Witajcie dziewczyny :-)
Rzadko się odzywam na ogólnym bo nie umie tyle siedziec przy kompie żeby Was przeczytac od deski do deski
Może najpierw co u mnie... Jutro wybije mi
35 tydzień. Skurczy przepowiadających, bóli i kłuć jest coraz więcej, zaczynam się czuć jak tykająca bomba zegarowa

Choć ogólnie czuję się dobrze, mimo bóli plecków i stresu że nie wyrobię się ze wszystkim (pranie i prasowanie mnie czeka - na szczęście mąż obiecał się podjąć prasowania

) to... z braku cierpliwości nie wyrabiam he he.
Mam przeczucia że urodzę już niebawem ale potwierdzi lub zaprzeczy temu ginekolog na wizycie w piątek... więc czekamy. A pro po rodzenia śni mi się to nadal po nocach - oj odchodzenie wód płodowych znam na pamięć

he he.
Wczoraj udałam się na spacerek, miałam do odebrania wyniki badań, więc poszłam na około i tak o to zahaczyłam o lodziarnię

heh a tam standardowe gofry z truskawkami
co ciekawe !! - zachcianki mi wracają i w ogóle wszystko jak na początku ciąży

mianowicie po pysznym goferku naszła mnie ochota na ... śledzia

więc teściowa dziś mi zakupi

he he.
Zaszłam wczoraj również do biblioteki zobaczyć co mają nowego w poradnikach

i wiecie na co się natknęłam? coś niebywale imponującego, zabawnego i ... pocieszającego (czyli nie tylko mnie jest tak dziwnie

)
Dziecko dla początkujących - Leszek K. Talko - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl
Polecam!! szybko się czyta

potem czekają mnie jeszcze : "Dziecko dla zaawansowanych" i "Dziecko dla profesjonalistów"

;-)
A pro po wyników... powiedzcie mi jakie badania Wam lekarz zalecał ostatnio? np. jaką Toxo? ja już raz miałam robioną tą IGg (rok temu) i znów teraz robiłam tą samą ( a co z IGm?

)
No i dostałam też już wyniki Hbs (żółtaczka) no i standard mocz i morfologia.
Ostatnio coś tam czytałam o badaniu HiV- jest już obowiązkowe? bo mój lekarz nic o tym nie mówił.
Vanilko pozazdrościć :-)
ewa81r oby się obrócił ! moja niunia zaczęła taakie fikołki fikać że nie zdziwię się jak mi powiedzą - cesarka bo dziecku się odwidziało leżeć główką w dół -

a dziś to mnie w ogóle mąż pocieszył- dzwonił do niego kolega że jego znajoma urodziła, zrobili usg, dzidzia główką w dół, ta idzie do toalety, potem już na "samolocik"

-p) lekarz bada a tu szok- na dole pupa...

no i poszła na cesarkę...
Gregorko
Jestem już na nogach, dziś postanowiłam poprać, poprasować i takie tam, mam nadzieję, że w końcu się za to zabiorę.
ja też zamierzam prasować

ciekawe czy nam się uda

he he bo ja zamierzam od tygodnia

W ogóle dziewczyny wszystkim wam udanych wizyt życzę i lekkich porodów... lepiej tak na zaś bo my wszystkie już taaaak blisko