reklama

Lipiec 2010

no jak uwazasz :-) moze u was to faktycznie lepsze rozwiazanie. ja mam z rachunkami spokoj. moj ukochany choc tego nienawidzi, musi sie tym zajmowac: placeniem rachunkow, pamietaniem o nich i robieniem tak zeby nam na wszystko starczalao :tak::-) chetnie by to scedowal na mnie ale wie ze z moim roztrzepaniem szybko skonczylo by sie komornikiem, upomnieniami i tona kosmetykow :-):-):-)
widzisz u mnie jest odwrotnie nieraz jak byłam sama to musiałam sobie jakos radzic i biedy byłam nauczona,umiem zrobic z niczego cos bo mnie poprosto tego zycie nauczyło,co jest najlepsze ze wynajmowałam mieszkanie,opłaty za przedszkole itd i musiałam jakos zyc ,nigdy nie miałam długów bo tak jak napisałam wolałam suchy chleb jesc ,dzieki temu nigdy nie miałam kredytów a jak chciałam w koncu wziąc mój pierwszy kredyt bo nam zabrakło troche do przyjecia weselnego a robilismy sami to mi nigdzie dac nie chcieli bo nie miałam nic na raty i zadnej przeszłosci kredytowej.on teraz nawet głupiej telewizji nie moze wziąc na siebie przez te długi bo wtedy nabrali i jak tu normalnie zyc?

reklama
widzisz u mnie jest odwrotnie nieraz jak byłam sama to musiałam sobie jakos radzic i biedy byłam nauczona,umiem zrobic z niczego cos bo mnie poprosto tego zycie nauczyło,co jest najlepsze ze wynajmowałam mieszkanie,opłaty za przedszkole itd i musiałam jakos zyc ,nigdy nie miałam długów bo tak jak napisałam wolałam suchy chleb jesc ,dzieki temu nigdy nie miałam kredytów a jak chciałam w koncu wziąc mój pierwszy kredyt bo nam zabrakło troche do przyjecia weselnego a robilismy sami to mi nigdzie dac nie chcieli bo nie miałam nic na raty i zadnej przeszłosci kredytowej.on teraz nawet głupiej telewizji nie moze wziąc na siebie przez te długi bo wtedy nabrali i jak tu normalnie zyc?
dzamenko podziwiam cie, naprawde. ja nigdy nie umialam tak sie rzadzic, zeby starczalo ale tez nigdy nie bylam postawiona w takiej sytuacji typu "pod sciana". pewnie jakby przyszlo co do czego, to nie mialabym wyjscia i musialabym sie nauczyc. a z kredytami Cie doskonale rozumiem. u nas z tego wlasnie powodu wszystko jest niestety na mnie

zapomnialam dopisac, ze zadzwonilam do laboratorium i tak jak myslalam: za te badania 147 zl. niewiele sie pomylilam. wrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!! sama toxoplazmoza mnie dobila: 24 zl za kazde ig osobno. kombinuje jakby to zrobic zeby tyle nie placic ale nic mi nie przychodzi do glowy. kurcze jakby mi nie wbil tej pieczatki w karte ciazy to moglabym isc do poprzedniej lekarki i zrobic na kase chorych badania...wlasnie teraz mialam miec grupe krwi i hiv (razem60 zl) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dzamena wlasnie nie mialam i juz od paru lat mam sobie zrobic to badanie i ciagle jest coos wazniejszego. no a teraz nie ma juz wyjscia. najgorsze ze misiek tez nie ma a chyba tez powinien miec ta grupe krwi-typu czy nie ma konfliktu serologicznego, nie?

Cześć w piątkowe południe.
dzamena, mammi współczuję że dzieciaczki tak cięzko przechodzą choróbska, oby się ich jak najmniej imały.
dzamena poszukam tych żelek, dobra sprawa, ja Emi novorutin junior daje ale w tym półroczu już drugie przeziębienie choć dotychczas wogóle prawie nie chorowała wię może na ten vibovit się przerzucę - sama się na nim chowałam:tak:

emih może faktycznie to od kwasu foliowego te bóle, przecież każdy inaczej toleruje leki. A co ty piszesz że kasę twój płaci byłej?Ona nie może pracować czy jak?Na dziecko alimenty oczywista sprawa ale jej?

perla2212 moja malutka nocą dokłdnie jak ania_perla opisała, maży mi się aby tym razem też tak było:tak:
louise do 3 mieś. kwas obowiązkowo a potem wedle lekarza bo czytałam że faktycznie przy anemi jest wskazany a my te wyniki często mamy takie se:tak:

Emi niestety zozchorzała się na dobre, kaszek i gorączka 38, , leżymy, jakby coś gorzej gnamy do lekarza. Poczekam bo zazwyczaj przechodzi domowym leczeniem ale przez tą świńską grypę jestem bardzo wystrachana.

Na śniadanie buła z szynką i pastą pomidorową:-)

Czytam dalej.

Witajcie
Ja mam maks doła jakiegos-od 3 dni boli mnie głowa-bleeeee-już nie wiem co ma robić, ale Emih napisała,że chyaba ją boli bo za dużo kwasu foliowego-U mnei jest podobna sytuacja od paru dni łykam kwas foliowy plus dołożylam Elevit w których też jest kwas.Spróbuje zmniejszyć dawkę.
Wogóle marudna jestem przez ten ból głowy-zaczęłam się znowu zamartwiać,że brzuch mam za mały,że mało przytyłam (1.5 kg) itp, itp.
Siedzę też caly dzien w domu i może dlatego tak się czuję-zaraz idę na spacer,może jak się dotlenię to będzie lepiej.
Na dodatek jutro moj M obchodzi urodziny i mam dużo znajomych do nas wpaść , a ja już myślę co to będzie jak będzie mnie tak głowa boleć ........
Nawet sobie dzisiaj popłakałam z tego wszystkiego.
Idę na spacer odezwę sie później.Trzymajcie się cieplutko!!

Zajżałam w drodze,ale muszę to skomentować.

Broń Boże nie chcę się kłócić.Powiem Ci tylko tyle,że ja patrzę na to od drugiej strony.Mam dziecko z poprzedniego pseudo związku i nie widzę powodu dla którego facet miałby nie łożyć na dziecko.Skoro jak to określiłaś chciało mu się bzykać to niech do umie ponieść tego konsekwencje.Dlaczego tylko kobieta ma być tą odpowiedzialna???Ten ku.... co z nim mam dziecko nigdy złamanego centa mi nie dał,sądziłam się z nim i z funduszu dostałam aż 250 zł:shocked2:
Wtedy nawet te 250 zł mnie ratowało,bo sytuacje miałam krytyczną.Teraz odkąd mam Krzyśka zrezygnowałam całkowicie z tych ochłapów,ale kiedyś były nam z Izabecią bardzo potrzebne.Rozumiem,że byłej żony nie ma facet obowiązku utrzymywać ,czy spłacać jej długi bo i dlaczego???,ale do dzieci,jeżeli kobieta nie wyszła ponownie za mąż powinien dokładać.Nie obraż sie na mnie dzamenka,ale musiałam to napisać.Mam nadzieję,żę się nie pogniewasz i zrozumiesz też mój punkt widzenia.;-)

Zgadzam sie z mammi bo tez to prerobilam :-(

mammi co do groty solnej to nie wiem ale w Kopalni Soli w Bochni sa podobno swietne warunki i mozna sobie zalatwic pobyt na noc a juz sama wycieczka po kopalni to super sprawa nie to co rozreklamowana wieliczka, trwa ok 2 godz jest ciekawa nawet dla dzieci i zdecydowanie tansza niz wieliczka (osoba dorosla placi 30zl), my bylismy z synkiem jakos rok poltora temu bo jezdzil z przedszkolem i bardzo chcial zebysmy sami tez pojechali na prawde warto :tak: to jest oferta wczasow: *** Uzdrowisko Kopalnia Soli Bochnia i Hotel Sutoris - turnusy lecznicze, imprezy integracyjne, wczasy zdrowotne. Brzesko - Pałac Goetzów Okocimskich.
a to same noclegi: *** Uzdrowisko Kopalnia Soli Bochnia i Hotel Sutoris - turnusy lecznicze, imprezy integracyjne, wczasy zdrowotne. Brzesko - Pałac Goetzów Okocimskich.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry