reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Ja też mam posprzątane:-D

Kurde ja tez jestem w lesie, bo to też moje pierwsze dzieciątko i jestem zielona w temacie kupowania czegokolwiek:-) ubranek juz troche mam, łóżeczko dostałam, stelaż pod wanienkę też więc o tyle dobrze

reklama
No my tez tylko lozeczko w "spadku "dostalismy i chyba to na tyle reszte pewnie bendzie musieli sami sie zaopatrzyc ,wiec trzeba myslec i robic liste

a ja to chyba jestem wyrodną przyszłą matką, bo niby to nasze pierwsze dziecko, ale jakoś jeszcze mnie nie bierze na żadne robienie listy i zakupy, pewnie jak zwykle zostawię wszystko na sam koniec narazie nie chcę dać się zwariować, chyba najlepszym rozwiazaniem jest kupienie najpotrzebniejszych rzeczy i kosmetyków a następnie dokupienie w razie konieczności. jedyne o co nie muszę się martwić to łóżeczko okazało się że moje własne jakimś cudem po rodzinnej wędrówce wróciło do nas do domu z bardzo dobrym stanie tak więc wymiana materaca i maluch będzie miał gdzie spać;-)

Gina, to przynajmniej jest nas dwie... :) a jeżeli chodzi o zakupy to dziś kupiłam sukienkę dla siebie :) w końcu ja też muszę się dobrze czuć, żeby dziecku było dobrze.... :)

Ojjj Patrycjo jeszcze nawet pewnie niedoszlam do połowy tego co jest potrzebne:)tak tutaj sobie poslucham i poczytam od dziewczyn i dopisuje:)a tak to jeszcze wchodze czasem na allegro popatrze

balkan co prawda to prawda, też ostatnio chodziłam po galerii i chciałam wynieść pół sklepu, ale niestety uświadomiłam sobie, że zaraz do połowy rzeczy bym nie weszła więc odpuściłam ... ehhh

Gina, ja we wtorek byłam w galerii, ale stwierdziłam, że zupełnie nie ma sensu niczego kupować, bo nie wiem, jak będe po ciąży wyglądać.... ja mieszkam koło bazarku, na którym mam zaprzyjaźnioną panią z ciuchami i właśnie tam sobie kupiłam taką ciuchową sukienkę za całe 40 zł na teraz... :)

ale jak czytam, co trzeba kupić dla dziecka, to coraz bardziej nie to przeraża.... chyba najbardziej to, żeby o niczym nie zapomnieć, ale też nie nakupować za dużo....

hej lipcóweczki

ja dopiero teraz mogłam tu wejść, bo miałam dziś w cholerkę roboty w pracy i to jeszcze na czas, aż się zestresowałam...ale ufff już to za mną:-p
biedne to moje maleństwo, siedziało sobie cichutk, dopiero jak godzina W minęła to sobie podskakuje - jakie ja mam grzeczne dziecko:-D

dołączam do grono wyrodznych matek;-) też jeszcze nic nie mam, na razie nie chce mi się latać po sklepach, a będziemy musieli, bo raczej nic nie dostaniemy - znajomi nie dzieciaci w większości, a w rodzinie dawno nie było małych dzieci

powoli wzięłam się za robienie listy no i wybrałam wózek - ale wirtualnie tylko
twierdzę, że mam jeszcze czas...

Za to dla siebie wybieram się na zakupy ciążowe, bo już sienie mieszczę w zwykłe ciuchy - wczoraj wcisnęłam się w sukienkę, a potem nie mogłam jej zdjąć, mąż mi musiał pomagać :szok:

aha - Marzenka gratuluję Klaudii :-) i gustu męża - imię naprawdę ładne

hanami witaj w kraju:-)

ja biorę Pregna Plus, czuję się po nich dobrze, ale co dwa dni - właściwie to nie wiem, czy właśnie nie odstawię, bo mam dobre wyniki i dopiero jak zapytałam gin czy mam coś brać to powiedziała " no może pani sobie trochę wziąć..."

Ostatnia edycja:
reklama
Witam was wszystkie mamuski

orchidea jesli chodzi o witaminki to ja biore FALVIT tanie w miare 30 tabl 15 zł

psotka juz wiem ze to badanie jest refundowane lekarz polecił nam zebym je zrobiła ze wzgledu na to ze mam ryzyko a nie poddałam sie Amniopunkcji

Byłam dzisiaj w MOPSI-e załatwic sobie zapomoge i strasznie sie pokłóciłam z babka która mnie prowadzi , ona sobie mysli ze do nich to przychodza sami alkoholicy i ludzie z marginesu , powiedziałam jej ze niech sie cieszy ze tacy ludzie tutaj przychodza bo dzieki nam ma prace i nie pozwole sobie zeby baba na mnie morde wydzierała bo cos sie jej nie podoba ,
Poszłam do kierownika na nia krowa jedna nie bedzie mi ublizac nie pozwole sobie na to ,( nie pije nie smierdze) jak to ona twierdzi o swoich podopiecznych i ma prawo mnie obsłuzyc jak kazdego innego człowieka , to zadna przyjemnosc isc do nich, ale jak sytuacja tego wymaga w koncu to nie idzie z jej pieniedzy tylko z panstwa

Do góry