elżbieta79
mama Paulinki i Majeczki
Malinkaizi mi właśnie mówiono że przy pierwszym dziecku ułozenie główka w dół powinno być do 32 tyg 40% do 36 tyg, a później to już trzba myslec o cc. Ja właśnie tak miałam. Przy kolejnej ciąży dziecko może zdecydownie później się obrócić, nawet 2 tyg przed porodem. Ja tak jak Corin myślę że lepiej być w błogiej nieświadomości i nie wiedzieć jak to jest z tym porodem. Zależy to oczywiście od tego jakie kto ma wspomnienia z pierwszego. Ja co prawda miałam cc, ale wspomnienia całkiem dobre. Bardzo szybko wróciłam do formy. Teraz też się zastanawiam nad cc, ale jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłam.
A co do laktacji, to u mnie nic nie leci i wcale mnie to nie martwi. Zacznie po porodzie. Wręcz dziwię się że prawie wszystkie chcecie aby mleczko juz płynęło. Jeszcze jest dużo czasu. U mnie laktacja zaczęła sie po porodzie i nie miałam z mna zadnych problemów. Mleczka wystarczy dla maluszka.
Pozdrawiam.
A co do laktacji, to u mnie nic nie leci i wcale mnie to nie martwi. Zacznie po porodzie. Wręcz dziwię się że prawie wszystkie chcecie aby mleczko juz płynęło. Jeszcze jest dużo czasu. U mnie laktacja zaczęła sie po porodzie i nie miałam z mna zadnych problemów. Mleczka wystarczy dla maluszka.
Pozdrawiam.
Lekarz mowil, ze jak zmieni kolor i bedzie za gesta, trzeba uwazac czy nie infekcja. Nie musi swedziec niestety - przynajmniej w moim przypadku