
Właśnie wróciłam z urodzin szfagra, mój M. zasnął jak zabity :confused2:, więc mogę pobuszowac po necie.

Wczoraj byłam u lekarza, powiedział, że wszystko dobrze.

Mała w brzuchu szaleje, to jej pora i przy okazji ma czkawkę, myślałam że jak ma ją 2 lub 3 razy dziennie, to że to troche za często, ale z tego co czytałam to nie tylko moje Maleństwo tak ma, oby tylko nie męczyło się tak po porodzie.

Goteczko
Życzę teraz już dużo wytrwałości, bo już naprawdę teraz szybko się zleci. Nawet się nie obejrzysz a będziesz trzymac w ramionach swoje tak oczekiwane Maleńswo.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry