reklama

Lipiec 2009

Cześc cioteczki
U mnie źle, bardzo źle :-( Byłam dzisiaj na tej okropnej rozmowie z prezesami. Niestety był tylko zastępca. I co usłyszałam? Że w styczniu będzie redukcja etatów. I że jestem na pierwszej linii do odstrzału. Jestem załamana. I wściekła. Wiecie co mi jeszcze powiedział? że on nie jest instytucją charytatywną, żeby tyle etatów trzymać :wściekła/y: A podstawą do zwolnienia ma być to, że gdy wróce z urlopu wypoczynkowego to po roku przerwy nie będe w stanie wszystkiego nadrobić i nauczyć się tego co powstało w czasie mojej nieobecności :wściekła/y: A wiecie jakie było najwieksze jego chamstwo? To już szczyt szczytów. Gdy powiedziałam, że chcę napisac wniosek o zmiane etatu to usłyszałam "Przeciez Ty dzisiaj jesteś na urlopie,więc nie mam podstawy aby ten wniosek przyjąć" I wyparł się tego, że na dzisiaj zaprosili mnie na rozmowę :wściekła/y: "On nic na ten temat nie wie" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem tak cholernie wściekła.. I bezsilna.. Nie zarabiam tam duzo, bo tylko 1300 na rękę, ale dla mnie i dla męża to majątek :-( Nie wiem co robić. Na przyszły czwartek jestem umówiona z prawnikiem. mam zamiar walczyć. Może nie o stanowisko, bo po dzisiejszej rozmowie straciłam całą swoja miłośc do tego zakładu, ale przynajmniej o satysfakcję. Tak na marginesie mam nagraną całą rozmowe na dyktafonie ;-).. Musimy tylko popracowac z bratem nad jego jakością, bo kiepsko słychać. A zaraz mam zamiar napisac ten cholerny wniosek o zmianę etatu i wysłac listem poleconym. Jak myslicie bedą musieli mi go uznać? Chcę mi sie płakać :sad:

Patra spróbuj skorzystać z art 186 u góry pkt 7. tam piszę ze mozesz złozyc wniosek o prace w zmniejszonym wymiarze pracy, najmniej na pol etatu. Wtedy rezygnujesz z wychowawczego. A PRZEZ 12 MIESIECY NIE MOGA CIE ZWOLNIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
to ja witam się z rana,
córcia wyspana,:-):-) bo jak zasnęła o 20,00 to obudziłam ją ok 24 zmieniłam pampersa, dałam butlę i poszła dalej spać, i tak słodko spała do 7.00 wziełam ja do siebie i do 8.00 gaworzyłyśmy, zjadła znowu butlę, pobawiłą się i teraz znowu ją coś po mału muli - i chyba zrobi sobie standardową drzemkę ok 45min,

tatuś jak zasnął o 24 to śpi dalej, kurcze ten to potrafi spać:tak::tak::tak:

a ja oczywiście nie wyspana, tak mnie kręgosłup boli, że :szok::szok::szok: nawet dwa razy po tabletki wstawałam i nawet paracetamol nie pomógł, muszę się w coś innego zaopatrzyć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

idę zrobić sobie drugą kawkę, miłego weekendu życzę bo nie wiem czy potem będę miała czas do was zajrzeć, bo dziś jedna imprezka-urodziny szwagra, jutro druga imprezka, a jeszcze i mikołajki i trzeba dzieciaczki w rodzinie poodwiedzać i drobiazgi do butów powrzucać:-p:-p:-p

rany kobitki jak Wy możecie tak długo siedziec na bb???:szok::szok::szok: ja siedze tylko wtedy jak mała nie chce spać, ale tak to padan o 22 i korzystam bo Julka budzi sie co 2-3 h na "podaj mamo smoka". Wczoraj zjadła o 22 i spała do 3 zjadła i od tej pory nic nie chce jeść:eek: wstała o 8, podaje butle a ta wypluwa, o 9 powtórka, o 10 padła spać. Mam nadzieję ze jak wstanie to coś zje, bo trochę mnie martwi to jej niejedzenie. Wczoraj cały dzien jadła po 40-60, tylko marchewki z ziemniakiem i jabłka po poł słoiczka wciągnęła.
adudz mnie kręgosłup całą ciążę nie bolał wogóle, a od czasu jak urodzilam i spie z małą od ok 3 nad ranem to mam takie bole całą dobę ze nic nie pomaga.
no i mam plan na ten weekend, chcę się wyspać więc........
powiedziałam mężowi "wybierz sobie jedną noc weekendową i spędzisz ją sam na sam z córcią, a ja ide sie wyspać do drugiego pokoju." o rany ale miał minkę:laugh2: teraz czekam na tą noc :-D:-D
spadam na allegro chce kupić małej jakiś kostiumik śnieżynki albo mikołajowej:-)

I ja też jestem .Noc była spoko raz sie obudziła moja dzidzia, pózniej juz o 5.00 i zostala w łózeczku .TAta w pracy,wogóle to ma przerab dzisiaj ,niee podaruje mu tego.
Wczoraj wrócili z tym autem,no i opijali siory samochód z tesciem.Ciekawe bo bez niej,heehee.No i w nocy co gadał pól przez sen po nietrzezwemu:crazy:.
Cos,ze swiat jest zryty,a ja sie pytam czego,a on ,ze ja tez jestem zryta i coś,że niechce kogoś skrzywdzić,no i już nie mogłam spać i myślałam,o co mu chodzi,może teściu coś mu nagadał!!:wściekła/y::wściekła/y::szok::szok:
JA DAM MU ZRYTA.

DZIS RANO MNIE PRZEPRASZAŁ,heehee.
ALE I tak focha zrobie:cool2:!!
Zaraz mu esa napisze ,że już do żony zrytej nie chce napisać,heeehee!!!

maylah-jak tam cz€wanie nocne na bb??;-)
no i noc napewno niie przespana co??:tak:;-);-):-)

beatko ta nasza nocna przypadłość to bezsennosc!!
Jak mnie wczoraj mąż ta zrytą zdeneerwował, to odechciało mi siespac znowu,ale jakos przemeczyłam.

Abudz miłych imrezek ŻYCZĘ!!!:tak::tak::tak::-)

SPADAM WAS POCZYTAĆ I DO ROBOTY ,KUPE PRASOWANIA MAM!!

I WSZYSTKIM MIŁEGO WEEECKENDU ŻYCZĘĘĘĘĘ!!!!

Patra z tego co sie orientuje, to p powrocie z macierzynskiego tak jak pisze Wilsonka nie moga Cie zwolnic przez12msc. Tylko nie wiem jak to sie ma do likwidacji etatow??? I wniosek chyba powinni Ci przyjac nawet jak jestes na urlopie.
mam nadzieje,ze uda Ci sie wszystko zalatwic po Twojej mysli!!!!!!! A jesli nie to pomysl mzoe nad takim rozwiazaniem (o ile jest to mozliwe): isc na wychowawczy aby miec wszystkie swiadczenie i pracowac gdzies indziej np. na umowe o dzielo. Pracodawcy chetniej zatrudniaja osoby na umowe o dzielo , bo malo to ich kosztuje.

ale tu dziś pustki:szok:
my dziś lipa, Julki jedzonko dzisiejsze to :
3 w nocy - 120 mleka
11:30 - zupka 60 ml i 30 ml mleczka
15:00 - 80 mleka
15:30 - jabłuszko
19:00 - 100 mleka
masakra jakaś, nie wiem czy się martwić takim jedzeniem czy nie. W sumie niemowle podobno sobie krzywdy zrobić nie da, ale ja i tak się denerwuję.
Na allegro nic ciekawego nie znalazłam, za to w PEPCO kupiłam śliniaczek z napisem Merry Christmas i czapeczkę mikołaja za 6.99
Teraz Julcia zasypia, bujana przez tatusia, to mam chwilkę dla siebie, ale padam na twarz także marzę żeby mała usneła na noc i ja też chcę iść. Tylko znając mojego pecha to uśnie na 40 min i wstanie radosna skora do zabawy i zasnie ok 23.
Coś jeszcze miałam napisać, aaaa już wiem, wczoraj Julka o mało a połknęła by smoczek:szok::szok::szok: wpakowała sobie plastikiem do buźki tak głęboko ze tylko sama guma z buzi wystawała, tak się rozpłakała masakra a ja z nią. Przeraziłam się nie na żarty, musialam go jej w buźce przekręcic (z zablokował sie między dziąsęłkami) zeby wyjąć. Smok tt, uspkajający bez uchwytu ale chyba w pon pójdę kupić jakiś z uchwytem.
Tatuś ma jutro w nocy pełnić wartę przy Julce, ciekawe jak mu pójdzie:-D

PUSTKI ,ŻE SZOK:szok::szok::szok::szok::szok:!!!

BEATKO TO NAPRAWDE NIE BYŁO CIEKAWIE!!!:szok:
I w końcu sie doczekałaś męża warty,heehee!!Jeszcze lepiej nie wywoływac wilka z lasu ,bo zdanie zmieni!!:cool:

A MAYLAH teraz przez tydz. nie siadzie na bb.,bo musi z mężem nadrobic zaległości!!

Wiecie co piekłam babke i piekarnik na sprale mamy,i jak ona urosła to mi w ciasto weszła.Popsułam tesciom piekarnik,teraz spirrale musze kupić,ehhh!!!
Nienawidze tych piekarników niedosć,że byle jakie to jeszcze wiecznie problem z nimi!!!:wściekła/y::crazy::crazy::crazy:

łomatko,ale produkcja. Nie było mnie pare dni, bo pisałam łosiowi prace na uczelnie a pozatym zmarła moja sąsiadka, która była moja nianią w dzieciństwie i nie miałam weny do kompa. No ale wracam, będę starała się nadrobić zaległości, obiecuje. Mój młody skapnął się, ze stópki można wsadzać co buzi i przy każdym przebieraniu siłuje się, zeby mu je z paszczy wyrwać i wszadzic rajtuzki. Ciotki dopadł szał prezedntów i już dzisiaj dostał pierwszy Mikołajowy prezent. Dwa bączki ze światełkami. Gapił się jak zachipnotyzowany.No i prześliczne pielucho majteczki z raczkiem (jego znak zodiaku) na pupie. Zrobie zdięcie to wkleje...no a teraz spadam nadrobić zaległości:)

reklama
Hej.. włąśnie oglądam na TVN'ie tą komedię "Starsza pani musi odejść"... jakie to głupie :-D ale jakoś nie mogę się zebrać do łóżka. Mam nadzieję, że Adaś dzisiaj będzie dobrze spał, choć dzisiaj duuużo wrażeń, ludzi i prezentów :tak:

Dobrej nocki życzę :-) i mnóstwa prezentów od św. Mikołaja :cool2: lub jak ktoś woli od Gwaizdora :elvis:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry