reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

W naszym przypadku to nie takie proste dostać kredyt.Ja prowadzę własną działalność gosp.niespełna rok wię nie ma mowy, żeby udzielono mi kredytu na mieszkanie.Małżon też odszedł z pracy i otworzył swój biznesik.
Nie wiem jak u Was,ale jak zostaliśmy o jednej pensji(mężą) to po prostu nie dało się z tego utrzymać rodziny.Mieliśmy wybór albo wyjechać,czego ja nie chciałam,albo otworzyć coś własnego_Odkładamy na domek,ale tak jak już pisałam nie ma mowy o czymś wcześniej niż za 2-3lata.Teraz moja babcia dostanie po zmarłej cioci ok.150tys.,obiecała dołożyc nam te pieniądze:tak:
Na razie muszę się niestety męczyć z teściami.Wynajmowaliśmy wcześniej mieszkanie,ale to był koszt ok.2000na miesiąc,a ja wolę tą kaskę na dom odkładać.

reklama
Co to za mieszkanie ze 2tys./ miesiac:szok::szok: Ja mam prace na stale a M swoj biznes wiec na mnie bierzemy kredyt i na tesciowke:-) Z tymi firmami to tak jest ze minimum 2 lata musisz prowadzic wlasny biznes i jeszcze ci do kredytu biora abo 80% albo 30% dochodow , masakra, dlatego ja dziekuje ze pracuje w budzetowce ;-)

A ja ciagle latam dzisiaj, kurde zero objawow ciazy tylko bym biegala:szok: Mam nadzieje, ze dzidzia miewa sie dobrze i to poprostu II trymestr jest taki piekny ze ma sie mnostwo energii i werwy :-) I o dziwo nie chce mi sie jeszcze spac, no i w dzien nei spalam:laugh2:

Z tymi 2 tys.to trochę przesadziłam:zawstydzona/y::sorry:Za wynajem płaciliśmy 1100(2 pokojowe dosyc duże,komfortowe mieszkanie) do tego czynsz+ media i dojazd, bo niestety nie mam prawa jazdy.Córkę codziennie do przedszkola trzeba było zawieśc.Sporo zaokrągliłam bo jak włacamy kaskę na konto,na którym oszczędzamy,to nawet jak jest taki miesiąc,że więcej uskładać się nie da,to 2tys.zawsze wpłacamy,tłumacząc sobie,że to poszłoby na mieszkanie gdybyśmy je wynajmowali.To jest taka żelazna suma.
A propos prawa jazdy to opłaciłam je przed zajsciem w ciąże.Na teorię chodziłam,ale jak się dowiedziłam,żę jestem w ciąży to z jazd narazie zrezygnowałam.Instruktor namawiał żeby kontynuować,ale ja swoje,lęk mnie jakiś ogarnął.:unsure:
Robiła któraś z was dziewczyny prawko w ciąży?
Zmykam pomału do spania.

rybkabial Ty jestes matka dziecka i twoje prawa odebrac nie jest wcale tak prosto, co do ojca i wpisywania go w akt urodzenia dziecka to juz inna sprawa, jesli nie jestescie malzenstwem i chcesz zeby mial prawa to sam musi isc do urzedu i uznac dziecko !!! To ze ty powiesz ze on jest dzieckiem nic nie da, nie ma zadnych praw, gdyz w akcie wpisane jest ze na wniosek matki ojciec to NN. Inna mozliwosc wpisania ojca do aktu urodzenia dziecka jesli go nie uzna to proces sadowy jesli udowodnisz ze on jest ojcem sad kaze go wpisac w akt urodzenia i bedzie wtedy w nim figurowal jako ojciec, jesli nie bedziesz chciala nie beda mu nadane prawa. Sad moze go kazac wpisac jako ojca ale jesli nie powie ze nadaje prawa rodzicielskie to takich praw tatus nie bedzie mial. Jeszcze jedna istotna sprawa, jesli masz jakiekolwiek watpliwosci co do ojca dziecka nie ufasz mu czy cos podobnego, nie dawaj dziecku nazwiska po ojcu!!!! Bedzie masa problemow, nawet zeby dokumenty wyrobic bedzie problem.
Wszystko przetestowalam na wlanej skorze niestety :(
Dziecko ma moje nazwisko a jak chcialam wyrobic glupi dowod osobisty synowi zeby wyjechac za granice to byly schody ogromne i gimnastyka mimo iz ojciec ma inne nazwisko nie ma praw i w dodatku jest wpisany w akt urodzenia przez sad. Niestety kwestia biurokracji w PL to chory temat.
Rozpisalam sie okrutnie ale mam nadzieje ze cos pomoglam.

witam - po 3 dniach niepbecnosci...niestety znowu nie doczytam, co u kogo i jak...a wstyd!:zawstydzona/y:
ale juz sie tlumacze- samopoczucie takie sobie...dzis przycielam drzemke w ciagu dnia...a do tego czekam teraz na rodzicow, ktorzy do mnie przylatuja...i byly wielkie zakupy,przygotowania...juz odliczam minutki!:-):-):-):-)

Perla- odpowiedzialm Ci na priva- wezmiesz sie za to? uwazam Twoj pomysl- za superancki! podejrzewam, ze kazda sie z nim zgodzi!:tak::tak::tak::tak:
czy wiadomo juz cos co u Emih? i Karolci?

Newfie - dopiero teraz doczytalam...tak bardzo mi przykro...:-:)-( ...pewnie zadne slowa nie beda w stanie Was pocieszyc...badzcie silni!!!

Witam dziewczyny z rana:-)
Ja miałam weekend w biegu, sobota zakupowa...masakra:szok: na szczęście prezenty kupione, resztę listonosz przyniesie(mam nadzieje). Wczoraj rodzinnie, najpierw u teściów na obiedzie, popołudnie u rodziców...i nie wiem kiedy ten weekend minął.
Choinka stoi w pokoju ale wczoraj już nawet nie było kiedy ubrać...więc dzisiaj jak mąż wróci z pracy wreszcie ją ubierzemy.
No i na razie tyle...idę zrobić jakieś śniadanko bo maleństwo w brzuszku się domaga:tak:
Miłego dnia:-)

reklama
I ja się witam z rana!!
U mnie rówież weekend szybko minął - nawet nie wiem kiedy!! Sprzątanie i ostatnie zakupy!!
Samopoczucie lepsz, wreszcie to zmeczenie i senność przechodzi, chociaz mdłości doskwierają czasamie jeszcze.

Do góry