reklama

Lipiec 2010

maruska moze to dziwnie zabrzmi ale na pewno bedziesz wiedziala o spaniu itp. JA tez na poczatkku spalam z synkiem w lozku, ale budzilam sie co chwile czy go nie zgniatam wiec szybciutko trafil do lozeczka swojego. Co do kolek akurat tego tematu nei przerobilam i mam nadzieje ze tak zostanie, ale przylaczam sie do mammi cieple oklady ale nie gorace na brzuszek i delikatne masowanie go.

atabeczy raczysz wrocic od rodzicow??

reklama
no tak pojawiłam się a tu pewno wszystkie już grzecznie śpią.
Ale mnie suszy, łażę po domu z butelką mineralnej w ręce:-)
Moje postanowienie, które wprowadzam od jutra - rezygnuję ze słodyczy, zajadam się ogórkami zielonymi, owocami i marchewkami w napadach głodu. Normalnie trzeba się wziąć za siebie.

Witam się po kilkudniowej przerwie!:-):-):-)

Weekend standardowo spędziłam u rodziców, oprócz tego zaliczyłam przedwczesny dzień babci i wszystkie odwiedziłąm z prezencikami:-).
Sobota upłynęła mi na pilnowaniu 15 - stoosobowej gromadki dzieciaków na urodzinach mojej 12 - letniej siostry. Szok, chyba nie mogłabym być nauczycielem, podziwiam wszystkie panie nauczycielki, szacunek. Człowiek jak jest dzieckiem, nie zdaje sobie sprawy jakim jest diabełkiem z wyglądem aniołka;-);-);-).

Wczoraj miałam do was zajrzeć, ale od rana byłam na badaniach okresowych. Nawet nie chce już mi sie pisać ile nerwów sie najadłam. Oj, dawno nikt mnie tak nie wyprowadził z równowagi, nawet mój M... W/g nich człowiek powinien znakomicie orientować sie w procedurach ich przychodni i z wielką łaską udzielają jakiejkolwiek odpowiedzi. Ja tam bywam raz na 4 lata tylko na badaniach okresowych, bo mieszkam w innym mieście. Na koniec jeszcze pani doktot nie chciała podpisać mi badań. Powodem była moja ciąża i praca przy komputerze. W/g niej ciągle obowiązuje zakaz pracy przy komp. w ciąży. Korzystałą z kodeksu z 96 r. i miała chyba z 70 lat. Ona powinna być już dawno na emeryturze. W końcu przyjęła do wiadomości, że wtedy chodziło o monitory, itd. Teraz jest sprzęt innej generacji i ruszyła sie po nowy kodeks. Masakra. Jak wróciłam do domu okazało się, że mam lekkie plamienie i pobolewa mnie brzuch. Położyłam się więc do łóżka i czekałam na rozwój wydarzeń. W razie czego miałam dzwonic do mojego lekarza. Ale przeszło:-). Pewnie z nerwów to było, a jutro mam wizyte u mojego gina to dokładnie mnie przebada.

Sory dziewczyny, że tak długo smęcę, ale musiałam się komuś wyżalić, a nikt mnie nie zrozumie tak jak Wy;-).

Życze miłego dzionka:-)

Ostatnia edycja:
I my sie witamy z rana i mamy pytanie: KTO MI ODDAL BEZSENNOSC????? Nie spie od 3:-(:-( A rano poszlam oddac krew i siuski do badania;-) Mam nadzieje ze zaraz mi sie zachce spac bo jak nie to bol glowy gwarantowany przez reszte dnia. A moze by tak jeszcze cos przekasic:-)
kasik a z tymi komputerami to chyba 4h max mozesz pracowac;-) Co????

Kasik służba zdrowia może nas wyprowadzić z równowagi:tak:
Ja wczoraj załamałam się zupełnie.Wyszło mi wieczorem zimno, poczytałam na necie i się strasznie zmartwiłam, bo opryszczka może być bardzo niebezpieczna dla dzidziusia. Z opisów wynika,że wargowa też, chociaż wcześniej myślałam inaczej:-( Podłamana poszłam do łazienki i zobaczyłam,że mam jakieś cztery kropki na ramieniu, jakby mnie coś ugryzło- w styczniu???? Jak zakaszlę, to mnie w dodatku boli brzuch:confused: MASAKRA W piątek idę do ginko, bo 3 tyg nie wytrzymam w niepewności:baffled:

Dokładnie, do 4 godz. można:-) Tylko, że to powinna wiedzieć lekarka z medycyny pracy i to ona powinna mnie uczyć, a nie ja ją;-)

Oczekiwanie - tak dla pocieszenia, to ja tez wczoraj poszłam niewyspanna na te badania, bo bezseeność też sie u mnie zdarza (na szczęście tylko czasami) i głowa też nawalała mi strasznie w pracy, bo apap na mnie nie działa. Jak tylko masz mozliwość, to zmykaj do łóżka i przespij się chociaż godzinkę, to najlepsze lekarstwo:tak:

Mruczka - to zmykaj do lekarza dla własnego spokoju.

Ostatnia edycja:
Ja mam mozliwosc bo ja na zwolneiniu siedze:-p Ale co jak sen nie przychodzi:-D Chyba sie obrazil na mnie. A jeszcze dzisiaj ksaidz u nas chodzi:shocked2: Moze wyjde akurat z psem na spacer a mama z siostra niech z nim gadaja:-D:-D:-D
Co macie na sniadanko bo ja nei mam pomyslu.

Oczekiwanie - to może wypij melisę. Ja na śniadanko miałam świeżą bułeczkę z szynką i do tego sałatka z pomidorem, papryczką, ogórkiem, świeżą cebulką i fetą, z pasteryzowanego mleka tak jak pisałyście;-)
Pychotka!:-)

reklama
Nadrobiłam:

Jedyneczka - ze mnie to znów sie smieją, ze co kupię to przerobię jak cos mi nie pasuje. A jak byłam w szkole podstawowej to bardzo lubiałam wyszywać i lubię do tej pory.Mnie znów odrzuciło od udek i pałek z kurczaka jak o nich pomyśle to :baffled:od razu mam przed oczami mięso ociekajace tłuszczem.

Vanilka - Ja tez brałam ślub w ciąży - ale wybawiłam się, az mnie mama uspakajała abym tak nie tańczyła.A slub brałam w 6 miesiącu.(bo na maj termin miałam a w styczniu ślub)

R.usałka - Super ze już wróciłaś. Współczuję wymiotów. Ach tez bym sobie pojechała do Egiptu :)

malewa - dobrze ze poprawa juz jest.

emih - zobaczysz wszystko będzie ok. Mała się super zaklimatyzuje w przedszkolu.

Supcio - ja cesarke miło nie wspominam-chodzi mi ból po niej. Jeszcze macica nie chciałą mi sie odkurczac i naciskali mi na świeżą ranę:wściekła/y::baffled:

Vanilka - Ja tez juz mam pierwsze zakupy za sobą. W Auchanie nakupowałam bodów (na krótki i długi rekaw-bo bo 3-4 zł były) i dwa pajacyki.

Mysza1984 - W pierwszej ciązy to nic nie kupowałam z wyprawki-kupili za mnie jak byłam w szpitalu i tylko przyjezdzali i pokazywali co kupili. Bali się-nie chcieli aby cokolwiek było wczesniej kupione.

Kasik 1106 - wspólczuję nerwów na badaniach okresowych.

Wczoraj miałam dzień zabiegany-więc nie miałam siły wogóle siadac do komputera. Jak wyszłam pare po 7 tak wróciłam po 17.Najpierw z dziecmi po specjalistach(z jedna ja do chirurga stomatologa-miała wyrywane dwa zęby 3 i 5 biedna napłakała się, a w tym samym czasie mąż z druga do alergologa poszedł) potem z soba do Endokrynologa i w odwiedziny do siostry. Powiedział ze za 3 tygodnie mam przyjść i powtórzyć wyniki TSH I FT4, i nie mam narazie się tym przejmować.Cos mnie od wczoraj kregosłup na dole boli.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry