reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

witajcie dziewczęta:-)

zrobiłam sobie dzisiaj wycieczkę- wybyłam na badania o 9 i wróciłam o 15, bo zrobiłam rajd po sklepach-nogi mi wchodzą do poopy:-) zakupiłam spodenki w prezencie dla koleżanki synka, bo jadę w odwiedziny i spodenki dla swojego dzidziola-śliczne, czerwone za 7 zł!!!na przecenie w carrefourze:-D

tweenie no witki opadają, jak takie mądrości się słyszy i to jeszcze od lekarza:szok:
louise dziwne to z tym znieczuleniem, ginka na SR bardzo je zachwalała- że jeśłi nie przeciwwskazań i jest podane w odpowiednim momencie, to supersprawa, więc szkoda, że u Ciebie nie masz możliwości wyboru:crazy:
anetka no sen z jeżem-bardzo oryginalny-pewnie nie ujęty w senniku:-)
kasik powróciłaś w końcu:-) umówiłam się z położną (Anna Nikiel), mam nadzieję, że wbiję się dobrze w jej grafik:-D
ewa zalezy chyba od księdza i 'polityki' danego kościoła- u mnie w mieście są ze 3 takie kościoły, gdzie księża są liberalni i nie robią problemów, że bez ślubu, czy rozwodnik, a w innych oczywiście masakra i umoralnianie na siłę
Ewcik zdaj relację jak wizyta:-)
kropa no to kiszka, nie dość że nerwy bo cukrzyca, to jeszcze firma medyczna takie numery robi- masakra!!! u mnie na szczęście nie robią takich jaj:no:
perla no to niedobrze-wszystko ze stresu pewnie biedaczku:-(
Maruśka wycieczkka hahahha dobre, no w jakimś sensie tak-jedyna w swoim rodzaju i prawie all inclusive:-D

reklama
Mnie tez opanowal dzis len jak niektore z Was, ale nie poddalam sie. Zabralam syniola na basen. Boze, co za radosc nie czuc w wodzie tych wszystkich kg. Za to teraz chce mi sie okropnie spac.

A ja dzisiaj miałam aktywny dzień-polazilam z moją kuzynką po salonach ślubnych i po rossmanie i jeszcze spacerek i jak wrócilam do domu to padłam i tylko jem -cały dzień jem, ciągle jestem głodna i nic na to poradzić nie mogę.
Tiffi wez mnie nie załamuj,że Tymasz 4 kilogramy tylko na plusie-ja już mam +10 :((( więc niewesoło.
Perla to niedobrze, jedz lepiej do lekarza,zeby to sprawdzić i daj znać co i jak!!
Vanilka spij póki mozesz ,później nie będzie na to czasu ;)
Jedyneczka daj znac jak po wizycie-trzymam cały czas kciuki!!
Ewcik Ty również daj szybko cynk jak na wizycie!!

Jestem wreszcie:-p

tweenie nic nie wiem na ten temat:no: ja miałam siedzieć rok w domu a potem dziadkowie ale nasz firma coś nie śmiga jakbyśmy chcieli więc nie wiem czy nie będę musiała wcześniej wrócić do pracy. Tylko mi tak głupio teściów obciążać skoro siedzą już z 1,5 roczną obecnie wnuczką i potem i tak będą ja z przedszkola odbierać a tu już następna w drodze:-p

louise długo to trwało ale wreszcie usłuchała uparciucha jedna :-D A mój M to zebyś wiedziała że dzis mi cycki opadły:-D zamiast o porodzie była dziś kąpiel i mówię mu że było w szkole 2 tatusiów na 9 dziewczyn i wstydzili się kąpać a ten że on by zrobił pokazówe i wykąpał i to tak z jajem:szok: he he, jaki cwany jak go tam nie było a jak miał być ze mną za tydzień to zrzędził że to nie dla faceta zajęcie:-D eh baram jeden:-p o remont daliśmy na "szukaj fachowca" i mamy 3 oferty więc czekam jak ten co był dzisiaj z wyceną zadzwoni i terminiem i mam nadzieje że coś ruszy bo wykastruje tego mojego M chociaż hm może szkoda:-p:-D wieści z wizyty mam całkiem dobre i zaraz napiszę na wątku.:tak:

patipaula o to masz z głowy, ja mam w tym tygodniu rocznice, mam nadzieję że suknie będzie dobra bo jeszcze nie sprawdzałam i butów też:baffled:

louise he he ja też traktuje lody jako źródło białka :-) a a tym jajem bardzo sprytnie:-D

madzik a wiesz że ja też coś werwy nabrałam:szok: tylko raz dwa brzuch zaczyna twardnieć własnie albo cisnąć gdzieś w dole i koniec hasania:dry:

ewa81 ja nie wiem:no:

aneta faktycznie taki "koszmarek" :-D a to znieczulenie dożylne to chyba dolargan, ja miałam, nie znosi bólu ale otumania że człowiek nie bardzo kuma o co chodzi momentami więc łatwiej znieść ale będę się teraz starała obejść bez tego bo Emi potem musieli mocno klepać aby się ocknęła bo to przechodzi niestety do dziećiątka.:baffled: chyba że jest jakas nowość, będzie u nas na sr lekarz o tym mówił to zobacze;-)

dzamena wiginać, ja, sobie to wyobraziłam:-D non koments:-p

kropa przesada z terminem, na kij wtedy wizyta, rozumiem wszystko, że terminy itd. ale tu mamy do czynienia z zagrożeniem dla matki i dziecka więc sprawa priorytetowa jakby nie było, bez przesady, znowu takiej masy cięzarnych nie maja żeby nie dało się wcisnąć gdzieś wczesniej.

ewcik no widzisz a ja nie wpadłam nigdy na to żeby espumisan wziąść a może to czasem właśnie nadęta jestem a nie macica stwardniała:-p

perla cholera ale Ci się skrupiło na raz wszystko:sorry2: daj znać po wizycie w szpitalu, ja trzymam kciuki jak najmocniej żeby wszystko było dobrze!!!

maruśka w dzień i wieczorem karmiłam ją i odkładałam do łóżeczka gdzie sama usypiała a w środku nocy po cycu praktycznie zaraz zasypiała jak ją na ramieniu do odbicia miałam więc odkładałam już śpiącą do łóżeczka;-) a jak przestałam ją w nocy odkładać to jadła aż zasnęła przy cycu:-pna drugie karmienie tylko podciągałam koszulke, pojadła i znów nynała , no żyłyśmy w bardzo dobrej symbiozie:-)

Przylazł buc, pozycze lapka od Emi i przyjdę jeszcze:-D

Ja dzis tylko zaliczyłam wizytę u dentysty i wywiadówkę u dziewczyn. Jutro mam bardziej intensywny dzień.

madzik1980 ja tez tylko chodze i jem. Nic na to nie poradzę ze mnie ssie z glodu.

Tiffi tylko 4 kilogramy na plusie, :szok: ja tez bym tak chciała

jedyneczka dziewczynom buty cale szczescie były dobre i alby tez.

próbuję sobie zebrać info ze szkoły rodzenia i mam mętlik większy niż miałam...

Jak się nie znieczulę, to i tak będą mnie znieczulać do szycia i do badania przez wziernik?

ostatnio mi się przypomniało, że mi cesarka grozi, bo na połówkowym łożysko było bardzo nisko i jak się nie podniosło, to ciach-ciach :/
Mówili, że do cesarki dają znieczulenie podpajęczynówkowe i po tym przez 12 godz nie można się ruszać. Prawda czy fałsz? A jak jak z karmieniem wtedy?
Jakbym miała cesarkę, to nie mogą mnie całkiem uśpić? ja to bym nie chciała być świadoma przy tym :/

tiffi, cztery na plusie? Moje dziecko waży 2100, a gdzie jeszcze łożysko, gdzie wody płodowe, pępowina? Ja już 13 na plusie :(

A'propos terminów - właśnie mi umówili okulistę, na drugie badanie przedporodowe (bo pierwsze miałam dzisiaj i pani dochtórka stwierdziła, ze ona się w kwestii mojego porodu nie wypowie, bo nie ma nawet potrzebnego specjalistycznego sprzętu coby zbadać mi siatkówkę) na - UWAGA! - 18 czerwca! Hurra! Już się nie mogę doczekać, myślicie, że jakby co, to mnie z porodówki zawiozą?

hej dziewczynki:-)

właśnie wróciliśmy z wizyty-opiszę w odpowiednim wątku.. trochę jestem zestresowana po tym, co usłyszałam:dry:

Nie wiem jak Wy, ale ja nie nadążam Was wszystkich przeczytać niestety :-( forum rozwija się w błyskawicznym tempie, w sumie każde moje wejście tutaj to mam kilkustronowe zaległości ;-)

no i mam pytanko, które zadałam już co prawda post wcześniej, ale niestety nie uzyskałam odpowiedzi więc pozwolę sobie zapytać raz jeszcze
Jak jest z tym przedporodowym 'zwiedzaniem' szpitala? Przychodzicie i mówicie: mam zamiar tu rodzić więc wytłumaczcie mi co i jak? Idąc do szpitala do kogo się zwrócić w takiej sprawie, żeby nie spojrzeli na ciebie jakby się spadło z marsa?

ps. obudziłam się dziś wkurzona, znowu jakieś bzdety w głowie, tym bardziej potajemny ślub moje W z jakąś laską :-o
i rozbawił mnie też tekst matuli: Ty to tak ładnie w ciąży wyglądasz, że mogłabyś chodzić w ciąży co roku! :-D

Tiffi wybacz ale nie wierzę, to jest niemożliwe!! ja jestem 14kg na plusie..

tweenie
u mnie szkoły rodzenia niestety w mieście nie ma (60 tys ludzi - a co oni nie rodzą czy jaki grzyb?! ;-/) mnie też najprawdopodobniej czeka cc i powiem Ci szczerze, że po oglądniętych filmikach na youtube zaczynam się z tej wieści cieszyć.. (tylko pokręcone jest dla mnie to, że jak zapytałam mojej lekarki kiedy odbywa się cc, to ta odpowiedziała że dopiero gdy zaczyna się naturalny, gdzie WSZĘDZIE w internecie mowa o planowanych cesarkach to mowa o uprzednim ustaleniu terminu porodu a nie czekanie do naturalnego..) ale generalnie to chciałam tylko powiedzieć że mam odmienne zdanie co do znieczulenia a mianowicie w żadnym wypadku nie chciałabym zostać uśpiona, bo podobno po cc, przy uśpieniu od pasa w dół, normalnie po porodzie kładą na brzuch dzidzię i można karmić :-D a widzieć zabiegu i tak się nie widzi także o to nie masz się co martwić

jedyneczka jeśli chodzi o kastrację to to chyba chęć naturalna kobiet pod wpływem niektórych świńskich sytuacji ze strony mężczyzn ale fakt - jak tak się zastanowić to rzeczywiście szkoda - i w tej sposób nasi mężczyźni nadal chodzą i świnią ;-p ;-)
jeśli chodzi o espumisan to podobnież w ciąży nie wolno go brać

madzik1980 ja 10kg na plusie chciałabym mieć ;p

cynamonka zazdroszczę basenu, na początku ciąży byłam kilka razy ale przez moje dolegliwości gin mi zabroniła i o :-(

kropa501 to moje będzie chyba łyse ;-)

kama1986 vanilka ja też dużo śpię, a najwięcej chyba spałam na początku ciąży (wracałam ze szkoły, jadłam i jak już się kładłam to budziłam rano :-o)

kasik1106 niestety z tego co zauważyłam, to mężczyźni pracę w domu i zajmowanie się dziećmi nie traktują jako PRACĘ, która naprawdę wykańcza często bardziej od pracy zawodowej (szczególnie jak ktoś grzeje pośladki na krześli ;-/) a jako... OBOWIĄZEK (?!!!) ;-/

ewcik powodzenia na egzaminach!

Ostatnia edycja:
reklama
młoda mamuśka teraz to i tak jest spokojnie u nas. Jeszcze parę dni temu było tak, że szłaś pod prysznic, a tam 20 stron zaległości :)

Moja położna mówiła, żeby tak to zrobić. Iść na oddział i pogadać z nimi, co i jak

Do góry