reklama

Lipiec 2009

Jeżeli chodzi o wykrycie tak szybko płci dziecka to jest to raczej jeszcze nie możliwe... wszystkie dzieciaczki w tym wieku (płodowym) mają takie wypustki przypominające siusiaka... dopiero później albo rośnie (u chłopca) albo zanika u dziewczynki tworząc łechtaczkę :-) tak więc tak naprawdę wszystko jeszcze przed Tobą... dopiero tak koniec lutego początek marca jak sie dobrze ustwi to powinnaś wiedzieć :-D;-)

to samo słyszałam od swojego gina w poprzedniej ciąży, dopiero powiedział mi po 30 tyg.dla tego wiem, że jeszcze muszę poczekać...
ile jest przykładów, ze na 100% procent miał być chłopak a pojawiła się dziewczynka

mam jeszcze pytanie jak to jest w końcu z liczeniem tej ciąży, bo wg suwaczka, zaczęłam 15 tydzień, a wg. kalendarza 16
czy na suwaczka po prostu odlicza od tego 16 tyg no 15 tydz i 1 dzień
bo ja gubię się w tym ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Moja kolezanka, miala dwuch synow, podczas trzeciej ciazy, lekarz do samego konca na 110% byl przekonany, ze tym razem urodzi dziewczynke, i co?
Urodzil sie chlopak, tylko z BARDZO malym przyrodzniem :-D (cale szczescie juz nadrobil :-))
Takze dziewczyny, nigdy nie bedziemy miec pewosci :-)

U mojej kruszynki tez cos widac miedzy nozkami, ale lekarka odrazu powiedziala, ze nie ma sie co tym sugerowac. Na poczatku wszystkie dzieciaczki cos tam maja :-)

Kobietki proszę o info, jestem nowa i na razie jakoś nie mogę się odnaleźć :(... Jesli dobrze rozumiem ma okazje na tym wątki poznać koleżanki ciążarówki z terminem na lipiec :) (czyli w moim przedziale).... ale tutaj prowadzi się rozmowy tak wielowątkowo na jednym poście, czy gdzieś powinnam szukać różnych tematów o których rozmawiają lipcowe mamy?? wierzę, że nie uznacie mnie dziewczyny za ignoranta regulaminu (hihih) za to pytanie

Pozdrówki

Ania

dziękuję Kasiu, już spojrzałam - lista różności - cudownie!!!

a jeszcze jedno pytanie - jak dołączyć taki śliczny obrazek z info który tydzień? czy to indywidualny projekt :)

serdeczności Sidorek

odnośnie płci kiedy byłam w 12 tc na USG to lekarka tez mi powiedziała, że u dziewczynek w tym okresie jest przerośnięta łechtaczka która może wskazywać na 'bycie chłopcem' i wtedy faktycznie to loteria z określeniem płci choć na bardzo dobrym sprzęcie określenie jest możliwe ze sporym prawdopodobieństwem.
Ale teraz jak byłam - w 15 tc narządy płciowe (tak przynajmniej powiedziała mi ta lekarka i do niej raczej mam zaufanie) SĄ JUŻ wykształcone i raczej nie mam wątpliwości co do tego że to był ptaszek. Dużo też zależy od sprzętu bo również w 12 tc byłam na USG przy okazji testu PAPP-A i chociaż to była prywatna i w miarę dobrze wyposażona klinika to powiem szczerze, że patrząc na ekran na tamtym USG to w ogóle miałam wątpliwości gdzie jest dzieciaczek a to USG gdzie miałam robione genetyczne (na Agatowej) jest naprawdę dobre i wszystko doskonale widać łącznie z każdym paluszkiem w dłoni. Także ... jedno USG nie równa się drugiemu - jest SPRZĘT i sprzęt i tak samo rzecz się ma ze specjalistami którzy wykonują to badanie. Ja mam od początku zresztą przekonanie że to chłopak - po prostu tak czuję, poprawiła mi się cera, praktycznie przestały mi rosnąć włoski na nogach i mam wstręt do słodyczy - a to podobno też oznacza chłopaka:confused:
a jako ciekawostkę... tak wygląda interes chłopca w 18tc
picture2637.jpg
i chyba nie można już miec wątpliwości???

Ostatnia edycja:
Witam lipcowe mamy :)

Ja mam termin na 04 lipca. Jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka a le dzisiaj idę na wizytę może coś się pokaże :)

Jestem mamą prawie 2 letniej Helenki.

Mam nadzieję, że się tutaj we wszystkim połapię :rofl2:

Witam Wszystkie nowe Lipcóweczki - nasze grono sie powieksza, ale to bardzo fajnie.
Nie zaglądałam tu przez 2 dni i dzis miałam tyle do nadrobienia, ze nie wiem czy dam radę jeszcze cos napisać.

Dzień dobry!
;-) Podobno dłużej mamusie mogą ich poprzytulać niż dziewczynki, bo dziewczynki wcześniej robią się takie bardzo samodzielne.:-) . . .
Ja się z tym nie zgodzę - bo to mam córke - 6-letnia i do dzisiejszego dnia uwielbia sie przytulać, a to raczej chłopcy wczesniej sie odsuwaja od mamy - bo im nie wypada ;-)...

(...)
Co do becikowego to zgadzam się z Wami całkowicie. To tak naprawdę całe nic. Niania dla maleństwa + przedszkole Uli to już daje mi 1000 zł miesięcznie:dry:.
u mnie nie wystarczy 1000 zł na nianie i przedszkole - zobaczymy jak to bedzie bo nie wiem jak u Wa ale w Poznaniu strasznie ciężko jest znaleźć dobra nianie ze "normalne" pieniądze. Ja po cichu liczę na nianie która opiekowała sie Jagódką zanim poszła do przedszkola - tylko ze teraz opiekuje sie inną dziewczynka i nie wiem czy uda mi się Ją namówic do poworotu...

Goteczka gratuluję chłopczyka w brzuszku.

Na razie pozdrawiam i zyczę wszystkim Mamusiom miłego popołudnia.

Cześć dziewczyny. Nie wiem jak u Was ale u mnie śliczna pogoda aż mi się chciało wstać z łóżka. Zrobiłam małą rundkę na rowerze. Wczoraj ogarnęła mnie wielka chęć kupienia sobie czegoś i wyszperałam na allegro fajny sweter już go zamówiłam i licytuje też super kiecken może wygram. Dzwoniłam do fryzjera. Chce się obciąć tzn włosy znudziły mi się długie. W ogóle chyba ta pogoda nastroiła mnie do radykalnych zmian. Chyba porozmawiam z męże, żeby przestał już wyjeżdżać, bo mi go brakuję.:-(
Sam też zauważyłam,że mamy ten sam termin porodu się zobaczy, która będzie pierwsza:)))))
A co do określania płci to ja myślę jak większość z Was teraz jest jeszcze za wcześnie choć nie ukrywam, że sama bym chciała już wiedzieć ale, że jestem cierpliwa to sobie poczekam:-) a co? Mam czas, mi się nigdzie nie śpieszy.
Ale mam ochotę na kapuśniak z młodej kapusty dokładnie to chyba jarzynowa. Już nie mogę wyrobić. Muszę chyba przejść się do sklepu po kapustę. Na razie laseczki.
Jeszcze jedno pytanie. Wczoraj nie mogłam zasnąć, bo strasznie mnie bolała prawa strona brzucha w dole to chyba te więzadła macicy? Też tak macie? Nie wiedziałam jak się położyć, żeby zasnąć?

reklama
Asia mnie coś podobnego ostatnio dopadło ale z samego rana. Nie bardzo wiedziałam jak się ruszać żeby nie bolało. A nie mówiąc o tym że małe kichnięcie spowodowało, że zwijałam się w kłębuszek.

I no i oczywiście WITAM wszystkie nowe mamusie na naszym forum:-):-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry