reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

hej babki.nie jestem w stanie was nadrobić,jeśli coś pominęłam i nie zareagowałam, to przepraszam.zostałam sama w domu,bo mąż wyjechał,więc nikt mi nie pomaga w sobotnim sprzątaniu.a roboty mam do zarąbania...
Beacia! byliśmy u alergologa, dostaliśmy dwie maści recepturowe,jedna witaminowa,druga do stosowania sporadycznie z hydrocortisoni,czyli jak wybadałam najsłabszym sterydem, do odczulania clemastin.zalecił dietę wg swojej listy.w zasadzie zgadza się z tym,co miałam do tej pory.zrobił też usg brzuszka i na ulewania dostaliśmu helicid.przyznaję, ze wykupiłam tylko maści, na razie nie chcę go faszerować lekami - po szczepieniu dostał gorączki.acha, do nawilżania ciała po kąpieli zalecił lipobase,ivostin,cetaphil,physiogel,nonobase lub atopiclair - używałaś coś z tego, bo ja nie wiem,na co się zdecydować.
ogólnie spodziewałam się czegoś więcej po tej wizycie...
pozdrawiam

reklama
ja wpadłam tylko na chwilkę, żeby powiedzieć, że u nas jednak była to trzydniówka:tak:Mały dzisiaj jest cały w ciapki... I cieszę się bardzo, bo martwiłam się, że to coś poważniejszego.
Uciekam dalej sprzątać, bo później mamy gości....
Całuski dziołszki. I miłego weekendu Wam życzę.
papapa

Witam mamuśki
U nas nocka taka sobie, ale nie należała do najgorszych!
Piszecie o smoczkach , mój Maks ma taki własny prywatny kciuk się nazywa, jak znim jadę na dworze, a Maks go ssie to wzbudza ogólne poruszenie!
Alusia mój Maks też budzi się co chwilkę, po prostu taki już jest , a po za tym one teraz ząbkują i to może być przyczyna złego spania!
Ola85 dobrze ,że wszystko ok
Justysia masz po prostu oszczędnego chłopaka , Staś nam gdzieś klucz z szafy schował i nigdzie go nie ma, on w przeciwności chowa w różne miejsca i sam nie pamięta gdzie!
dobra zmykam sprzątać łazienkę!

Melduje sie:-)
Jeszczcze podłgi mi zostały do umycia i bedzie wsio i obiadek trza zrobic.Małż w domu ale jakby nie było,bo albo drzewa urąbac,albo gdzies jedzie w najlepszym przypadku w garażu siedzi.Na 17 jedziemy na zbiorowe urodziny dzieci szwagra,kurcze tort jeden a prezenty trza było kupic trzy,ale ja tortów i tak nie jadam raz ze nie lubie a dwa ze nie moge bo djetka skazowa.Kurcze ciagle wydatki a pensja jedna,no ale co zrobic,dwoje z nich to nasze chrzesniaki.
Oj biednie z jednej pensyjki,a tu węgiel sie skonczył i drzewa końcówka:crazy:
kaciuszka nic mi te preparaty nie mówia,pierwszy raz o takowych słysze,ja osobiscie kapałam jakis czas w emulsji emolium i szampon też emolium,szamponik jeszcze sie nie skonczył ,a teraz kapie w płynie do kąpieli nive i czasem dolewam do wody parafiny i wtedy juz nie nawilżam,czsem smaruje małego oliwka,a czesciej mleczkiem nawilżajacym hipp i mały ma fajnie nawilżona skórke,nie widze potrzeby żeby kupywac cos specjalnego,buzie smaruje kremem nivea,albo z emolium trójaktywny,albo ta mascia witaminowa,mascia przeważnie na noc.A na bardzo alergiczne zmiany mamy chyba laticort czy jakos tak tez ma mało sterydu,uzyłam go jak mały miał niecałe 3 tyg, i drugi raz musiałam jak napiłam sie mleka sojowego,teraz po kurczaku te zmiany były całkiem inne i stosowałam puder w płynie i zyrtec,a i wapno syropek.ładnie szybko zeszło.
Dzis jadł 3 dzien jagniecine i chyba jest wszystko dobrze,jak do jutra nic nie wyjdzie to jutro dam bebilon pepti,mam nadzieje ze w nim zasmakuje i nic mu po nim nie bedzie,chcem mu nieraz dawac na noc bo on mnie tak wypompuje w dzien przez to ze nie chce jesc zup i kasz ze na noc nieraz juz cycków braknie i dostaje jakies resztki,a moze i w kaszkach na mleku zasmakuje,oby.
niuta,justysia,kamlotka,stopi,vercik,alusia,adudz,olcia,heloł dziołchy:-)a reszta prosze sie zameldowac i odmaszerowac do mężów:-)

Wczoraj dziewczyny produkcje w pisaniu postow mialy na 200% to dzis trzeba wyrownac i jakos cicho na BB.... :-D:-D:-D

Co do smarowania dziecka to ja nic nie uzywam. Kapie mala w plynie Hippa i juz wiecej nic jej nie trzeba. Skorke ma sliczna, mimo iz przy nieodczynnosci tarczycy powinna miec bardzo sucha:laugh2: Kremu do buzi uzywam sporadycznie tzn. teraz jak mala jest na sloncu i mocno wieje. Krem tez mam hippa. Nie ukrywam,ze mala mi sie troche opalila na buzi ...

Hej Dziewczynki!

Napisze Wam tylko, ze zyje i zmykam.

Costam chciałam komus odpisac, ale juz zapomniałam:eek:. Wybaczcie mi to:zawstydzona/y:

Teraz mnie strasznie korci, zeby zajrzec do czerwcówek. Normalnie nie wiem czy dam rade sie powstrzynac:confused2:

Zycze Wam udanego weekendu, Kochaniutkie!
Pa!

ja na chwilkę, bo padam na ryjek.
Jula niby spoko, ale marudzi tak jakoś dziwnie. Wkurza mnie chwilami bo nie wiem o co jej chodzi. Do tego od 2 dni ślina kapie jej ciurkiem więc podejrzewam ząbki. Ale na dziąsełkach nic nie widać jeszcze:eek:

do południa spać chciala ale zasnąć nie mogła to spacerek od 11-13 zaliczony. Po obiedzie o 16 spac chciała a nie mogła i juz z płaczu usneła. Serce mi pęka jak ona płacze:-(

ja też jestem wrażliwa jakaś ostatnio (tj. od porodu) więc na to forum pewnie nie wejdę, choć znając moją ciekawość to zajrzę ehhh lepiej nie bo już dziś 2 razy wyłam (przy próbach usypiania małej)

ogolnie mam dzis doła jakiegoś, wcinam czekolade, podgryzam pomelo . Krzesełko do karmienia ktore kupilismy musimy odesłać i czekac na nowe, bo to było fabrycznie źle złożone:crazy:
do tego obniżyłam w koncu łózeczko małej i co?? i du.. nie sięgam teraz żeby jej buziola dać:angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy::angry::crazy: żaaaal.pl jakby powiedziała moja 14 letnia siostra

Jula popiernicza po całym pokoju, a ja tylko ją odstawiam z powrotem na kocyk.
Kurde jak mi głowa pęka, wogole chce mi sie pić, choć ja nie piję .Ale dziś po tym durnym dniu chcę się spić i zasnąć jak niemowlę.

gustlicku cieszę się że w pracy jest ok, a tej paniusi to tak jak Ala napisała, podstaw nogę spod stołu
maylah, hahaha no może dziś oralnie pogadamy z mężusiem:-D on się biedak nastawia a ja liczę na sen juz ok 21 :-D

Witam się i ja.
Byliśmy dzisiaj na obiedzie u kuzynki M. Nawet fajnie było. Młody był super grzeczny, a jak gadał!
Anka i po coś tam zaglądała-trzeba było wierzyć na słowo i nie czytać. Ja jakoś nie mogę się pozbierać...
stopi za tekst o opalonej twarzy córci należy CI się klaps-my tutaj wyglądamy wiosny i nawet nie wiesz jak Ci zazdrościmy "tropików"!
olcia super że z małym już lepiej, niech zniknie ta wysypka jak najszybciej!
A gdzie się podziała Ewcia, Justysia?

reklama
Witam!

Ja dziś po zakupach, kupiliśmy w końcu rolety do salonu. No i fajny worek na zabawki dla Małgorzaty. Mieszkam tu pół roku a jeszcze tyle jest do zrobienia. Eh.

Co do czerwcówek to współczuje. Nie ma nic gorszego od śmierci dziecka. Zdarzają się też przypadki, że kobieta zgłasza sie do porodu z akcją porodową, w terminie w 40 tyg i okazuje się później że lekarze zbyt długo zwlekali i kobieta rodzi martwe dziecko. Żeby było mało, kładą ją na sale z kobietami, które mają świeżo urodzone dzieciaki przy sobie. Ona tak leży i słucha tego płaczu a jej dziecka nie ma...i jedyne na co ma ochotę to wyskoczyć z okna!!! Jak mi koleżanka o tym opowiedziała to myślałam, że tych lekarzy zaje:angry: Czasem porodem można źle zakończyć całą ciążę.

Dlatego trzeba dziękować, że Mamy zdrowe dzieciaki, które żyją i zdrowo się rozwijają.

Do góry