reklama

Lipiec 2010

CZESC DZIEWCZYNY
ania pestka to super ze juz opanowane najgorsze mineło i teraz juz bedzie coraz lepiej,U mnie to takie przeziebienie konczy sie szpitalem dla mojego synka ,mały ma alergie na leki i ma astme wiec jak ma katar to zaraz sie dusi,od 2 lat jest nebulizowany i mamy juz serdecznie tego dosc bo kazdy by miał jakby musiał siedziec z maseczką na buzi 2 razy dziennie no ale co zrobic.Dziewczyny dawajcie swoim dzieciom zelki z tranem są rewelacyjne do tego vibovit co drugi dzien i sie maluchy uodparniają ,mój mały juz od 3 miesiecy zero kaszlu i kataru(odpukac w niemalowane)a tyle leków uodparniających co próbowałam to jest szok .

reklama
Vanilka to musicie miec naprawde dobrze wyposazony ten sklep, jesli nawet chalke macie... :tak:
u nas sniegu nie ma juz 2 dzien i temperatura na plusie! kochana spokojnej podrozy Ci zycze! ;-)
Mammi fajnie ze sie udalo z tym domkiem... :-) a z czym ta paste jajeczna robilas?
Mruczka ja spie na brzuchu i w poprzedniej ciazy tez spalam, a poniewaz nie mialam prawie brzucha to mi nie przeszkadzalo az do 8 miesiaca...
Atabe jestes mistrzynia jesli chodzi o zarelko! :-D
Ashika biedactwo, mam nadzieje, ze w koncu sie wyspisz... :blink:
AniaPestka zazdroszcze calej przespanej nocy! moj Kris budzi sie srednio po 3-4 razy! niewiwem czym to jest spowodowane, bo wystarczy ze podejde, poglaszcze, zrobie "ciiiiii" i zasypia... moze sprawdza mnie czy jestem w poblizu? :sorry2:
Dzamena widze ze masz charakterek! M pewnie dlugo tak nie wytrzyma... ;-)
Tiffi wspolczuje jelitowki! mam nadzieje ze juz jest dobrze! :tak:

dzamena mój synek też jest astmatykiem.:-(Dwa razy dziennie ma robione nebulizacje z Pulmicortu,a w razie kaszlu przy przeziebieniu dodatkowo Berodual i Flixotide przez tubę.Najgorsze jest to,że dla niego prawie każde przeziebienie kończy się zapaleniem oskrzeli.Powiem Ci,że ostatnio trochę się poprawiło,tzn.od momentu kiedy byliśmy z nim w instytucie gruzlicy i chorób płuc w Rabce,tam został dokładnie przebadany.Poza tym staramy się co jakiś czas zmieniać powietrze choć na kilka dni.Stąd też pomysł na wynajęcie domku poza miastem.Czasem jedziemy choć na 1 dzień do Rabki.Tam jest darmowa tężnia,wokół której się spaceruje i wdycha jod.Wiem,że w innych miejscowościach też są takie tężnie.Z tej desperacji zastanawiałam sie nawet na odwiedzaniem z małym groty solnej.Podobno niektórym to pomaga.
perla jajka,szczypiorek,trochę twarożku i majonezu.Zemdliło mnie od samego zapachu jajek.
Teraz już naprawdę zmykam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć cześć,
JA odpukać zaczynam spać, budzę się co prawda po kilka (a dziś chyba z kilkanaście razy) ale to lepsze niż wielka czarna dziura w środku nocy :tak: Dziś wydawało mi się ze ktoś chodzi po pokoju w nocy. Ostatnio gdy tak "czułam" zsmarła babcia mojego eksa, a potem mój ojciec :baffled:

Wyobraźcie sobie, ze wpadłam na to, dlaczego bolała mnie głowa. Może to zbieg okoliczności, ale byłoby dziwne. Odkąd brałam kwas foliowy+ tą samą dawkę w zestawie multowitaminowym się zaczęło... Jednak dawka 0,8 okazała się dla mnie nieprzyswajalna; 4dni takiej kuracji i 4 nieuśmierzonego bólu nawet w środku nocy. Dziś nie wzięłam i pierwszy raz tylko mnie tli... :confused:

Dzamena- współczuję tej całej sytuacji z M, ale dokłądnie CIę rozumiem. DOKŁĄDNIE. Mój M co prawda odpowiedzialny chyba od urodzenia, ale czasem szlag mnie trafia, jak nasze zarobki musimy dzielic nie tylko na jego dzieci z poprzedniego związku ale jego byłą, bo ta **** w życiu nie pracowała, pracować nie ma zamiaru i "czy stoi, czy leży to gruba forsa jej się należy", a on nie chce "walczyć" :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mruczka, ja śpię jeszcze na brzuchu :tak: choć troszkę tak bardziej na bok się kiwam :-p

Ania- pestka, to ty dziś mi narobiłaś smaku na jaja na twardo z majonezem i szczypiorkiem... Zaraz będę musiała zrobić sobie II śniadanie, bo z samego rana tylko jogurt wcinam i tak koło 10-11 głodna się robię :tak:

hejka!

ja też teraz wstałam dopiero:-) i idę robić śnadanko,zrobię sobie kanapki z serkiem w plastrach ze szczypiorkiem z hohlandu,uwielbiam,do tego pomidorek i majonezik:-)

smacznych śniadanek

mruczka ja nie śpie na brzuchu od początku ciąży,jakoś tak się boję

dzamena mammi przykro mi bardzo że wasze pociechy tak się męczą w czasie choroby i na co dzień, a Wy razem z nimi, bo wiadomo jak to jest jak dziecko choruje...
perla2212 ja to mam aniołka w domu jeżeli chodzi o spanie, ja do niego 3-4 razy wstawałam na początku tylko, jak miał pól roku to wstawałam 2 razy o odkąd skończył rok już nie wstaje,a karmiłam piersią 13 miesięcy od początku spał w swoim łóżeczku w swoim pokoju, przez pierwsze miesiące spałam u niego w pokoju obok na łóżku...ale moje dziecko to wyjątek...bo żadne dziecko u znajomych tak nie spało. Moja mam ostatnio powiedziała że taki śpioszek to mi się chyba już drugi raz nie trafi:no: a fajnie by było jakby się jednak trafił:tak:
emih jajka dzisiaj królują:tak:

wlasnie przeczytalam, co pisalyscie.
ania_pestka narobilas mi ochoty na te jajka-mniam :-) dzis zurek z jajkiem wiec sobie daruje ale jutro juz na bank zjem
dzamena powiem tak: wiem o czym mowisz. u mnie podobnie ale juz wyszlismy na prosta. rozumiem cie doskonale i twoje rozzalenie i pretensje.
emih jezeli chodzi o kwas foliowy to ja wlasnie nie mialam przepisanego osobno, a tylko w witaminach jako jeden ze skladnikow. chcialam zakupis dodatkowo sam kwas foliowy ale poradzilam sie aptekarki i powiedziala, ze dawka w witaminach jest zupelnie wystarczajaca i nie ma potrzeby brac dodatkowo-no chyba ze ktos ma anemie

a mam do was pytanie: slyszalyscie cos o tym ze kwas foliowy mozna brac tylko do ktoregos tam miesiaca ciazy bo potem juz moze szkodzic? chyba do konca 3go ale sie nie upieram

W Femnatalu Metafolin400 , który się bierze od 13 tyg, jest kwas foliowy, więc na pewno nie szkodzi.:tak:
Ja się dzisiaj obudziłam z bólem gardła, a mam gimnastykę i rehabilitację dzisiaj... Mam nadzieję, że się nie rozłożę.:-(

reklama
W Femnatalu Metafolin400 , który się bierze od 13 tyg, jest kwas foliowy, więc na pewno nie szkodzi.:tak:
Ja się dzisiaj obudziłam z bólem gardła, a mam gimnastykę i rehabilitację dzisiaj... Mam nadzieję, że się nie rozłożę.:-(
moze jakas mniejsza dawka jest? w sumie jak teraz powiedzialas o tym feminatalu, to mi sie przypomnialo, ze na tym co ja bralam (feminatal N) tez jest napisane ze dla kobiet w ciazy i karmiacych piersia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry