reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Aneta a w ciaży już badałas morfologie?bo mi jeszcze nie zlecił-myśle ze jutro mi karze zrobić.Ja zawsze miałam dosyć dobrą hemoglobine-w górnych wartościach no ale zobaczymy.

reklama
Nie pamiętam, która z was wczoraj pisała o tortilli i wtedy poprosiłam męża by przywiózł. Co prawda z ledwością, ale zjadłam ( w środku był kurczak), ale jakbym miała go sama dotknąć to chyba bym nie dotarła do kuchni.
Ja miałam wyrzuty sumienia, że w domu taka lipa i dzisiaj pozmywałam i upiekłam placki z jabłkami, mąż się ucieszy a i ja parę zjadłam.
Ja jestem w szoku jak długo mogę spać, odpoczywać. Dobrze mi w tym tygodniu, bo pracuję w domu, więc odpoczywam i trochę leżę.

Co do naszych zmartwień, to każda z nas ciągle myśli, myśli co się dzieje, czy się dzieje i jak się dzieje, no i chyba nic tego nie zmieni. Co do USG pierwsze miałam w 7t jak się okazało, oczywiście musiałam trochę poczekać, ale widziałam serduszko i w ogóle jakoś tak miło było. Kolejną wizytę mam za 4 tyg. A wy w jakich tygodniach miałyście USG i kiedy następne?

Madziu mi nie zlecił za pierwszym razem morfologi ale koleżanka w laboratorium mi dodatkowo zrobiła,jak byłam za drugim razem to juz zlecił morfologie,jeszcze nie robiłam badań,zrobię w przyszłym tygodniu

Wiecie co, a ja jestem jakoś dziwnie spokojna i wyciszona jeśli chodzi o dzidzię. Wiem, że to o niczym nie świadczy, ale czuję się ok, nie mam żadnych plamień, lekarz w 8 tyg. powiedział, że ciąża żywa, serducho bije...I tak jak nic niepokojącego u mnie się nie dzieje, to staram się nie martwić. Zresztą jakoś tak pomyślałam,że co ma być to będzie...Oczywiście dbam o siebie i w ogóle, ale życie jest pełne niespodzianek...

Pomimo tego, że nie mamy ślubu, swojego mieszkania, a ja nie mam stałej pracy, to dzidzia wybrała sobie właśnie ten moment, i widocznie jest to najlepszy moment:-)

Ja maiłam robione w 9 tygodniu i 5 - tym dniu, teraz nie wiem czy mi lekarz zrobi, bo wtedy wszystko było o.k. Serduszko biło i nawet mój dzidziuś machał ledwo co wykształcona nóżką.:-) To było niesamowite, dopiero wtedy do mnie dotarło, że jestem w ciąży i tam u mnie w brzuszku rośnie sobie realny malutki człowieczek, aż mi się delikatnie łezka uroniła;-)
Ale mi zrobiłyście smaka na tortillę, a ja siedzę w pracy i juz taka głodna jestem, a jeszcze czeka mnie jedna sprawa do załatwienia po pracy...

Ostatnia edycja:
Nie pamiętam, która z was wczoraj pisała o tortilli i wtedy poprosiłam męża by przywiózł. Co prawda z ledwością, ale zjadłam ( w środku był kurczak), ale jakbym miała go sama dotknąć to chyba bym nie dotarła do kuchni.
Ja miałam wyrzuty sumienia, że w domu taka lipa i dzisiaj pozmywałam i upiekłam placki z jabłkami, mąż się ucieszy a i ja parę zjadłam.
Ja jestem w szoku jak długo mogę spać, odpoczywać. Dobrze mi w tym tygodniu, bo pracuję w domu, więc odpoczywam i trochę leżę.

Co do naszych zmartwień, to każda z nas ciągle myśli, myśli co się dzieje, czy się dzieje i jak się dzieje, no i chyba nic tego nie zmieni. Co do USG pierwsze miałam w 7t jak się okazało, oczywiście musiałam trochę poczekać, ale widziałam serduszko i w ogóle jakoś tak miło było. Kolejną wizytę mam za 4 tyg. A wy w jakich tygodniach miałyście USG i kiedy następne?

Ja pierwszy raz była w 8 tyg i wtedy było usg. Teraz będę w 12 tyg. i chyba też zrobi, nawet dokładniejsze, bo chyba w 12 bada się przezierność karkową, czy coś pokręciłam?

ale nabralam ochoty na nalesniki z jablkami:D:D jak sie lepiej poczuje to zrobie mniam mniam:D:D:D

ja usg mialam juz ze 3-4 razy:D:D:D serduszko juz widzialam 2 tygodnie temu jak mialam lekkie plamienia:) a w zeszly piatek juz widzialam jak bije i nawet pan doktor nam glosnosc wlaczyl:) teraz ide w styczniu:) i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
:) jestem dobrej mysli

reklama
Do góry