reklama

Lipiec 2011

Malinkaizi mi właśnie mówiono że przy pierwszym dziecku ułozenie główka w dół powinno być do 32 tyg 40% do 36 tyg, a później to już trzba myslec o cc. Ja właśnie tak miałam. Przy kolejnej ciąży dziecko może zdecydownie później się obrócić, nawet 2 tyg przed porodem. Ja tak jak Corin myślę że lepiej być w błogiej nieświadomości i nie wiedzieć jak to jest z tym porodem. Zależy to oczywiście od tego jakie kto ma wspomnienia z pierwszego. Ja co prawda miałam cc, ale wspomnienia całkiem dobre. Bardzo szybko wróciłam do formy. Teraz też się zastanawiam nad cc, ale jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłam.
A co do laktacji, to u mnie nic nie leci i wcale mnie to nie martwi. Zacznie po porodzie. Wręcz dziwię się że prawie wszystkie chcecie aby mleczko juz płynęło. Jeszcze jest dużo czasu. U mnie laktacja zaczęła sie po porodzie i nie miałam z mna zadnych problemów. Mleczka wystarczy dla maluszka.
Pozdrawiam.

reklama
Malinkaizi, wczoraj mi lekarz powiedział, że ilość wód płodowych jest w normie, już sama nie wiem co myśleć. Może ja sobie znowu coś bez sensu wkęcam. Moooooże wytrzymam do 10 maja, do wizyty, bez histerii;)

Dorotko, no właśnie u mnie jest podobnie, raz ta wydzielina jest jak woda, innym razem kaszkowata. I co tu myśleć;)

Kociatka, ale też masz taką bardzo wodnistą?

Elżbieta, pewnie, że lepiej, jak nie cieknie, ja od 18 tc chodzę z wkładkami laktacyjnymi i prawda jest taka, że to zalewanie jest męczące;) Więc się kochane nie martwcie, nie macie czego żałować;)

Ostatnia edycja:
psotka, u mnie kaszkowata to tak nie...raczej taka ciągnąca jak białko jaja, biaława taka, no albo taka przeźroczysta rzadsza.. moze zapytaj lekarza przy wizyscie, czy taka grudkowata jest normalna, bo moze coś ci sie przyplątało..ale jak nie swedzi to jest ok:)

Psotko najważniejsze,żeby nie miała nieprzyjemnego zapachu i żeby nic nie swędziało a tak to chyba w każdej postaci jest dobra. Nie jestem pewna ale chyba przed wodami powinien wypaść ci czop więc chyba nie powinnaś sie zamartwiać tym czy to przypadkiem nie wody.
elżbieta79 od razu po cesarce miałaś laktację>?? ja słyszałam,że nastepuje to dużo póżniej niż przy naturalnym dlatego tak się boję:(

Z reguly wodnista, Psotka. Mam tam mokro po prostu :happy2: Lekarz mowil, ze jak zmieni kolor i bedzie za gesta, trzeba uwazac czy nie infekcja. Nie musi swedziec niestety - przynajmniej w moim przypadku

Ostatnia edycja:
psotko, wody maja lekko rozowy kolor, jesli wydzielina jest przezroczysta to wszystko ok. A jesli mimo to jestes ńiespokojna to w aptece albo na allegro mozesz kupic wkladki, ktore zmieniaja kolor po zetknieciu z wodami

Dobrej nocy dziewczyny, trzymajcie kciuki zebym dzis miala sen bez przerw. Buziaki slonca.

Trzymam Corin, ale pewnie przez sen puszcze heh:)
Ja się dziś wam przyznam, że zaprowadziłam Michasię rano i polozylam sie pod kocykiem, i tak gniłam z małymi przerwami do 14!! bo raz listonosz przyszedl, dwa razy pisiu i raz śniadanko:) i o tej 14 byłam tak zmęczona, że pewnie jak bym mogła to leżałabym do wieczora! Normalnie leń ze mnie!

Dodi, pytałam gina miesiąc temu o tę kaszkowatą wydzieline, sprawdził ph, zrobił badanie i powiedział, że wsio ok, ale przepisał mi globulki gyno-pevaryl gdyby coś się rozwijało.

Malinkaizi, mnie ani nic nie swędzi, nie boli, ani ta wydzielina nie ma nieprzyjemnego zapachu, więc pewnie jest ok, tylko ja mam fazę na panikę;)

Kociatka, no to chyba nie mam powodu do zmartwień;)

Corin, dziękuję za info:) Wydzielina jest bezbarwna, więc już przestaję sobie wkręcać;) Trzymam kciuki za Twój dobry sen.
Ja ze snem mam, jak Dorotka, mogę spać za pieniądze;)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry