• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Hej laski.
Też dopiero co wstałam, leżałam ponad 2h, trochę spałam, ale większość czasu się bujałam, taki ból brzucha mnie złapał. Myślałam że zaraz zwymiotuję, ale powoli przechodzi. Masakra jakaś... już chciałam dzwonić po mojego, żeby przyjechał i żebym sama nie była, ale myślę sobie że "miętka" nie będę i jeśli do 14 nie przejdzie to wtedy poproszę o wycieczkę do szpitala. No ale przechodzi samo więc źle nie jest.

reklama
Laseczki moze wiecie czy ten wynik tej glukozy jest prawidlowy tzn dobry w 75g po 2h 5,69 mmol/l

zrobilam zakupy wczoraj tzn kosmetyki malemu hipp firma jak na pierwszy miesiac pozniej moze przejde na inne... pampersy tez mam jedne kupila 2-5kg a drugie podwojna paczke 3-6kg ta mniejsza wezme do szpitala a druga w domu zostanie napewno nie zginie:) zostaly zakupy dla mnie nie moge uchodzic koszuli chcialam taka na ramiaczkach ze szlafroczkiem zeby byl przewiewny bo w szpitalu sa okna na poludnie i caly czas jest slonce:/ mam jedna rozpinana na bokach ale utopie sie w niej...jutro moj wyjedzie to bede miala duzo czasu na uchodzenie czegos....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie południowo. czytam Was kochane od rana, ale w mięsdzyczasie sniadanko, zakuoy, mały spacer po podwórku- swoją drogą niby padało a duszno jak nie wiem. no i doczytałam.
Madzia,ja za każdą wizytę płacę 150 zł- zawsze mam badanie i usg. moja wizyta trwa zawsze minimum pol godz, usg długo robi. chociaż ostatnio to byłam zła bo potraktował mnie po macoszemu, miał miec po mnie jakis zabieg i chyba myślal tylko o tym, bo byłam w gabinecie gora 15 min, a usg tylko chwile! i zapłaciłam tyle samo. Swoją drogą przed ciąża tez tyle u niego płaciłam, i tez robił mi usg, usg piersi( mam torbiele), badanie piersi i badanie ginekologiczne.
Psotka, mam nadzieję ze to jednak nie czop, i jeszce troche dzidzia pocieszy się siedzeniem w brzuszku.
Mam pytanie do Was, powiedzcie mi czy do wózka kupowac jakąs osobną pościel? i czy do wózka wkłada sie dziecku poduszkę, skoro do łóżeczka absolutnie?Prosze o poradę bo ciemna jestem w tej materii, nawet nie wiem czy dziecku w takiej gondolce w miarę miękko bedzie?
Ja tydzień temu dowiedziałam się ze mam obronę 19 czerwca:P
Od razu udałam się do biblioteki, nazbierałąm materiałow....Powiem Wam, ze należe do osób sumiennych, licencjat czy magisterka były moim oczkiem w głowie, mysłal cały czas o nich. A teraz gdy noszę dzidziusia, szkoła niestety poszła w odstawkę, nie przejmuję się nią az tak i zyję bezstresowo. chyba tak jest lepiej. MAm nadz ze zdą ze do 12 czerwca napisac tę pracę<. Obroną wogole się nie przejmuje, nawet nie wiem czy bedą jakies pytania czy nie. nie ukrywam, że liczę na łagodne potraktowanie, moze nie bedą mieli sumienia mnie męczyc:P

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Ja u sister dziś na 19 mam gina. Jutro będzie mnie więcej. Wpadłam dac znać, ze zyję i zapytac jak tam ruszają się wasze dzieciaczki. Moja Milusia jakas mniej aktywna a ja pełna werwy:szok: Martwię się czy juz tak może być, ze ona mniej się rusza czy jest wszystko w porządku. dziś zapytam gina ale chciałam spytać jakie macie zdanie. Niedawno ruszała się cały dzień a teraz ma jakieś 3 cykle ruchowe kiedy jest taka miocniej aktywna a w czasie dnia to się najwyżej przekręci.
???????????????????

wisienko witaj ja myślałam że ty już z wieściami po wizycie a ty dopiero na 19. trzymam kciukasy

co do ruchów kurde trudno cokolwiek doradzić bo każdy dz idziolek inny. pogoda robi swoje , słuszny rozmiar obywateli też... myślę że nie ma powodów do obaw ale fajnie że idziesz na wizytę to ci doktorek powie co i jak ,;-)
mało monis ja do wózka pościeli nie kupuje i nie ma poduszki . dobrze przeczytałam dopiero zaczynasz pisac pracę ..:szok:ja swoją mgr tłukłam rok i wydawała mi się kiepska

Konwalianka ja chodzę na kase chorych i też mam za każdym razem USG z 20 min wykład i czasem jedna wizyta zajmuje ok 40-60 min :-)
to dobrze CI się trafiło, bo ja drugiego lekarza mam na kasę chorych i on owszem robił mi usg, ale tylko do 4 m-ca.. teraz tylko mnie bada i sprawdza tętno:( nie wyobrażam sobie nie widzieć swojego szkraba na monitorku przynajmniej raz w miesiacu :)

mała monis ja nie kupuje nic do wózka, przynajmniej narazie..a małego będę kładła na cienkim kocyku i pieluszce - w końcu będzie lato.. na jesień pewnie jakiś kocyk a na zimę śpiworek zakupię.. ja poduszki nie przewiduje, przynajmniej przez 4 m-ce;
wisienka, u mnie mały tylko od czasu do czasu wypina dupkę.. innej aktywności też brak..

dziewczyny, jeśli kupiłyście jakieś biustonosze na allegro i możecie polecić to będę wdzięczna.. jeszcze w sumie tego mi brakuje a ja nie wiem jaki i gdzie.. Słyszałam, że na noc jest dobry bez fiszbin, a na dzień - z nimi..ale juz sama nie wiem.. zapodajcie linki jeśli możecie

Wydrusia, to rzeczywiście miałaś zabawę, ale rozumiem, że się zgodziłaś na pilnowanie tego dziecka, więc musiałaś się liczyć z płaczem i pocieszaniem.....

Psota, odpoczywaj - mam nadzieję, że to jeszcze nie czas, Mały niech sobie jeszcze posiedzi.... może to jakieś większe upławy.....

Wisienka, ja już od jakiegoś czasu odczuwam mniej ruchów. Mateusz rusza się z rana, potem troszkę po południu, a najwięcej wieczorem tak od 19. Czasami, jak się denerwuję i przykładam rękę do brzucha to czuję jak sie przesuwa pod ręką, ale już nie kopie, tylko raczej się wypina....

Mala Monis, ja też nie kupuję pościeli do wózka, kocyk pod spód i na wierzch, a jak będzie gorąco, to pielucha..... na zimę śpiworek, jak Konwalianka.

Co do kosztów wizyt u lekarza prowadzącego i na USG specjalistyczne to ja jestem pewnie rekordzistka, ale to taka moja przypadłość, że muszę chodzić do najlepszych, polecanych specjalistów, żeby mieć święty spokój - także becikowe nie pokryje mi nawet kosztów 3 USG.....

Madzia , dobrze przeczytałas. dopiero zaczynam, Ale tak jak pisałam to jest podyplomówka, i to tylko 20 stron, całe sczeście. Bo magisterke w tamtym roku tez pisałam przez rok, jescze na dodatek pisałam na temat urlopów w polskim praie pracy, więc miałam tyle aktów prawanych do analizy ze szok. Cały pokój walał się w papierach, masakra jakas. nie wiem czy dałabym radę przejśc przez magisterkę w ciąży, serio. Mysle ze dam radę, zostało mi jescze 15 stron, tak mi cięzko siąśc i pisać...

Balkan łoo, to ladnie placisz. Ale jesli to zapewnia Ci spokoj to pewnie warto;-) A Wysokosc becikowego jest smieszna bez wzgledu na to ile placimy u lekarza. Tak samo zreszta jak dlugosc urlopu macierzynskiego.

Mala Monis dobrze, ze zadalas takie pytanie bo ja sie nawet nad tym nie zastanawialam:zawstydzona/y:

I tez mam do Was pytanie. Mam materacyk do lozeczka gryka-pianka-kokos i zastanawiam sie, ktora strona powinien byc ulozony dla noworodka? Gryka czy kokos?

reklama
Ale żeście naskrobały pisarki :-D
sis więc dupcia w górę i leż i nie wstawaj niepotrzebnie ;-)
MADZIA ja płacę 80zł waży mierzy USG badanko cytologia itd.... wizyta też nie jest od tak sobie ale długaaaaaaaa zawsze więc nie narzekam a lekarz i sympatyczny i powie wszystko co i jak chodzę do niego odkąd tutaj zamieszkałam na śląsku,czyścił mnie po poronieniu więc ufam mu w 100% ;-)
mala monis pewnie,że dasz radę zaciskam kciukaski &&&& i buziam Was mocno :-D
wisieńka moja wierci się częściej niż jak była mniejsza ale bardziej to wypinania są konkretne i czasem bombardowanie a tak żeberka mi kopie nóżkami więc wesoło mam czasem :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry