reklama

Lipiec 2009

Asiu, mam nadzieje,ze nie osmarkałam rękawa- dziękuję , już mi lepiej:-):-):-)
A co do problemu po CC, ja tez bardzo szybko doszłam do siebie, narazie odpukać nic mnie nie boli, ja za to mam strasznie pokrzywiony kręgosłup i czasem czuje w dole( tam najbardziej mam skrzywiony) ból w okolicy kości ogonowej,ale takowe juz czułam w ciąży:-(
Stopciu, nie martw się my tez jeszcze bezzębni :-D:tak::-D
Dmuchawcu, u nas było dokładnie tak samo z trądzikiem , na powietrzu i w chłodnym pomieszczeniu krosteczki znikały, tez mielismy tylko na policzkach i bródce, to były takie czerwone krostki, czasem z białym czubeczkiem, a czasem takie wągry. Ale my mielismy to dość zaawasowane, a byłaś u dermatologa? Bo mój pediatra to bagatelizował, mówił,ze to na pewno nie od jedzenia, a jak poszłam do dermatologa, to pytała czemu tak poźno i że ma straszne zaskóniaki:-( a masz jakąś fotkę? ja poszukam jakąś z trądzikiem Filipka i wkleje w odpowiednim wątku. Nam pomógł antybiotyk, NEOMECYNA-to jesc masc oczna:rofl2:i taka zawiesina z cynkiem-rewelacja, i póki co nie powróciło.
a na wysuszone policzki- mamy LIPOBASE, chyba 12 zł, bez recepty
A jeszcze mi sie przypomniało, mojej kolezanki coreczka miała bardzo duzo krosteczek na bródce , to lekarz powiedział,ze ma ostrą slinę:baffled: nie wiem co jej zapisał, ale nic nie pomagało, i po jakims czasie samo zeszło,ale trwało to z pół roku

A wogóle to melduje sie do słuzby

Męza dzis nie ma , to sie nudze:-p

reklama
Dzieki Madziu!
Mnie to na tradzik nie wygląda:no: Choć u nas tez są drobne czerwone krostki, czasem plamy, a skóra tam, gdzie sie pojawiają robi sie szorstka i gruba- taka skorupka.
A co to była za zawiesina z cynkiem? Robiona czy mozna kupic gotową? Ja uzywam kremu Diprobase . A mascia ze sterydem mialam smarowac trzy dni- dzis był ostatni i nie bede smarowac juz wiecej gdy wysypka wróci (prawie całkiem zeszła).

ta zawiesina była robiona wiem że głównym skłądnikiem był cynk
No i p.doktor powiedziała,ze w zadnym wypadku zadych masci sie nie stosuje, nie smaruje oliwką, jedynie ta Lipobasa natluszczac.
W ogóle to ciezko jest odróznic te wszytskie alergie i nietolerancje
Nie wem czy pamietasz ale Filip na poczatku miał straszne problemy, i tez z tych krosteczek czerwonych mu sie zrobiiły szorstkie bardzo , taka skorupa, dostalismy masc z hydrokortyzonem, i super pomogło na 2 m-ce, a ta dermatolog sie za głowe łapała, jak sie o tym dowiedziała,bo ten hydrokortyzon jest niedobry dla dzieci
Ja bym Ci radziła,jednak isc do dermatologa, bo zwykły pediatra czasem moze zaszkodzic, jak to było w naszym przypadku, przez to pogłebił sie ten tradzik pozniej

I tak chyba zrobie, mam tylko nadzieje, ze nie bede musiała jechac do Białegostoku w tym celu:sorry2: bo w grajdole lekarze specjaliscxi sa rzadkim zjawiskiem:sorry2:

Teskni mi sie za mezusie:-(

Własnie zjadam kolacje- 3 ogromne buły z wedlina:-D Ja to sie niedługo w drzwi nie zmieszcze- ostatnio tyje regularnie:szok:

Mi też się tęskni:-(:-(:-( Jakoś Aniu musimy tę noc wytrzymać.
A dzis jak T, dzownił, to Filip ucałował telefon, tzn. polizał, i powiedział, dadapapada:-D:-):tak:
no i śmiać mi sie tez chciało, bo dzis pierwszy raz moje dziecko jado jogurt i jak dalam mu ostatnią łyzeczkę i odłozyłam kubeczek, to taki krzyk :dadadadadada,
ATe nasze dzieciaczki normalnie rozumne są:-D:-D:-D

Aniu zyczę zeby Wam nie wyszła jednak ta wysypka i zebys nie musiała nigdzie jezdzic, :tak:

widzę, że jak nie ma mężów w domku to i kobietki czas na forum znajdują:-p:-p:-p
mój co prawda jest ale jak zwykle siedzi przed swoim kompem i robi jakąś kolejną stronkę internetową, więc tak jakby go nie było, :-(:-(:-(
mała zasnęła o 20.00 i mam nadzieję, że obudzi się dopiero koło 6.30-7.00
ja pewnie też się zaraz położę bo dziwnie zmęczona jestem, ostatnio jakoś bardzo brakuje mi energii, na nic nie mam ochoty, nic mi sie nie chce, i w ogóle jakoś tak dziwnie, niby wiosna i słoneczko powinny tej energii trochę dać, a ja się czuję tak jakby to się kończyła jesień i miała nadejść zima:-(:-(:-(
no nic nie smęcę tutaj wam, idę się położyć może jutro znajdę pudełeczko pełne energii rano przy poduszce;-);-);-)

Witam mamuśki , wpadam tylko na chwilkę, bo już na oczka nie widzę!
Justyś , Maks nie chodzi jeszcze na szczęście , bo to chyba już bym w ogóle nie siadła i chyba szybko nie będzie , bo chociaż utrzymuje równowagę , to się boi puścić , tylko w chwilach zapomnienia udaje mu się stać bez trzymanki i zrobić kroczek, a jak zauważy ,że nikt go nie trzyma to robi się twardy jak kłoda! A co do @ to dalej nic , ale brzuszek już mnie lekko pobolewa i nawet mi go już wybiło jak zawsze przed!

Adudz, no to zycze Ci kochana, zebys jutro rano te magiczne pudełko znalazła:-):-):-):-)
Niutko, u mnie tez @ wredna pewnie przylezie na samo wesele, a juz myslałam ,ze w pt dostane:baffled:

Aniu, trupem nam nie padaj, lepiej idz spokojnie spać:tak: i rano będziemy czekać na Ciebie

A ja musze pare przelewów porobić:baffled: Nie lubię patrzeć jak pieniądze znikają mi z konta

reklama
Adudz, no to zycze Ci kochana, zebys jutro rano te magiczne pudełko znalazła:-):-):-):-)

A ja musze pare przelewów porobić:baffled: Nie lubię patrzeć jak pieniądze znikają mi z konta

jak to mówią nadzieja umiera ostatnia więc jak na razie jeszcze w to wierzę :-p :-p :-p

a co do pieniędzy to ja też nie lubię jak mi z konta uciekają, i dlatego przelewy i rachunki są na głowie mojego męża, ja mu tylko przypominam, co i kiedy trzeba zapłacić, i on płaci

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry