reklama

Lipiec 2009

no niestety u mnie też się już taka duchota zrobiła, że trudno wytrzymać :baffled::baffled:

Ja niestety na swoją pociechę muszę jeszcze poczekać - zostały 3 tyg
( tylko 3 tyg :-):szok::szok::-) czy aż 3 tygodnie :-):szok::szok::-) )

No u mnie też niecałe 3 tygodnie zostały (do terminu)...ale w tę duchotę traktuję to za AŻ 3 tygodnie...Wiem,że dla mojej córci liczy się każdy dzień w brzuszku i każdy gram na jej chudym ciałku...ale wiem,że przy cycochu szybciej by nabrała...bo jeśli ja narzekam i źle się czuję to ona przecież też...i wcale jej tam dobrze nie jest...tak mi się wydaję :confused:...ale nie wiem czy dobrze myślę...:dry:

reklama
Witam w tym upalnym i dusznym dniu :)

Widze, ze ten watek jest najczesciej odwiedzanym...dlatego tu podpytam :tak:

Co myslicie na temat opalania sie w ciazy? wolno czy nie wolno?

20090707134453.html

Ponoć wolno umiarkowanie...tak kiedyś gdzieś czytałam...ale mogą zostać nieodwracalne plamy na ciele...zależy jaką masz gospodarkę hormonalną czy coś takiego...;-)...osobiście widziałam kobietę po opalaniu i miała na twarzy naprawdę bardzo brzydkie plamy...:szok:

Ostatnia edycja:
witam sie ciepluchno:tak::tak:
ja slonca staram sie unikac ze wzgledu na goraca;-);-):tak::tak:
ale i tak juz opalona jestem, zadne plamska nie wyskakuja, ale ja zawsze mialam dobra cere do opalania, rozno pigment rozlozony
natomiast moja kolezanka, ktora rodzila w lutym, to do tej pory ma straszne plamy na buzi i ciele, i za cholere tego nie idzie sie pozbyc:-(:-(
tazke co organizm to inne reakcje na sloneczko...

Ja tez wlasnie czytalam duzo na ten temat i zadnych rygorystycznych zakazow nie znalazlam.
Jesli mama potrafi wylezec na sloncu to w niczym to nie przeszkadza.
Szczerze mowiac ja sie poopalalam, zadnych plam nie widze i mysle, ze miec nie bede, nigdy z tym problemow nie mialam i slonce szybko przyswajalam...
no ale jak wiadomo w ciazy to roznie bywa :-) zobaczymy..

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny :))

No ja dalej się kulam :P ledwo ledwo ale się kulam :))
Upał straszny i nie ma czym oddychać ... :( Już baaaardzo chciałabym urodzić :)
Nocka średnia ... troche spałam troche marudziłam mężowi ale w sumie od 9 do 12 przespałam bez problemu :P ;D

Przepraszam ale później znowu napisze bo ide coś zjeść :P ;)

witam się w ten upalny dzionek:-)
własnie weszlam do domku, córcię zostawilam z D;-) a co? niech się zajmie chociaz raz córką, jak go nigdy w domu nie ma! zresztą i tak ma ułatwione zadanie, bo nadmuchałam małej basen, wiec musi tylko pilnowac, zeby sie wody za dużo nie ożłopała:-)

Karola - na priva ci moge napisac co to za lekarz bo nie chce by mial jakies problemy bo moja cesarka jest ewidentnie ustawiona :) Ale Zeromskiego ci polecam - slyszalam wiele dobrego, jak sie chce rodzic naturalnie to wlasnie podobno tylko Zeromski. Kopernik to podobno rzeznia, odwiedzalam tam kilka miesiecy temu kolezanke i jak dla mnie horror ...

no to napisz napisz;-) ja o Koperniku slyszalam tyle róznych opinii, ze juz nawet nie pamietam wszytskich, ale głownie negatywne... zresztą mnie tam najbardziej odrzuca perspektywa rodzenia na kilkuosobowej sali, a jak chce sie rodzic z meżem to owszem można, ale pod warunkiem, że sala porodów rodzinnych bedzie akurat wolna, a z tego co wiem to jest tam chyba tylko jedna, a u Żeromskiego moglam sobie nawet sama wybrac sale, czy chce rodzic na zwykłej (wanna tam jest, ale mnie nie przekonała), czy isc sobie troszke poskakac na piłce (co za ulga;-))
za to na Kopernika bardzop dobrą opinię ma oddział patologii ciąży-> ja trafiłam tam już po porodzie bo się z boku na bok nie mogłam przewrócić, już nie mówiąc o chodzeniu, ale po jednej nocce wyszłam i czułam się o niebo lepiej:tak: porodówki nie widziałam, ale moja mama tam była po jekigoś lekarza i mówi że jak więzienie (łącznie z tym że kraty w oknach)

dziewczyny mam pytanie. Czy któras z was ma już rozwarcie i wyczuwalne błony płodowe? Kompletnie nie wiem co to oznacza. Czy to normalne przed porodem, czy powinnam iśc do lekarza? Strasznie jestem wyczulona na tym punkcie po stracie ciązy w zeszłym roku..

Jak byłam z córką w ciązy niczego takiego nie obserwowałam, była to bezstresowa ciąża. A teraz strach, strach, strach. Zadnych innych objawów nie mam, skurczy, plamień.

ja wiem tylko tyle ze mam rozwarcie na 1cm i gin mi powiedział, że napewno nie przenosze:tak: zresztą Natka też była terminowa, ale jakoś nie widzę, żeby się Juniorkowi spieszyło:confused: może weźmie przykład ze starszej siostry i zacznie się wychylać dokładine w dniu terminu?

Ja ze strachu może i wolałabym cesarkę, ale szczerze nie słyszałam od dziewczyn, żeby po 12h były w stanie chodzić jak po sn i dlatego do cesarki też mnie mocno nie ciągnie. Najlepiej bym oddała poród mężowi:0
Poród naturalny musi często przebiegać normalnie, bo by same położne go zwykle nie odbierały, lekarz byłby ciągle potrzebny i jednak tak natura nas stworzyła.

Ale co fakt każda powinien mieć możliwość wyboru, czy chce sn,cc, czy jakieś znieczulenie tak jak w niektórych cywilizowanych krajach europy, niestety Polsce daleko do takich ludzkich warunków.

oj tak, mojemu mężowi też by się chyba taki jednen poród przydał:tak:
ale co do wyboru, to też jest kwestia szpitala, bo ja jak rodziłam to tez chcialam zeby mi cc zrobili, ale to już chyba bardziej z paniki i niewyspania (wody odeszły mi o 21, skurcze pojawiły sie jakies 2godz pozniej i całą noc nie spała, a mała urodziła się po 9 rano), a i tak lekarze powiedzieli ze :no:. Teraz to się w sumie nawet cieszę ze mnie nie pokroili:tak:

Sie chyba wyspalam :) Moj malz odkryl... wentylator!!! I polecam bardzo bo spalam jak susel to 3, potem siusiu a potem sen do 6 :))) Tylko jak bedzie maluszek to chyba nie mozna miec wlaczonego bo sie mlody podziebi...

ostatnio coś czytałam wlasnie na temat wentylatoró i nie ma przeciwskazań, zeby byl włączony, ale wazne zeby nie był ustawiony na maluszka... zresztą podobno idealna temperatura spania to 20-22 wiec nawet czasami klimatyzatory polecają, zeby na chwile chociaz włanczac:tak:

Witam w tym upalnym i dusznym dniu :)

Widze, ze ten watek jest najczesciej odwiedzanym...dlatego tu podpytam :tak:

20090707134453.html

z tego co wiem, to brzucha nie wolno, zresztą ja osobiscie sobie nie wyobrazam zebym wysiedziala na słoncu:baffled: ale czasami wywalam sobie nogi na słonko, bo jakies blade mi sie wydają, a dekolt i rece mam juz jak murzynka, a wcale nie opalałam:tak:

WENTYLATOR !! Własnie .... zaraz powiem mężowi żeby mi załatwił bo się rozgotuje ;/
Miałam znowu jechac do rodziców na noc bo Mój idzie do pracy ale oleje to ... zadzwonie tylko do mamy i powiem żeby byla w razie czego w pogotowiu :))
A ja ... zrobie sobie gorącą kąpiel a potem opłucze zimną wodą bo nogi mam jak bańki 5 litrowe wody :D
'
Dzisiaj stwierdziłam że musze sobie zjeść troche rzeczy których potem nie bede mogla jeśc i pić tak więc pochłaniam 3 szklanke coli ... może malutkiemu zaszkodzić?? :(

:tak:

Ciut ciut na pewno wolno.;-):tak: Ale wylegiwania na słońcu raczej bym nie zalecała.:no:
Ja słoneczko kocham ale w tym roku schodzę mu z drogi jak mogę. Upały mi po prostu szkodzą. Nie dość że puchnę to jeszcze jakoś dziwnie reaguje płytkich oddechem. A o tym, że mi się momentalnie w głowie kręci to już nie mówię.... :baffled:
Poza tym, dzięki wyjściu na słoneczko zaopatrzyłam się w nadmiar piegów na ramionach, których notabene nigdy nie miałam. :zawstydzona/y::-p

A ja ... zrobie sobie gorącą kąpiel a potem opłucze zimną wodą bo nogi mam jak bańki 5 litrowe wody :D

Alusia gorącą kąpiel może jednak sobie odpuść.:confused::tak::tak: Chyba nie wskazana....

Ostatnia edycja:
Dzisiaj stwierdziłam że musze sobie zjeść troche rzeczy których potem nie bede mogla jeśc i pić tak więc pochłaniam 3 szklanke coli ... może malutkiemu zaszkodzić?? :(

mi już przeszła ochota na takie cuda, ale moze dlatego, ze się trochę pepsi ożłopałam już w ciąży... i w sumie mi nic nie było i z dzieciaczkiem tez wszystko ok:tak: wiec jak to się mówi: jak masz na cos ochote to znaczy ze Twojemu organizmowi tego brakuje;-) i widocznie "Musisz":tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry