także drogie dwupaczki... najważniejsze to NIE DAĆ SIĘ ZWARIOWAĆ! Jak to już nie raz było tu pisane CIĄŻA NIE JEST STANEM PATOLOGICZNYM po prostu musimy dbać o siebie najlepiej jak potrafimy i ... ALLELUJA I DO PRZODU!
reklama
daisy26
Fanka BB :)
Hej dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej,poraz pierwszy slyszałam jak mojemu maleństwu bije serduszko....cos cudownego....cóz to bedzie nowy człowieczek w moim życiu:-):-):-)
Koleżanka która w piatek trzynastego nadal lezy na ginekologii dawno juz po terminie i nic trzymamy za nia kciuki bo to juz ponad tydzien od kiedy lezy na porodówce;-)...
We wtorek 24.02 mam usg 3d ciekawe czy dowiem sie jakiej płci jest moje niuni...juz nie mogę cie doczekac....
Pozdrawiam
Koleżanka która w piatek trzynastego nadal lezy na ginekologii dawno juz po terminie i nic trzymamy za nia kciuki bo to juz ponad tydzien od kiedy lezy na porodówce;-)...
We wtorek 24.02 mam usg 3d ciekawe czy dowiem sie jakiej płci jest moje niuni...juz nie mogę cie doczekac....

Pozdrawiam
Ostatnia edycja:
kaaasiulka
Mama 2005 i 2009
Witam z wieczorka :-):-):-)
Oj dzisiaj miałam ciężki dzionek...dużo chodzenia...zaległe zakupy,potem stanie przy garach,zabawa z dzieckiem...achhhh...kiedy tu odpocząć :-(, faktem jest to że jak się siedzi w domciu to się nie ma na nic czasu
!!! A plecy bolą jak cholera,zresztą męczę się z nimi od pierwszej ciąży :-(.
Staram się nadrobić zaległości bo naprodukowałyście Kochane tego troszkę ;-) ale jakoś mi się już oczęta kleją a słysząc chrapanie mojego mężusia (no bo biedny zmęczony,jakby inaczej
) mam ochotkę wskoczyć pod kołderkę i wypić zrobioną herbatkę MALINOWĄ...a się przyda rozgrzanie bo troszku mi się dzisiaj zmarzło przez to latanie po dworku
........dobra,czytam troszkę i spadam do wyreczka :-).
Życzę Wam Kochane....miłego wieczorku i spokojnej nocki....w szczególności kolorowych snów

Oj dzisiaj miałam ciężki dzionek...dużo chodzenia...zaległe zakupy,potem stanie przy garach,zabawa z dzieckiem...achhhh...kiedy tu odpocząć :-(, faktem jest to że jak się siedzi w domciu to się nie ma na nic czasu

Staram się nadrobić zaległości bo naprodukowałyście Kochane tego troszkę ;-) ale jakoś mi się już oczęta kleją a słysząc chrapanie mojego mężusia (no bo biedny zmęczony,jakby inaczej

Życzę Wam Kochane....miłego wieczorku i spokojnej nocki....w szczególności kolorowych snów

Ostatnia edycja:
alicante
Zaciekawiona BB
Buziaki! Czas szybko leci a my wciaz nie znamy plci maluszka! 2 marca mamy szczegolowe badania i moze, moze...w Hispzanii troszke inaczej dziala system opieki nad kobietami w ciazy. Chyba zalujemy, ze dopiero niedawno znlazlismy prywatnego lekarza. Wydaje sie bardzo kompetentna i przemila.
Pierwszy kontakt jest z matrona-polozna kontroluje mase ciala, cisnienie krwi i prace serduszka jak juz jest slyszalna na jej urzadzeniach. Reszta w szpitalu, 4 badania usg w czasie calej ciazy, badania analityczne na zadanie. Nie wiem czy lepiej czy gorzej niz w Polsce...W sumie nie wiem jak to w Polsce jest zorganizowane...
Obysmy sie trzymali do konca tak jak do tej pory! Czego i wam zycze bo czuje sie rewelacyjnie od samego poczatku!
Pierwszy kontakt jest z matrona-polozna kontroluje mase ciala, cisnienie krwi i prace serduszka jak juz jest slyszalna na jej urzadzeniach. Reszta w szpitalu, 4 badania usg w czasie calej ciazy, badania analityczne na zadanie. Nie wiem czy lepiej czy gorzej niz w Polsce...W sumie nie wiem jak to w Polsce jest zorganizowane...
Obysmy sie trzymali do konca tak jak do tej pory! Czego i wam zycze bo czuje sie rewelacyjnie od samego poczatku!
daisy26
u gina byłam juz po 2 dniach od zatrzymania miesiaczki wiec bardzo wczesnie wszystko bylo zaplanowane co do dnia i mam nadzieje ze bedzie to chlopak bo celowane,od 9 tyg zalozyl mi karte gino, w 12 tyg.mialam pierwsze usg mojej fasolki,a teraz bylam w 19 tyg.na kontroli dostalam sierowania na morfologie i mocz i zjawic mam sie za miesiac...a 23 lutego czyli juz w ten wtorej jade do warszawy na usg 3d mam nadzieje ze bedzie juz widac korzen albo sikorkedaisy - no to gratuluję! ale czemu dopiero teraz po raz pierwszy słyszałaś serduszko??? późno dowiedziałaś się o ciąży?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
witam sie i ja wieczorowa pora;-)
u nas przymrozilo, minus 17 juz jest ale co tam
wlasnie wrocilismy z basenu z rodzinka, zajefajnie bylo sie popluskac
teraz to tak padnieta jestem ze oczy same mi sie zamykaja:-) moze spokojnie noc przespie??
a paczki mam pomrozone, bo te szwedzkie to taka woda![]()
Ja też chcę na basen i od miesiąca dojechać nie mogę

także drogie dwupaczki... najważniejsze to NIE DAĆ SIĘ ZWARIOWAĆ! Jak to już nie raz było tu pisane CIĄŻA NIE JEST STANEM PATOLOGICZNYM po prostu musimy dbać o siebie najlepiej jak potrafimy i ... ALLELUJA I DO PRZODU!
Amen! a żeby maliny wywołały skurcze to byś musiała zjeść ich świeżych z parę kilo a i na to nikt by nie dał gwarancji że zadziała

Kasiakom dziękuję za wyjaśnienie :-) Byłam przed podwyżką na zwolnieniu. To pewnie dlatego teraz muszę przepracować te pełne miesiące. A tak bym chciała już nie chodzić do pracy.... Czasem tak masakrycznie bolą mnie plecy, że na nic nie mam ochoty.
Kasiurek1983
Witam w czwartkowy dzień w świeto pączków :]
Mnie takze marzy sie basem ale poki co wole go unikac poki snieg na drodze bo nie chce sie przeziebic :] ale jak bedzie cieplutko to na pewno zaczne chodzic :]
Mnie takze marzy sie basem ale poki co wole go unikac poki snieg na drodze bo nie chce sie przeziebic :] ale jak bedzie cieplutko to na pewno zaczne chodzic :]
reklama