reklama

Lipiec 2011

Mamy, z którymi rozmawiałam na temat pieluszek zgodnie twierdzą, że pampersy (te oryginalne) są czymś nasączone, dlatego powodują uczulenia, ale czy to prawda, nie wiem;)

Marzena197235 po suwakach wnioskuję, że masz już dorosłe córki :) kiedy mój najmłodszy brat się urodził, ja miałam 19 lat a mój brat 17. Dzisiaj nasz łobuziak ma 6 lat i chyba jesteśmy najszczęśliwszym rodzeństwem na świecie;)

reklama
Kurcze dziewczyny to chyba logiczne,że czy taka pielucha czy taka może odparzyć pupkę wiadomo,że musimy też stosować kremy bo bez tego ani rusz no i zaglądać czy nie ma niespodzianki :-D :-D Corin no jeszcze fajniej jak ktoś ma własne podwóreczko majtochy na pupę w lato i gania ile wlezie haha

Ostatnia edycja:
DZIENdobryBARDZO :-D
Noc mozna powiedziec przespana, jeden raz sie obudzilam na siku (dobrze ze sie przynajmniej budze a nie sikam do lozka hehe ) pozniej troszke mialam problemy z zasnieciem ale ogolnie bylo bardzo dobrze. Z moim tez sie pogodzilam calkowicie, nawet przyniosl mi ulubione, kwasne zelki, a ja mu kupilam biale, malutkie gumeczki do warkoczykow bo mowil ze mu sie podobaja :-D

hanami ja podobnie jak mala_monis jestem przeciwniczka uzywania jedynie pieluch tetrowych. Najprostrzy przyklad: teraz istnieja pieluchy na prawde dobre, cienkie, wygodne i przede wszystkim chlonne. Gdy dziecko sie posika nawet tego nie czuje bo wszystko zatrzymuje sie w srodku, tetra nie zatrzyma tego w srodku tylko dzidź bedzie sie moczyl w swoich sikach, do momentu az tego nie zauwazysz, co moze byc przyczyna 100 % wiekszych odparzen niz przy pieluszcze zwyklej. Druga sprawa: mysle ze po 2 dniach wymieklabys jesli chodzi o zmiane ubran i wstawanie w nocy zeby zmieniac te zamoczone ubranka i tetry. Jest to niemozliwoscia. Rzeczywiscie wczesniej tak ludzie robili, ale czy to znaczy ze bylo im dobrze? nie powiedzialabym. Ja np jestem calkowicie za uzywaniem dobrych zwyklych pieluch, a jesli tak chcesz zeby dzidźkowi pupa odpoczela, to nikt nie karze ich zakladac jedna po drugiej, po wyczyszczeniu dziecka mozna go zostawic na chwile bez pieluchy i wtedy sie ladnie wszystko wywietrzy. Jasne ze w takim upale gdy sobie wyobraze dzieciatko w pieluszce az cos mi sie dzieje, jednak jakbym sobie miala patrzec na swoje dziecko w wiecznie zasikanej terze to z cala pewnoscia wole zwykle.

psota USTAWIENIA---->EDYTUJ SYGNATURE----->wklejasz tam BBCODE i akceptujesz ^^

apropo firm produkujacych pieluszki, duzo ludzi mowi ze musieli zmienic firme bo od tych czy tamtych dziecko mialo podrazniona pupe. Nie chodzi tylko o PAMPERS, ale HUGIS i te inne tak samo. To trzeba samemu przetestowac.

Ostatnia edycja:
No własnie pielegnacja skóry to podstawa. Ale jak maluszek będzie mięć b. wrazliwą skórę to bez wzgledu na to, których pieluszek bedziemy używać, to i tak bezie miał sklonnośc do podrażnien.

em_ka to chyba dziś prawie wszystkie miały przespaną nockę ja nawet sikać nie wstawałam dopiero o 5.30 jak mój wstał do pracy to już pęcherz miałam pełniutki :-D

reklama
Emka dołączam się. Trzeba też wziąć pod uwagę, że kobiety w dawniejszych czasach nie miały dostępu do pampersów. Wogóle wczesniej byl innys tosunek do idei zycia kobiety, której gównianym obowiązkiem było siedzieć w tych poieluchach i już. Kobietom nie marzyło się coś takiego jak praca, rozrywka czy czas dla siebie samej i długa kąpiel. Myslę ze my jesteśmy zbyt nasiąkniete własnie takim stylem życia, że nie potrafiłybyśmy poświęcić 90 procent swojego dnia na tetrę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry