reklama

Lipiec 2010

Skrzat-oj to ciezko.Nie wiem co ci poradzic ,ja zreszta mam inne metody...Nie wiem,moze jeszcze mnie to czeka bo dzieci zaczynaja fantazjowac.Poki co ciesze sie ze odkad skonczyla 4 mc samodzielny sen uznaje za cos naturalnego.Przynajmniej do tej pory.Trzymaj sie.Moze to co robilas do tej pory pomoze?Czuwanie dopoki nie zasnie ?A jak wychodzisz w ciagu dnia to zegnasz sie z nia?Moze takie cwiczenia typu pokazujesz ze wychodzisz i wracasz po kilku min pomoga?
A ma malutka jakas maskotke ktora bawi sie tylko w lozku?

reklama
Elmoo, Dziewczyny - niestety nie sprawdziły nam się pieluchomajtki z Rossmana :( Pieluszka najzwyczajniej przeciekła w nocy, była cała mokra na zewnątrz jak tetra! Nie tak, że coś poszło bokiem, tylko najzwyczajniej przemokła caluśka pielucha :( Pidżamka mokra, śpiworek mokry, nawet trochę prześcieradło :( Pierwszy raz nam się coś takiego zdarzyło - na dzień na kilka godzin są ok, na noc się nie nadają :(

ja to na noc normalne pieluchy pampersa zakladam.Uzywam aktyalnie pampers active fit na zmiane z tymi a la majtki.Z obu jestem zadowolona.
W zlobku daja inne,wlasnie z tego sklepu ktory porownywalam do rossmana.nie przemakaja ale one mnie sie jakies takie twarde wydaja w porownaniu z pampersami...

Wczoraj siostra mojego spytala czy nie chcialabym chodzic na zajecia muzyczne z nia,jej corka i moja ale niestety nie pasuja mi dni.Tzn nie jest to az tak konieczne bo ona i w zlobku ma zajecia kiedy swiewaja i tancza.Wlasnie dzis napisali w dzienniczku ze piosenki po zajeciach spiewala jeszcze w lozku przed drzemka:) Skad ja to znam...:) Ona czasem ni z tego niz z owego zaczyna jakas piosenke z pokazywaniem.Od bardzo dawna to lubi.jak podrosnie to pewnie wybierzemy jej jakies zajecia tego typu;ruchowo-muzyczne.Poki co wydaje mi sie ze wystarcza jej to co w zlobku praktykuja.Az tak zaawansowana nie jest;)

skrzat nasza Gosia wczoraj dostałą dzikiej histerii przy spaniu, to upokoiłam ją w końcu gadaniem, że musi grzecznie spać, to w nagrodę jutro pójdziemy do parku i bedzie sama iść (iść to ostatnio jej ulubione słowo), wszystko konspiracyjnym szeptem... uspokoiła sie
nam też problemy ze spamniem zaczęły się od czwórek, teraz idą trójki i też jest różnie

Nef-pewnie ten twoj spokojny,cichy glos ja ulagodzil:)to tez dobry spodob:)Mowic tak cicho gdy one krzycza by chcialy przestac wrzeszczec i miec mozliwosc uslyszenia tego co mowi mama.Mialas jednak chyba szczescie ze mala nie napalila sie na ten spacer i chodzenie od razu bo one chyba jeszcze nie rozumieja co to za 5 min,za godzine czy jutro:)Moja jakby uslyszala ze sa plany to pewnie by natychmiast zerwala.

A propos nagradzania to ja jak najbardziej za.Bardziej niz karania:)Z tym ze postanowilam za pewne rzeczy nie nagradzac ale to takie moje myslenie ha ha.Np ostatnio moj mowi do niej ze jak zje obiad to dostanie deser.Ta uslyszala deser i oczywiscie chciala go natychmiast.Odechcialo jej sie obuadu.W rezultacie deseru nie dostala ale powiedzialam mojemu ze nie chce nagradzac ja za to ze wymuecie z talerza.Chce by jadla bo jest glodna a nie bo chce zadowolic mame czy dostac cos w zamian.

Elmoo, Dziewczyny - niestety nie sprawdziły nam się pieluchomajtki z Rossmana :( Pieluszka najzwyczajniej przeciekła w nocy, była cała mokra na zewnątrz jak tetra! Nie tak, że coś poszło bokiem, tylko najzwyczajniej przemokła caluśka pielucha :( Pidżamka mokra, śpiworek mokry, nawet trochę prześcieradło :( Pierwszy raz nam się coś takiego zdarzyło - na dzień na kilka godzin są ok, na noc się nie nadają :(

Kropa mi się to właśnie przydarzyło przy pieluchomajtkach pampersa - a w tych babydreamach nic suchutko a całe dwa opakowania zużyte już - a moja to raczej z tych duuużo siusiających:-D

U nas wczoraj Zet poszedl ją uspić, popłakała mu i porzucała się z 10 minut, ale udało mu się ja położyć i wyszedł jak już prawie spała i nie wpadła w dziką histerię, więc dzisiaj chyba znów on spróbuje, może ja juz jestem za mocno zestresowana, a ona to wyczuwa?
Co do pieluchomajtek to sie nie wypowiem, bo w sumie nie miałam jeszcze jak się trafią to kupię, my na razie zwykłe pieluchy, udało mi się w Biedronce kupic Huggiesy za 39 zl 87 sztuk:) z Babydreama miałam zwykłe pieluchy i były ok, my głownie na Dadzie jedziedzemy a noc i wyjścia Pampersy. A Basia ostatnio robi jakieś kupy mutanty, nie bobki nie luźne, tylko posrenie i normalnie na maksa jej sie nie mieszczą w pieluchę:(
Dziś smutny dzień, bo pożegnaliśmy Maleństwo:( straszne to nie moge się pozbierać!

skrzat-juz wielokrotnie (patrzac na rozne dzieci) stwierdzilam ze czesto pozwalaja sobie na wiecej przy mamie!

Moj dzien nie jest najlepszy.Dziecko niegrzeczne.zachowuje sie jak typowy dwulatek i cos jak krolowa...Oczywiscie jak ja w jedna strone to ona w druga tylko po to by pokazac ze sama bedzie decydowac gdzie idzie.Tzn tak jej sie wydaje...Raz w sklepie polozyla mi sie na podloge bo nie chciala usiasc do wozka.Bez krzyku i zlosci to zrobila;po prostu usiadla a nastepnie polozyla sie na srodku.W sumie mi sie spieszylo ale sobie poczekalam.Oczywiscie gdyby trwalo to za dlugo to bym ja zgarnela i tak czy tak wlozyla w ten wozek ale na szczescie po paru seukndach sama pszyszla pytajac czy usiasc...No ale kiedy dotarlysmy do samochodu zas w foteliku siadac nie chciala i juz musialam ja zmusic.
potem w domu tez nie najlepiej sie zachowywala wobec czego ladowala co chwile w przedpokoju i mogla wracac dopiero jak przestawala sie wydurniac.

Pojechalam specjalnie do innego miasta , nastawiona na zakupy i strasznie sie rozczarowalam.Glownie napalilam sie na zare ale tam nowej kolekcji tyle co kot naplakal...trzy kiecki na krzyz i to jakies sztywne,twarde.Inne dwa moje ulubione sklepy dzieciece zlikwidowali ...grrr.zeby calkiem nie wrocic z pustymi rekami poszlam do tej zary i kupilam taka prosta kiecke dzinsowa oraz koszulke PINAFORE DRESS WITH BOW - Collection - Baby girl (3-36 months) - Kids - New Collection - ZARA Poland

T-SHIRT WITH BOWS - Collection - Baby girl (3-36 months) - Kids - New Collection - ZARA Poland
w domu kiecka okazala sie na styk choc w sklepie myslalam ze ok i nie chce mi sie specjalnie jechac ja oddawac.mam nadzieje ze jedna znajoma mi wymieni ktora tam mieszka.Pffff

teraz jeszcze w wiosce kupilam kurteczke i tunike plus biale getry Tuniek Filou lichtblauw

Jack Flake lichtblauw
ale ogolnie nie wiem w co to dziecko ubierac.jakos nie wychodza mi zakupy,nie wiem juz co brac by dobre bylo...a to za dlugie a to za ciasne..czy wy tez tak macie.rzadko jestem z czegos bardzo zadowolona .

na koniec kupilam zestaw chyba 6 ksiazeczek,takich mini.z pieknymi obrazkami i twardymi stronami ale tanie jak barszcz byly.

ogolnie to lepiej wyobrazalam sobie ten dzien.napalilam sie a w rezultacie tylko znow mam ganiac i wymieniac...

reklama
Ja caly czas mam ubranka na 86mm lub 18-23 miesiecy i nie mam problemu z ubieraniem. Ciuchow ma pelno, ladnie w nich wyglada, wiec narazie zakupow nie planuję. Pewnei dopiero letnie sukienki jakies. i koszulki z krotkim rekawem, bo te mogą byc przyciasnawe do lata.

U nas robi się powoli rutyna, ze Pola sie budzi o 3 w nocy i nie hcce spac u siebie w lozeczku, wiec, zeby histerii nie przedluzac, bierzemy ja do lozka naszego i tam spi do rana. Zrzucam to na karb zebow, bo caly czas w buzi ma rączkę i slini się na potęgę.Ale oboje jestesmy juz taki niewyspani, ze mamy dosc!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry