reklama

Lipiec 2011

Maqnio juz jej doczekac sie nie moge bo ona zrobi duze zakuoy jak pojdzie z moim bo on co chwile dzwoni a i tak sie pomyli tak jak jakis czas temu zamiast ogorka kupil cukinie:-Du rodzicow tez maja wlasnie ogrzewanie a tu tragedia na pol dnia by wlaczyc mogli:wściekła/y:
Mimi szybko zleci, ja juz 8:szok:

reklama
anula jednak kobieca reka to kobieca, zawsze jakos tak bardziej kobietki sie orientuja, a facet mimo najszczerszych checi nie zawsze wszystko dokladnie zrobi czy kupi:)
mimi rózne zródla róznei podaja, jedna ze 8 zaczyna sie w 31, inne ze w 32 ja juz sama nie wiem i przyjełam ze 8 zaczyna sie w 32, tak czy siak mamy juz z górki:):):)corin na watku z linkami wkleiła taki;
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/

Ostatnia edycja:
Maqnio dokładnie,to zależy ile trwa ciaża jeśli wg ostatniej miesiączki liczona to 40 tyg,jesli od zapłodnienia to 38,mnie lekarz powiedział,ze termin pomiędzy tymi terminami jest wiarygodny więc mam od 5-12 lipca być gotowa,a przecież zdarza się np,ze kobiety rodzą w 41 i 42 tyg.znajoma urodziła pod koniec 42,więc nie ma reguły a każda ciąża jest inna:)

no dokładnie, mi gin tez mowił ze okres bezpieczny to 38 tydzien a dla blizniaków 36, ale nie ma reguły, sa dzieci ktore rodza sie w 34-35 i sa zdrowe a sa i takie ze rodza sie w 42 z kompilkacjami, grunt to pozytywne nastawienie i wiara ze wszystko bedzie dobrze a dzieciaczki beda zdrowe jak rybki:)

moj maly tez wali w dół brzucha jak siedze przy kompie to musze miec nogi rozstawiac jak chłop bo mnie wali w dole i mam wrazenie ze moze cos sobie zrobic

u nas kolczyk by nie przeszedl, kazali by wyciagnac na pierwszej lepszej wizycie, a takie wyciaganie i kladanie... ekhm.. ja juz wolalam go wyciagnac na stale, ewentualnie pozniej przebije jeszcze raz. ZObacze co mi powiedza na kolczyk w jezyku ...

emka - ja też mam rozstępy na piersi i mam wrażenie, że jest ich coraz więcej.. od początku ciąży używam oliwki i kremu na rozstępy na brzuch i piersi i na brzuchu nic a na piersiach jest..nie wiem jaka jest reguła.. mam nadzieję, że nigdzie indziej się nie pojawią.. Ty nawilżasz czymś skórę? ja nie używam żadnej mustelli czy tym podobnych drogich cudów, ale warto aby skóra nie była sucha..miło, że mężczyzna się martwi.. tak się człowiek od razu lepiej czuje:tak:

wszystkim mamusiom wysyłam pełny optymizmu słoneczny uśmiech..nie smutamy, tylko cieszymy się z naszych maleństw

tak smaruje, nawet nie wiesz w jakich ilosciach tego wale na siebie i to nie tylko teraz gdy jestem w ciazy, przed ciaza tez zawsze dbalam o skore i jej nawilzenie. Mam ok 7 balsamow do ciala + oliwka dla dzieci po kazdej kapieli. NIe wiem kurcze co jeszcze mam na siebie polozyc zeby sie te rozstepy nie pojawialy :-(

reklama
Hej Kochane już jestem :-) jak już Monisia pisała wszystko jest ok mała jest troszke pobudzona i szaleje ale meliska ma nas wyciszyć :-) wód mogłoby być więcej ale nie jest źle :-) tak na styk :-)
MONISIU DZIĘKUJĘ CI KOCHANA :*** teraz idę troszkę potulić podusie :-) będę później:-) buziolki dla wszystkich :-):**

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry